Παρασκευή, 19 Απρ.
19oC Αθήνα

Τα σχέδια της Μενεγάκη

Τα σχέδια της Μενεγάκη

Τι θα κάνει με τον «Καφέ» της, τι γίνεται με την prime ζώνη και ποια η σχέση της Κορομηλά.

Τον τελευταίο καιρό παρακολουθούμε συνεχώς δημοσιεύματα που αφορούν το επαγγελματικό μέλλον της Ελένης Μενεγάκη. Πολλά γράφονται και ακούγονται σχετικά με το τι σκοπεύει να κάνει η «ωραία Ελένη» αλλά και οι υπεύθυνοι του ALPHA την επόμενη τηλεοπτική σεζόν. Μάλιστα κάποιοι γράφουν ότι η Μενεγάκη την επόμενη σεζόν θα κάνει κάποια βραδινή εκπομπή, μάλλον show, αφήνοντας την πρωινή εκπομπή της αφού φέτος, απ’ ό,τι λένε, είναι η τελευταία χρονιά του «Καφέ με την Ελένη» γιατί τα νούμερα τηλεθέασης δεν είναι ικανοποιητικά. Τι ακριβώς έχει συμβεί; Πού αρχίζει η αλήθεια και πού ξεκινά η… φαντασία ορισμένων;

Το συμβόλαιο είναι «δεμένο» κι από τις δύο πλευρές

Σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες του Newsit η Μενεγάκη δεν σκοπεύει αυτή να είναι η τελευταία χρονιά του «Καφέ με την Ελένη». Κι αυτό γιατί κατ’ αρχάς του χρόνου εξακολουθεί να ισχύει το συμβόλαιό της και συγκεκριμένα ο +1 χρόνος. Δηλαδή, όπως είχε ανακοινωθεί κι επίσημα από τον ALPHA η Μενεγάκη είχε ανανεώσει το συμβόλαιό της για 2+1 χρόνια. Στο τέλος αυτής της σεζόν λήγει η χρονική περίοδος των 2 ετών και αυτομάτως θα ενεργοποιηθεί το +1, δηλαδή ο τρίτος χρόνος αφού και οι δύο πλευρές (ALPHA και Μενεγάκη) επιθυμούν την ανανέωσή του.

Στο σημείο αυτό αξίζει να διευκρινίσουμε ότι τα συμβόλαια που έχουν ενεργοποίηση +1 χρόνο, αφορούν –κυρίως- τη μονομερή ανανέωση από πλευράς καναλιού. Εκτός κι αν ο παρουσιαστής είναι «φίρμα» οπότε χρειάζεται η σύμφωνη γνώμη του, σε περίπτωση που δεν έχει κάποιον λόγο να το «σπάσει». Κι είναι σίγουρο ότι η Μενεγάκη, που κοιτάζει και την παραμικρή λεπτομέρεια στα επαγγελματικά της, δεν θα έχει αφήσει κάτι τέτοιο να της ξεφύγει, οπότε σίγουρα θα έχει φροντίσει ώστε για την ενεργοποίηση του +1 να χρειάζεται και η σύμφωνη γνώμη της!

Επίσης, όσοι λένε ότι το κανάλι της Κάντζας δεν είναι ικανοποιημένο με τις τηλεθεάσεις που κάνει η Μενεγάκη στην εκπομπή της, μάλλον δεν διαβάζουν καλά. Σίγουρα η εκπομπή της έχει πέσει σε νούμερα τηλεθέασης. Σίγουρα η εκπομπή της στο γενικό σύνολο είναι δεύτερη, μετά δηλαδή από την εκπομπή «10 με 1 μαζί» των Καραμέρου, Χαριτάτου ενώ πριν από την «ανακοίνωση από τα Μελίσσια» αρκετές φορές βρισκόταν στην τρίτη θέση της τηλεθέασης. Εξακολουθεί όμως να κάνει υψηλά νούμερα στις τηλεθεάσεις που αφορούν το νεανικό κοινό και που ενδιαφέρουν κυρίως τον ALPHA! Συνεπώς… μάλλον οι υπεύθυνοι διοικούντες του καναλιού μόνο δυσαρεστημένοι δεν είναι. Το τι θα γίνει βέβαια την επόμενη χρονιά και το αν η Ελένη θα κρατήσει τα νούμερά της κανείς δεν μπορεί να το γνωρίζει από τώρα! Αυτό όμως που πρέπει να θεωρείται σίγουρο είναι ότι και την επόμενη σεζόν η Ελένη θα συνεχίσει να… σερβίρει τον «καφέ» της.

Εκτός κι αν πέσει… οικονομική ψαλίδα. Αν δηλαδή το κανάλι της Κάντζας προσπαθήσει να περικόψει ορισμένα από τα… κεκτημένα της Μενεγάκη, όπως  το μεγάλο κι ακριβό σκηνικό και τα πλούσια δώρα στους τηλεθεατές! Εκτός κι αν για την επόμενη σεζόν της ζητηθεί να γίνει μείωση των αποδοχών της, κάτι που όπως η ίδια η Μενεγάκη έχει δηλώσει ποτέ δεν της ζήτησαν μέχρι τώρα! Πάντως, σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες τίποτα από αυτά δεν πρόκειται να γίνει αφού υπάρχει κι η… απειλή –όπως είπαμε- της ενεργοποίησης του +1 χρόνου και από την πλευρά της Ελένης.

Ο ρόλος της Κορομηλά

Στο σημείο αυτό αξίζει επίσης να αναφερθούμε στην έντονη φημολογία που υπήρξε ότι η Ρούλα Κορομηλά, ως υπεύθυνη ορισμένων ψυχαγωγικών εκπομπών του ALPHA είχε προτείνει στη διοίκηση του καναλιού, μία οικονομικότερη πρωινή ψυχαγωγική εκπομπή.

Σύμφωνα λοιπόν με έγκυρες πληροφορίες του Newsit αυτό ουδέποτε συνέβη. Κατ’ αρχάς γιατί η Κορομηλά δεν έχει καμία αρμοδιότητα να προτείνει τέτοιου είδους εκπομπές. Επίσης, θεωρείται σίγουρο ότι η Ρούλα δεν θα ήθελε να δημιουργήσει κόντρα με τη Μενεγάκη, αφού για… ευνόητους λόγους (και όπως και οι δύο έχουν δηλώσει στο παρελθόν) προσπαθεί η μία να μην εμπλέκεται στη δουλειά της άλλης! Συνεπώς, σύμφωνα μάλιστα με τις ίδιες έγκυρες πληροφορίες ποτέ δεν ζητήθηκε η γνώμη της Κορομηλά για πρωινή εκπομπή και ποτέ η Ρούλα δεν έδωσε αυτοβούλως πρόταση για «οικονομική πρωινή ψυχαγωγική εκπομπή»!

Η Μενεγάκη κάνει show στην prime time ζώνη;

Ωστόσο, σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες του Newsit η Μενεγάκη αλλά και οι διοικούντες του ALPHA προσπαθούν να βρουν ένα project που να ταιριάζει στην Ελένη αλλά να μην… ξοδεύει πολύ το κανάλι. Άλλωστε η «γραμμή» που έχουν δώσει οι διοικούντες το κανάλι της Κάντζας είναι… «οικονομία και μόνο οικονομία». Τουτέστιν δεν υπάρχουν χρήματα για να φεύγουν από τα… πλατό σε ακριβές παραγωγές.

Άλλωστε η αισθητική που προσπαθούν να περάσουν μέσω των real life εκπομπών είναι ότι δεν τους ενδιαφέρει η… χλίδα και αδιαφορούν για το άρτιο τηλεοπτικό αποτέλεσμα. Αυτό που τους ενδιαφέρει είναι να κάνουν «φθηνή μαζική τηλεόραση». Σε… όλα τα επίπεδα, κατά πως φαίνεται…! Και θεωρείται σίγουρο ότι η Μενεγάκη δεν θα θελήσει να παρουσιάσει κάτι που δεν θα είναι της… χλίδας της!

Εκτός, αν πέσουν τα ανάλογα οικονομικά πακέτα (σε σκηνικό, συνεργάτες κλπ) που σε συνδυασμό με ένα έξυπνο project μπορούν να κάνουν τη Μενεγάκη να μετακομίσει ΚΑΙ στη βραδινή ζώνη. Άλλωστε, σύμφωνα με τις ίδιες έγκυρες πληροφορίες, στο συμβόλαιό της δεν αναγράφεται πουθενά ότι η Μενεγάκη υποχρεούται να παρουσιάσει κάποιο βραδινό show.

Απλώς, όπως έγραφε χαρακτηριστικά το δελτίο Τύπου του ALPHA για την ανανέωση του συμβολαίου της Ελένης Μενεγάκη «Το κανάλι θα της ανοίξει και άλλες ζώνες του προγράμματός του, επενδύοντας στη μοναδικότητα και στο χάρισμά της να είναι πάντα και παντού πρωταγωνίστρια.». Το ότι το κανάλι της Κάντζας θα της ανοίξει κι άλλες ζώνες, δεν σημαίνει ότι η «ωραία Ελένη» θα… περάσει μέσα. Ενδεχομένως, αυτό που πρέπει να έχουμε στο μυαλό μας, είναι ότι η Μενεγάκη έχει αποφασίσει να περνά καλά. Να βγάλει τις όποιες σκοτούρες από το κεφάλι της και από τη ζωή της την ταλαιπωρούν, οπότε μάλλον πρέπει να θεωρούμε σίγουρο ότι δεν σκοπεύει σύντομα να προσθέσει καινούριες με… μάχες τηλεθέασης σε prime ζώνη!

Media Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε