Πέμπτη, 25 Απρ.
21oC Αθήνα

Τηλεοπτικές άδειες: Απορρίφθηκε η αίτηση ασφαλιστικών μέτρων του MEGA

Τηλεοπτικές άδειες: Απορρίφθηκε η αίτηση ασφαλιστικών μέτρων του MEGA

Απορρίφθηκε από την Ολομέλεια του Συμβουλίου της Επικρατείας (απόφαση υπ´ αριθμόν 124/2016) η αίτηση ασφαλιστικών μέτρων του τηλεοπτικού σταθμού Mega Channel (Ανώνυμη Εταιρεία «Τηλέτυπος Τηλεοπτικών Προγραμμάτων») για τη τιμή εκκίνησης των δημοπρατούμενων 4 τηλεοπτικών αδειών (3.000.000 ευρώ η κάθε μια).

Ο τηλεοπτικός σταθμός ζητούσε το “πάγωμα” της υπ΄ αριθμ. 7984/2016 αποφάσεως των υπουργών Επικρατείας και Οικονομικών με την οποία καθορίσθηκε στα 3 εκ. ευρώ η τιμή εκκίνησης για κάθε μια από τις 4 «δημοπρατούμενες άδειες παροχών περιεχομένου επίγειας ψηφιακής τηλεοπτικής ευρυεκπομπής ελεύθερης λήψης εθνικής εμβέλειας ενημερωτικού προγράμματος γενικού περιεχομένου για μετάδοση υψηλής ευκρίνειας (high definition)».

Σήμερα έχουν προσδιοριστεί να συζητηθούν στην Ολομέλεια του Ανωτάτου Ακυρωτικού Δικαστηρίου οι αιτήσεις ασφαλιστικών μέτρων των τηλεοπτικών σταθμών Αlpha, Star Channel και Έψιλον για τη τιμή εκκίνησης των δημοπρατούμενων 4 τηλεοπτικών αδειών. Οι τρεις τηλεοπτικοί σταθμοί στρέφονται, όπως και το Mega, κατά της παραπάνω απόφασης των υπουργών Επικρατείας και Οικονομικών.

Media Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε