Σάββατο, 20 Απρ.
13oC Αθήνα

Τι γίνεται με τις εκπομπές στην κρατική τηλεόραση

 Φούντωσαν οι φήμες για το κόψιμο της εκπομπής της Έλενας Κατρίτση

Αλλο ένα θρίλερ (το έχω πει ότι είναι αγαπημένη μου λέξη) παίζεται στο τηλεοπτικό τοπίο τις τελευταίες μέρες. Όλα ξεκίνησαν όταν διαδόθηκε ότι η ΕΡΤ σταματά την εκπομπή «Προσωπικά» της Έλενας Κατρίτση. Και κάτι τέτοιες αποφάσεις είναι που συνεχίζουν να σε κάνουν να απορείς για το τι ακριβώς θέλουν να κάνουν στην κρατική τηλεόραση.

Η εν λόγω εκπομπή, αν και δεν προβάλλεται την καλύτερη ώρα (Κυριακή μεσημέρι), αν και έχει διακοπεί δύο φορές λόγω έκτακτης επικαιρότητας, έχει φιλοξενήσει αρκετούς σημαντικούς καλεσμένους. Δεν θα αρχίσουμε να αναφέρουμε ονόματα για να μην αδικήσουμε κανέναν γιατί η αλήθεια είναι ότι η Κατρίτση κατάφερε να μην έχει τους «συνήθεις ύποπτους»! (Ωστόσο δεν μπορούμε να ξεχάσουμε τη δημοσιογραφική επιτυχία της εκπομπής με την αποκλειστική συνέντευξη του Μοχάμεντ Νατζάφι, πατέρα του αδικοχαμένου 15χρονου Χαμιντουλάχ, που έπεσε θύμα τρομοκρατικής ενέργειας στα Κάτω Πατήσια). Και βέβαια, δεν αναφέρουμε ότι το «Προσωπικά» κατάφερε να κάνει και διψήφια νούμερα τηλεθέασης πράγμα… ασυνήθιστο για εκπομπή της κρατικής τηλεόρασης, αποδεικνύοντας όμως ότι δεν ήταν… προσωπική υπόθεση –όπως κάποιες άλλες εκπομπές της ΕΡΤ- αλλά είχε και τηλεθεατές.

Προσπαθώντας λοιπόν να δούμε τι συμβαίνει με το «θρίλερ» της Κατρίτση ανακαλύψαμε… ότι δεν υπάρχει «δολοφόνος» αφού μόλις χθες άρχισε να σχεδιάζεται το «έγκλημα»! Και να σας εξηγήσουμε τι εννοούμε…

Σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες του Newsit, μόλις χθες λοιπόν, στο Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΡΤ αποφασίστηκε η φιλοσοφία του προγράμματος της κρατικής τηλεόρασης. Φτιάχτηκαν δηλαδή τα «κουτάκια», ότι εκεί θα μπει ψυχαγωγική εκπομπή, εκεί ενημερωτική, εκεί «αυτή» κι εκεί «εκείνη». Και μετά… θα περιμένουν σε κάποιο επόμενο Διοικητικό Συμβούλιο για να αποφασίσουν ποιες εκπομπές θα συνεχίσουν και ποιες θα κοπούν. Θα ήμασταν «κακόβουλοι» αν λέγαμε ότι περιμένουν να δουν πρώτα τις «υποχρεώσεις» για να βολευτούν όσοι πρέπει στα… κουτάκια. Πάντως απ’ ότι φαίνεται δεν υπάρχει καμία βιασύνη για αποφάσεις αφού το καινούργιο πρόγραμμα θα ξεκινήσει τον Οκτώβριο οπότε οι υπεύθυνοι της ΕΡΤ δεν έχουν κανέναν λόγο να «δεσμευτούν» με κανέναν προτού δουν… τις υποχρεώσεις!

Μάλιστα, σύμφωνα με τις ίδιες έγκυρες πληροφορίες, από την επόμενη βδομάδα θα… διαμηνύσουν στους υπεύθυνους των εκπομπών να στείλουν τις προτάσεις τους για να… αρχίσουν (!!!) να τις μελετούν.

Το μόνο σίγουρο είναι ότι η εκπομπή «Στην υγειά σας» με τον Σπύρο Παπαδόπουλο έχει πάρει το πράσινο φως και έχει εγκριθεί και το κοστολόγιο για την επόμενη σεζόν. Γιατί οι άλλοι… μπορούν να περιμένουν!

Συνεπώς, τίποτα ακόμα δεν είναι δεδομένο ούτε για την εκπομπή της Κατρίτση αλλά ούτε και για άλλες εκπομπές του καναλιού, όπως ο «Εξάντας», οι «Κεραίες της εποχής μας» και όσες ακόμα δικαιολογούν το ρόλο της κρατικής τηλεόρασης και το ανταποδοτικό τέλος που πληρώνουν οι έλληνες φορολογούμενοι!

Media Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε