Παρασκευή, 19 Απρ.
15oC Αθήνα

Τα καλύτερα, τα ακούς… στους διαδρόμους της ΕΡΤ!

Τα καλύτερα, τα ακούς… στους διαδρόμους της ΕΡΤ!

Παλαιότερα λέγαμε ότι «τα καλύτερα τα μαθαίνεις πίσω από τις κλειστές πόρτες». Στην ΕΡΤ όμως, τα καλύτερα, τα μαθαίνεις στους διαδρόμους της.

Για παράδειγμα, περνά κάποιος και μονολογεί «να δω τι θα κάνει στον αέρα. Θα γελάσει κάθε πικραμένος»! Όπου εκείνη την ώρα διασταυρώνεται με κάποιον άλλον, που χωρίς να κοιτάξει ο ένας τον άλλο, του,,, ανταπαντά πως «ήθελα να ήξερα ποιον έχει μπάρμπα»! Αυτά είναι μερικά από τα… χαριτωμένα που «αλιεύει» το αυτί σου, με μία απλή βόλτα στους διαδρόμους του ραδιομεγάρου της Αγίας Παρασκευής.

Βέβαια, η αλήθεια είναι ότι η καινούργια διοίκηση της ΕΡΤ αντιμετωπίζει πολλές δυσκολίες στη στελέχωση του προγράμματός της, κυρίως σε ό,τι αφορά τη ΝΕΤ.

Όπως έχουμε πολλές φορές αναφέρει, στόχος τους είναι το κανάλι να μεταδίδει live πρόγραμμα από το πρωί μέχρι το βράδυ, με συνεχή ενημέρωση, χωρίς… φανταχτερό περιτύλιγμα, αλλά επί της ουσίας. Για να το κάνουν όμως, αυτό χρειάζονται ανθρώπους μπροστά αλλά και πίσω από τις κάμερες. Όσον αφορά λοιπόν για το μπροστά, σκοπεύουν να κάνουν δοκιμαστικά σε όλους τους δημοσιογράφους ώστε να εκμεταλλευθούν το υπάρχον ανθρώπινο δυναμικό της κρατικής τηλεόρασης.

Χθες μάλιστα, σε αποκλειστικό άρθρο του Newsit, σας ενημερώσαμε ότι πραγματοποιήθηκε δοκιμαστικό με την Τάνια Μαντούβαλου, δημιουργώντας σενάρια στους διαδρόμους του ραδιομεγάρου ότι η δημοσιογράφος θα ενταχθεί σύντομα στο δυναμικό της ΕΡΤ. Ωστόσο, όπως πληροφορηθήκαμε, κάτι τέτοιο δεν πρόκειται να γίνει, αφού η Μαντούβαλου εργάζεται στο ΑΠΕ και είναι δύσκολη –όπως υποστήριξαν καλά πληροφορημένες πηγές- η μετάθεσή της. Ωστόσο, αξίζει να σημειώσουμε ότι το δοκιμαστικό πήγε πολύ καλά και μάλιστα, αρκετοί από αυτούς που το παρακολούθησαν έλεγαν (στους διαδρόμους!) ότι «μακάρι να έρθει», αφού ήταν εμφανής η άνεσή της καταφέρνοντας χωρίς χαρτιά να κρατήσει το ενδιαφέρον των ανθρώπων του κοντρόλ. Στο σημείο δε αυτό, αξίζει να αναφέρουμε ότι αρκετά από τα θετικά σχόλια που ακούγονταν (στους διαδρόμους, βεβαίως, βεβαίως!) ήταν συγκριτικά με άλλο πρόσωπο, που αναμένεται να παρουσιάσει εκπομπή στη ΝΕΤ, αλλά πολλοί είναι αυτοί που υποστηρίζουν ότι «δεν το έχει» και θέλει πολλή δουλειά για να σταθεί on camera. Δεν αναφέρουμε το όνομα του προσώπου, γιατί θέλουμε πρώτα να το δούμε on air και μετά να βγάλουμε τα συμπεράσματά μας…!

Ωστόσο, αν και από την ερχόμενη Δευτέρα, ήταν να ξεκινήσει ολοκληρωμένη η καινούργια πρωινή ενημερωτική ζώνη της ΝΕΤ, φαίνεται ότι αυτή θα καθυστερήσει μία ακόμα βδομάδα, αφού θα βγει μόνο μία ακόμα εκπομπή, από τις δύο που ήταν να ξεκινήσουν. Συγκεκριμένα τη Δευτέρα θα κάνει πρεμιέρα στις 8 το πρωί η εκπομπή με το Γιώργο Κουβαρά και τη Μάριον Μιχελιδάκη, που θα μεταδίδεται καθημερινά έως τις 10 το πρωί. Η εκπομπή που θα παίρνει τη σκυτάλη της ενημέρωσης, το «Συμβαίνει τώρα» με το Βασίλη Μπεσκένη και την Ανθή Σαλαγκούδη, φαίνεται πως θα πάρει μία ακόμα βδομάδα παράταση, με σκοπό να βγει στον αέρα, την ερχόμενη Δευτέρα 17 του μήνα. Ο λόγος της καθυστέρησης είναι διάφορα τεχνικά προβλήματα που προσπαθούν να ξεπεραστούν, ενώ καθημερινά σχεδόν γίνονται πρόβες για την εκπομπή, ώστε όταν βγει στον αέρα, να μπορεί να ανταπεξέλθει… στον τίτλο της, μεταδίδοντας με παλμό ό,τι θα συμβαίνει!

Γρηγόρης Μελάς

Media Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε