Ειδήσεις ΣΕΙΣΜΟΣ· ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΕΣ 2017· ΤΖΟΚΕΡ· ΚΑΙΡΟΣ Συννεφιά 34 Αθήνα ΚΑΙΡΟΣ

Τι έγινε στη μάχη των πρωινών ενημερωτικών εκπομπών

Γρηγόρης Μελάς |
 Τι έγινε στη μάχη των πρωινών ενημερωτικών εκπομπών
Διαδώστε αυτό το άρθρο

 

Επιλογή κατηγορίας

Τελευταία ενημέρωση: 10.09.2010 | 10:31
Πρώτη δημοσίευση: 10.09.2010 | 10:21

Ο Αυτιάς μεγαλώνει τη διαφορά και το ΣΚΑΪ επιτίθεται

Αργά αλλά σταθερά ο Γιώργος Αυτιάς φαίνεται ότι μεγαλώνει τη διαφορά από τους Καμπουράκη-Οικονομέα. Χθες η διαφορά ανάμεσα στις εκπομπές του ALTER και του MEGA ήταν μία μονάδα στο γενικό σύνολο τηλεθέασης.

Η αξιοσημείωτη όμως διαφορά είναι στο πρωινό του ΣΚΑΪ με αυτό της ΝΕΤ που απ’ ότι αποδεικνύουν τα νούμερα τηλεθέασης των δύο εκπομπών οι Λυριτζής –Οικονόμου έχουν πάρει απόφαση να ανεβάσουν τους μέσους όρους της εκπομπής τους. Η αλήθεια είναι ότι φέτος η εκπομπή τους είναι πιο δομημένη και ανταγωνιστική. Δεν αποκλείεται λοιπόν η «έκπληξη» στην πρωινή ενημερωτική ζώνη αυτή τη σεζόν να γίνει από το κανάλι του Φαλήρου.

Βέβαια, ιδιαίτερη σημασία για τις εξελίξεις έχει –και το λέμε καθημερινά- η επιστροφή του Γιώργου Παπαδάκη. Μπορεί η Ράνια Θρασκιά να κρατά την πρωτιά στο νεανικό κοινό αλλά στο γενικό σύνολο τηλεθέασης ο Παπαδάκης θα γράψει σίγουρα υψηλότερα νούμερα στο κοντέρ της τηλεθέασης αλλάζοντας το τοπίο και την κατάταξη.

Πάμε να δούμε λοιπόν αναλυτικά τις χθεσινές τηλεθεάσεις στις πρωινές ενημερωτικές εκπομπές, υπενθυμίζοντας ότι είναι οι «βρόμικοι» μέσοι όροι, δηλαδή από τις 7 έως τις 10 το πρωί, όπου συναντιούνται εντός τηλεοπτικού τοπίου όλες οι εκπομπές κι όχι οι καθαροί μέσοι όροι των εκπομπών αφού άλλος ξεκινά στις 6 κι άλλος τελειώνει στις 10 και…!

Συγκεκριμένα λοιπόν χθες 9 Σεπτεμβρίου, σύμφωνα με τα στοιχεία της AGB, οι μέσοι όροι των πρωινών ενημερωτικών εκπομπών είναι οι εξής:

ALTER («Καλημέρα» με το Γιώργο Αυτιά): 20,4% στο γενικό σύνολο και 12,4% στο κοινό «15-44»

ANT1 («Elatte» με τη Ράνια Θρασκιά):14,5% στο γενικό σύνολο και 14,8% στο κοινό «15-44»

MEGA («Κοινωνία ώρα Mega» με τους Καμπουράκη, Οικονομέα): 19,4% στο γενικό σύνολο και 13% στο κοινό «15-44»

ΝΕΤ («Πρωινή ενημέρωση» με τους Αρβανίτη, Κατσίμη): 8,4% στο γενικό σύνολο και 3,5% στο κοινό «15-44»

ΣΚΑΪ («Πρώτη Γραμμή» με τους Λυριτζή, Οικονόμου): 10,5 στο γενικό σύνολο και 10,2% στο κοινό «15-44»
Γρηγόρης Μελάς


   Διαδώστε αυτό το άρθρο