Τρίτη, 16 Απρ.
24oC Αθήνα

Τι οικονομικά στοιχεία παρέδωσε ο πρόεδρος της ΕΡΤ

O κ. Γαμπρίτσος

 Αποφάσισε να φύγει και να… κάψει πολλούς!

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον έχουν τα στοιχεία που παρέδωσε χθες στο ΔΣ της ΕΡΤ ο παραιτηθείς πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της, Γιώργος Γαμπρίτσος.

Είναι σαφές ότι ο κύριος Γαμπρίτσος θέλησε με τα στοιχεία να αποδείξει πως κατά την εξάμηνη θητεία του στην κρατική τηλεόραση… συμμάζεψε ό,τι μπορούσε να συμμαζευτεί. Μόνο που με τα επίσημα αυτά στοιχεία… έκαψε πολλούς!

Σύμφωνα λοιπόν με αυτά τα στοιχεία τον Ιούλιο του 2009 υπήρχαν δύο εντεταλμένοι σύμβουλοι στην ΕΡΤ που οι μηνιαίες απολαβές τους ήταν 29.300 ευρώ μικτά, τουτέστιν 17 χιλιάδες ευρώ καθαρά ο καθένας, ενώ πλέον οι θέσεις αυτές έχουν καταργηθεί!

Επίσης, τον Ιούλιο του 2009 υπήρχαν 12 «ειδικοί σύμβουλοι» που… μοιράζονταν 83.625 ευρώ (μικτά) δηλαδή 55.913 ευρώ καθαρά ενώ πλέον είναι μόνο δύο εισπράττοντας 5,584,92 ευρώ καθαρά.

Στο… χορό των υψηλά αμειβόμενων, σύμφωνα με τα στοιχεία του κυρίου Γαμπρίτσου, συμμετείχαν 42 άτομα που εισέπρατταν περισσότερα από  5.856,08€ ενώ πλέον αυτή η αμοιβή θεωρείται το όριο που εισπράττουν οι γενικοί διευθυντές στην κρατική τηλεόραση. Μάλιστα στο σύνολο των 3420 εργαζομένων μόνο 31 υπάλληλοι εισπράττουν περισσότερα από 3 χιλιάδες ευρώ ενώ 244 λιγότερα από 1000 ευρώ μηνιαίως.

Και όσο κι αν…  πικράνουμε κάποιους με το συμπέρασμά μας, ευτυχώς που οι διοικήσεις στην ΕΡΤ αλλάζουν για να μαθαίνουμε και τι γίνεται τόσα χρόνια και πού πηγαίνει το ανταποδοτικό τέλος –χαράτσι στους έλληνες φορολογούμενους.

Αυτά φαίνεται πως είδε ο κύριος Γαμπρίτσος και είπε… άντε γεια!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ : Παραιτήθηκε ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της ΕΡΤ

Media Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε