Ειδήσεις ΣΕΙΣΜΟΣ· ΒΑΣΕΙΣ 2017· ΤΖΟΚΕΡ· ΚΑΙΡΟΣ Bροχή 32 Αθήνα ΚΑΙΡΟΣ

Τι ψήφισε η ελληνική επιτροπή για τη Eurovision

Γρηγόρης Μελάς |
Τι ψήφισε η ελληνική επιτροπή για τη Eurovision
ΦΩΤΟ REUTERS
Διαδώστε αυτό το άρθρο

 

Επιλογή κατηγορίας

Τελευταία ενημέρωση: 30.05.2010 | 22:08
Πρώτη δημοσίευση: 30.05.2010 | 21:53

H EBU θα ανακοινώσει τα αποτελέσματα των επιτροπών και του televoting.

Το τελευταίο 24ωρο κι ιδιαίτερα μετά τον τελικό της φετινής Eurovision ακούγονται πολλά για τις επιτροπές της κάθε χώρας και το ότι σε αρκετές περιπτώσεις τα αποτελέσματα, αν ψήφιζαν μόνο οι τηλεθεατές, θα ήταν διαφορετικά. Έτσι όλοι περιμένουμε τις λίστες της EBU στις οποίες θα αναφέρεται ποιο θα ήταν το αποτέλεσμα της 55ης Eurovision αν ψήφιζαν μόνο οι τηλεθεατές αλλά και ποιο αν θα ψήφιζαν μόνο οι επιτροπές. 

Μπορεί λοιπόν να μην γνωρίζουμε αν είτε στη μία είτε στην άλλη περίπτωση νικήτρια της φετινής Eurovision θα ήταν πάλι η Γερμανία με το τραγούδι «Satellite» που ερμήνευσε η Lena αλλά γνωρίζουμε ποια θα ήταν η νικήτρια χώρα αν ψήφιζε μόνο η ελληνική επιτροπή. 

Σύμφωνα λοιπόν με έγκυρες πληροφορίες του Newsit η 5μελής επιτροπή που ψήφισε για τη χώρα μας και απαρτιζόταν από τους Ανδρέα Πυλαρινό. Θάνο Καλλίρη, Ποσειδώνα Γιαννόπουλο, Κωνσταντίνο Παντζή και Αλεξάνδρα Ζάκκα έδωσαν την υψηλότερη βαθμολογία στην Κύπρο, ακολούθησε το Βέλγιο και στην τρίτη θέση κατά σειρά προτίμησης ήταν η Αλβανία.

Αν σκεφτείτε ότι η αντίστοιχη σειρά που προέκυψε σε συνδυασμό με το televoting είναι Κύπρος, Αλβανία και Γαλλία καταλαβαίνετε ότι οι επιτροπές δεν… συμφωνούν και πολύ με τους τηλεθεατές. 

Μάλιστα, σύμφωνα με τις ίδιες έγκυρες πληροφορίες, η επιτροπή έδωσε χαμηλή βαθμολογία στη Γαλλία, όπερ σημαίνει ότι οι έλληνες πρέπει να ψήφισαν πάρα πολύ το υποψήφιο γαλλικό τραγούδι «Allez Olla Olé». Ίσως, θα είχε… εγχώριο ενδιαφέρον αν -εκτός από την EBU που σύντομα πρόκειται να ανακοινώσει τις γενικές λίστες που προαναφέραμε- η ΕΡΤ ανακοίνωνε και τα αποτελέσματα του ελληνικού televoting.
Γρηγόρης Μελάς
Tags: EUROVISION


   Διαδώστε αυτό το άρθρο