Τρίτη, 19 Μαρ.
18oC Αθήνα

Τηλεοπτικές άδειες: Big Brother ΙΙ στη ΓΓΕΕ! Βέτο από Alter Ego

Φωτογραφία Eurokinissi (Αρχείου)
Φωτογραφία Eurokinissi (Αρχείου)

Ούτε μια ούτε δυο αλλά 64 ώρες υλικό που κατέγραψαν οι κάμερες ασφαλείας κατά τη διάρκεια της δημοπρασίας για τις τηλεοπτικές άδειες θα δουν οι εκπρόσωποι των καναλιών που συμμετείχαν στη διαδικασία. Οι δικηγόροι των εταιριών που συμμετείχαν στη δημοπρασία θα βρεθούν τη Δευτέρα (26.09.2016) στη Γενική Γραμματεία Ενημέρωσης και Επικοινωνίας για τον… δεύτερο κύκλο του Big Brother!

Παρόντες στην… προβολή του υλικού των 64 (και πλέον) ωρών θα είναι, εκτός από τους νομικούς εκπροσώπους των καναλιών και παράγοντες της Γενικής Γραμματείας. Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να δουν το υλικό από τις 11:00 έως τις 18:00 Το υλικό έχουν καταγράψει οι δεκάδες κάμερες ασφαλείας που είχαν «επιστρατευτεί» για να… επιβλέπουν τους υποψήφιους καναλάρχες.

“Είναι αδύνατο να παραχωρηθεί ένα τόσο μεγάλο βίντεο, δεν έχουμε την τεχνική υποδομή”, λένε στο newsit.gr πηγές από τη Γενική Γραμματεία. Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν πως οι νομικοί εκπρόσωποι των καναλιών έχουν ζητήσει να δουν αποσπάσματα από τα βίντεο για συγκεκριμένες ωρες αλλά είναι αδύνατο να λάβουν όλο το βίντεο.

Έτσι, επιλέχθηκε η λύση να δουν όλοι μαζί τα video από τις κάμερες ασφαλείας και ο καθένας θα μπορεί να κρατάει «σημειώσεις» για τα σημεία που τον αφορούν και για τις κινήσεις των ανταγωνιστών. Όλοι θα δουν όλους εκτός από τα όσα έγιναν στον 5ο όροφο του κτιρίου της Γενικής Γραμματείας Ενημέρωσης όπου είχε “στρατοπεδεύσει” τις ημέρες της δημοπρασίας η αντιπροσωπεία της εταιρίας Alter Ego του Βαγγέλη Μαρινάκη.

Η πλευρά του τέταρτου υπερθεματιστή, με επιστολή της στη Γενική Γραμματεία από τις 21 Σεπτεμβρίου έχει γνωστοποιήσει ότι δεν θέλει οι εκπρόσωποι των υπολοίπων καναλιών να δουν το υλικό από τον 5ο όροφο. Την ίδια επιστολή διαβίβασε και στην Αρχή Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων. Έτσι, το υλικό από τον πέμπτη όρο όπου είχε καταλύσει η ομάδα της Alter Ego δεν θα το δει κανείς.

Για την προβολή του υλικού θα δημιουργηθεί απομονωμένο δίκτυο 10 υπολογιστών, μέσω του οποίου θα είναι δυνατή η ταυτόχρονη προβολή από έξι κάμερες σε κάθε υπολογιστή. Αν οι εκπρόσωποι των καναλιών ζητήσουν… παράταση χρόνου, η προβολή θα συνεχιστεί και τις επόμενες (εργάσιμες) μέρες, πάλι από τις 11:00 έως τις 18:00.

Διορία μέχρι στις 19:00

Σήμερα (26.09.2016) μέχρι τις 19:00 το απόγευμα έχουν διορία, στο μεταξύ, να καταβάλουν την πρώτη δόση του ποσού που έδωσαν για να πάρουν τηλεοπτική άδεια οι δυο από τους τέσσερις υπερθεματιστές. Ήδη, το ποσό της πρώτης δόσης έχουν καταβάλει από την περασμένη Παρασκευή ο ΣΚΑΙ του Γιάννη Αλαφούζου και η εταιρία Alter Ego του Βαγγέλη Μαρινάκη.

Απομένουν έτσι να καταβάλουν το ποσό ο ΑΝΤ1 της οικογένειας Κυριακού και η εταιρία του Ιωάννη Βλαδίμηρου Καλογρίτσα.

Το ποσό των 14.533.333,34 ευρώ που κατέβαλε η πλευρά Αλαφούζου την Παρασκευή στη ΦΑΕ Πειραιά αντιστοιχεί στο ένα τρίτο των 43,6 εκατ. ευρώ τα οποία προσέφερε για να αποκτήσει την πρώτη άδεια που δημοπρατήθηκε. Λίγο αργότερα ακολούθησε η πλευρά Μαρινάκη, που κατέθεσε στη ΔΟΥ Πλοίων Πειραιά 24.633.333,34 ευρώ (συνολική προσφορά 73,9 εκατ. ευρώ), για την τέταρτη άδεια του διαγωνισμού.

Υπενθυμίζεται ότι για τη δεύτερη άδεια υπερθεματιστής έχει αναδειχεθεί το σχήμα Κυριακού, που θα πρέπει μέχρι το απόγευμα να καταβάλει το ένα τρίτο των 75,9 εκατ. ευρώ της προσφοράς του, δηλ. 25.300.000 ευρώ. Επίσης το σχήμα συμφερόντων Β. Καλογρίτσα θα πρέπει επίσης μέχρι το απόγευμα να καταβάλει 17.533.333,34 ευρώ (από τα 52,6 εκατ. ευρώ της δικής του προσφοράς) για την τρίτη άδεια.

Όπως προβλέπει η παράγραφος 8.4 της προκήρυξης, σε περίπτωση μη εμπρόθεσμης καταβολής οποιασδήποτε από τις επόμενες δόσεις του τιμήματος «ανακαλείται αυτοδικαίως η χορηγηθείσα άδεια».

ΡΕΠΟΡΤΑΖ: ΜΙΛΤΟΣ ΣΑΚΕΛΛΑΡΗΣ

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Media Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε