Τρίτη, 23 Απρ.
21oC Αθήνα

Τι λέει το νομοσχέδιο για την ΕΡΤ

Τι λέει το νομοσχέδιο για την ΕΡΤ

Ακαθόριστη η αμοιβή των διοικούντων της κρατικής τηλεόρασης

 Την ίδια ώρα που η ΕΡΤ με δελτίο Τύπου… απολογείται για το κοστολόγιο της εκπομπής «Στην υγειά σας» οι συμβασιούχοι που αρκετοί μάλιστα από αυτούς εργάζονται πραγματικά, αγωνιούν για το μέλλον τους στη δημόσια τηλεόραση.

Σίγουρα –και δυστυχώς!- ανάμεσα σε αυτούς υπάρχουν κάποιοι που απλώς… αμείβονται.

Σίγουρα –και δυστυχώς!- ορισμένοι από αυτούς θα συνεχίσουν να κατοικοεδρεύουν άπραγοι και απλά να πληρώνονται από την ΕΡΤ.

Σίγουρα –και δυστυχώς!- όλα αυτά περί… συμμαζέματος, μας τα ‘ παν κι άλλοι! Και δεν έκαναν τίποτα!

Ωστόσο, σίγουρα –και ευτυχώς!-  υπάρχουν εργαζόμενοι στην ΕΡΤ, μόνιμοι και συμβασιούχοι που εργάζονται πραγματικά. Και δεν είναι από τους υψηλά αμειβόμενους!

Ποιο είναι όμως το νομοσχέδιο που κατατίθεται για την ΕΡΤ και αφορά τους διοικούντες;

Στην ιστοσελίδα που δημιούργησαν «άνεργοι δημοσιογράφοι» που, όπως αναγράφουν «δημιουργήθηκε για να καταγράφονται και να δημοσιεύονται τα προβλήματα και η αγωνία των δημοσιογράφων εκείνων που πέρασαν την πόρτα της ανεργίας» δημοσιοποιήθηκαν οι αλλαγές που αφορούν τα όργανα διοίκησης της ΕΡΤ.

Όπως μπορείτε να διαβάσετε στο άρθρο 4, αναφέρεται… ακαθόριστα το ύψος της αμοιβής των στελεχών. Συγκεκριμένα, αναγράφεται ότι:

«Ο διευθύνων σύμβουλος και οι γενικοί διευθυντές είναι ελευθέρως ανακλητοί. Κατά τη διάρκεια της θητείας τους αναστέλλεται η άσκηση οποιασδήποτε  επαγγελματικής δραστηριότητάς τους. Οι όροι της παροχής των υπηρεσιών και της αμοιβής τους ορίζονται με απόφαση των Υπουργών Οικονομικών και Πολιτισμού και Τουρισμού κατά παρέκκλιση από κάθε άλλη διάταξη».

 

Διαβάστε λοιπόν όλες τις αλλαγές επί του νόμου που αφορούν τους διοικούντες και που δημοσιοποίησαν οι «άνεργοι δημοσιογράφοι» αποδεικνύοντας ότι το καλό ρεπορτάζ συνεχίζεται ακόμα και όταν –δυστυχώς!!!!- δεν θέλουν κάποιοι να το αμείβουν! 

Media Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε