Σάββατο, 20 Απρ.
13oC Αθήνα

Τι γίνεται με τις παραιτήσεις στην ΕΡΤ και την «πανάκριβη» εκπομπή της Δήμητρας Γαλάνη

Την παραίτησή τους γράφεται ότι υπέβαλαν στο Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΡΤ η Γενική Διευθύντρια Τηλεόρασης Ελένη Χοϊδά και η Ευαγγελία Τσιλίκουνα Διευθύντρια Προγράμματος.

Σύμφωνα όμως, με έγκυρες πληροφορίες του Newsit, οι παραιτήσεις αυτές δεν υποβλήθηκαν ποτέ, οπότε –όπως είναι λογικό!- ποτέ δεν έγιναν δεκτές και οι παραιτήσεις τους.

Στελέχη της ΕΡΤ, μιλώντας στο Newsit, διέψευσαν κατηγορηματικά τη φημολογία ενώ μάλιστα τόνισαν ότι οι κυρίες Χοϊδά και Τσιλίκουνα εργάζονται κανονικά, χωρίς ποτέ να έχουν υποβάλλει παραίτηση.

Τι γίνεται όμως με την περιβόητη εκπομπή «Εδώ μουσική» που είναι να παρουσιάσει η Δήμητρα Γαλάνη στην κρατική τηλεόραση και το κάθε επεισόδιο κοστίζει 45 χιλιάδες ευρώ;

Κύκλοι της ΕΡΤ διαψεύδουν ότι το ποσό αυτό είναι αληθινό. Βέβαια στην «Espresso της Κυριακής» που δημοσιεύτηκε το κοστολόγιο, φαίνεται ολοκάθαρα ότι το κάθε επεισόδιο κοστίζει 41,485 ευρώ συν ΦΠΑ. Οπότε, μάλλον το ποσό είναι αληθινό!

Ωστόσο, σύμφωνα με τις ίδιες έγκυρες πληροφορίες του Newsit, στην αυριανή σύσκεψη του Διοικητικού Συμβουλίου πρόκειται να συζητηθεί η εν λόγω εκπομπή και μάλλον θα «φάει» περικοπή αφού θα πρέπει να δημοσιοποιηθεί κι επίσημα το συνολικό κόστος της!

Αν και δεν γνωρίζουμε πού πηγαίνουν τα χρήματα ακριβώς και ομολογουμένως η παρουσία και μόνο της κυρίας Γαλάνη μας προκαταβάλει για μία καλή εκπομπή. Εντούτοις σε ιδιαίτερα δύσκολους οικονομικά καιρούς και ενώ η ΕΡΤ αδυνατεί να λειτουργήσει όπως πρέπει, επιβάλλεται η διοίκησή της να βάλει άλλες προτεραιότητες, σεβόμενοι το ανταποδοτικό τέλος που πληρώνουν οι έλληνες φορολογούμενοι! Γιατί αν και η τηλεοπτική σεζόν έχει ξεκινήσει η κρατική τηλεόραση βρίσκεται ακόμα σε περίοδο… διακοπών στο πρόγραμμά της.

 Γρηγόρης Μελάς

Media Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε