Πέμπτη, 25 Απρ.
17oC Αθήνα

Τι μου είπε η Ρούλα Κορομηλά!

Τι μου είπε η Ρούλα Κορομηλά!

Για ακόμα μία φορά, η Ρούλα Κορομηλά αποτελεί είδηση. Άλλωστε είναι γνωστό ότι το όνομά της και μόνο θα προκαλέσει τον αναγνώστη να σταθεί και να διαβάσει, τον τηλεθεατή να μην προσπεράσει την οθόνη, αλλά να κάτσει και να ακούσει τι θα πουν για τη «Ρούλα» του.

 Η Ρούλα είναι η πρώτη παρουσιάστρια που καθιερώθηκε με το μικρό της όνομα. Η Ρούλα είναι η πρώτη που τόλμησε να κάνει πράγματα στην ελληνική τηλεόραση. Η Ρούλα είναι μία από τους βασικούς δημιουργούς της ιδιωτικής τηλεόρασης. Η Ρούλα είναι… πολλά!

Η Κορομηλά όμως, είναι αυτή που έκανε τους παρουσιαστές να κερδίζουν χρήματα για τη δουλειά τους. «Να τα παίρνουν, όταν τα φέρνουν», όπως λέγεται στην πιάτσα! Κάποιοι το παράκαναν και φτάσαμε εδώ που φτάσαμε, αλλά πολλοί από αυτούς (για να μην πω όλοι!) θα έπρεπε, αν υπήρχε αντίστοιχο σωματείο, ένωση ή κάτι σχετικό, να την ανακηρύξουν σε «αιώνια πρόεδρο». Η Κορομηλά είναι αυτή που όχι μόνο δεν ένιωθε… απειλή από τους νεότερους, αλλά αρκετοί από αυτούς που τώρα είναι παρουσιαστές, το οφείλουν σε αυτήν, γιατί αυτή είναι που τους έμαθε πράγματα και τους έδωσε χώρο να βγουν μπροστά!

Αυτά και πολλά άλλα που έχει κάνει η Ρούλα Κορομηλά, σκεφτόμουν χθες, όταν μανιωδώς χτυπούσε το τηλέφωνό μου και με ρωτούσαν «τι γίνεται με τη Ρούλα; Έφυγε από τον Alpha;». Δεν απαντούσα σε κανέναν, γιατί πολύ απλά… δεν ήξερα! Με ρωτούσαν φίλοι, γνωστοί, συνάδελφοι, γνωρίζοντας ότι με τη Ρούλα Κορομηλά είμαι φίλος αρκετά χρόνια. Έχουμε συνεργαστεί, έχουμε κάνει παρέα, έχουμε φάει μαζί, έχουμε γελάσει πολύ και έχουμε μαλώσει πολύ. Έτσι είναι η σχέση φίλων. Όλα αυτά με έκαναν να μην της τηλεφωνώ αυτές τις μέρες, γιατί δεν ήθελα να τη ρωτήσω «έφυγες;»!
Γνωρίζω τη Ρούλα τόσο καλά που ξέρω τι κάνει κι όταν δεν είμαι μπροστά. Είχα τη χαρά να μάθω πρώτος ότι γράφει παιδικά βιβλία. Ήμουν ο πρώτος που μίλησε για αυτά δημόσια, που μου εμπιστεύθηκε τα γραπτά της πριν καν τα δουν στον εκδοτικό οίκο «Μίνωας». Ο «Νέφης» της με ταξίδεψε και με έκανε να πετάξω στα σύννεφα…! Να, εδώ, αρχίζω και πολυλογώ, αλλά έτσι είμαι κάθε φορά που μιλάω για τη Ρούλα.
Αργά το βράδυ λοιπόν την πήρα τηλέφωνο. Όχι για να μάθω αν ισχύει όλη αυτή η φημολογία, αλλά για να την ακούσω και να καταλάβω πώς είναι. Το σήκωσε αμέσως και κατάλαβα ότι είχε δουλειά. Δεν ήταν εκνευρισμένη, δεν ήταν στεναχωρημένη, δεν ήταν τσαντισμένη, όπως θα ήταν κάποιος βλέποντας ότι τις τελευταίες ώρες υπάρχουν εκατοντάδες δημοσιεύματα στο διαδίκτυο που απασχολούνται με την επαγγελματική της ενασχόληση.

-«Τι κάνεις;», τη ρώτησα;
-«Καλά. Γράφω…!» μου απάντησε!
-Όλα καλά;
-Μια χαρά, γιατί; Συμβαίνει κάτι;
-«Όχι, όλα είναι μια χαρά», της είπα.
-«Κι έτσι θα είναι…», μου απάντησε με νόημα! Δεν χρειαζόταν να πούμε τίποτε άλλο. «Να σε αφήσω να γράψεις…», της είπα, συμπληρώνοντας «θα φτιάξεις καμία πίττα να έρθω να φάω το Σάββατο;».
-«Βέβαια, αλλά να τηλεφωνηθούμε για την ώρα», μου είπε και το κλείσαμε.

Αυτά μου είπε και πολλά κατάλαβα. Τι…; Ότι η Ρούλα είναι μία χαρά και ετοιμάζεται για το επόμενο βήμα της. Δεν ξέρω αν αυτό είναι στον ALPHA, στο… βήτα ή στο χι κανάλι, αλλά είναι σίγουρο ότι όπου είναι θα έχει να κάνει πολλά. Όπως έκανε και στο κανάλι της Κάντζας όσα χρόνια υπήρξε σύμβουλος προγράμματος. Ναι, εγώ δεν έχω κανένα «θρίλερ» γύρω από τη Ρούλα, όπως λένε διάφοροι. Ξέρω ότι η Ρούλα αυτές τις μέρες γράφει. Γράφει το καινούργιο παιδικό της βιβλίο, γράφει καινούργια σελίδα στη ζωή της. Και είναι σίγουρο ότι ΚΑΙ αυτή, θα τη διαβάσουμε πολλοί!
ΥΓ: Ίσως όλα αυτά που έγραψα, όπως τη συνομιλία μας, όταν και όποτε τη διαβάσει, να την κάνει να μου… στερήσει τις σπιτικές πίτες για λίγο καιρό. Αλλά ήθελα να τα πω, να τα γράψω, ακόμα κι αν… τιμωρηθώ! Γιατί; Γιατί η Ρούλα Κορομηλά είναι ένα πρόσωπο που αξίζει το σεβασμό μας για όσα έχει κάνει στο χώρο της τηλεόρασης. Και το λέω εγώ, που της έχω ασκήσει πολύ σκληρή κριτική για ορισμένα από τα τηλε-προϊόντα που έχει κάνει. Αλλά δεν μπορώ και δεν επιτρέπεται να αγνοήσω όλα αυτά τα μεγάλα που έχει κάνει, μπροστά από τις κάμερες ως παρουσιάστρια, αλλά και πίσω από αυτές ως σύμβουλος.

Γρηγόρης Μελάς

Media Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε