Πέμπτη, 25 Απρ.
18oC Αθήνα

Τηλεοπτικές άδειες: Δικαίωμα συμμετοχής στον διαγωνισμό έχουν όσοι δεν έχουν καταδικαστεί αμετάκλητα

Τηλεοπτικές άδειες: Δικαίωμα συμμετοχής στον διαγωνισμό έχουν όσοι δεν έχουν καταδικαστεί αμετάκλητα

«Όσοι δεν έχουν καταδικαστεί με αμετάκλητη δικαστική απόφαση για συγκεκριμένα αδικήματα έχουν δικαίωμα να καταθέσουν αιτήσεις και να συμμετάσχουν στην διαδικασία αδειοδότησης των τηλεοπτικών σταθμών».

Αυτό κατέστησε σαφές στην Βουλή ο υπουργός Επικρατείας Νίκος Παππάς, στον απόηχο της είδησης δέσμευσης των τραπεζικών λογαριασμών του εκδότη του ΔΟΛ και μετόχου του MEGA Σταύρου Ψυχάρη αλλά και των άλλων φορολογικών ελέγχων που γίνονται σε όλους σχεδόν τους μεγαλομετόχους Καναλιών.

Απαντώντας στην επίκαιρη ερώτηση του Ανεξάρτητου βουλευτή Νίκου Νικολόπουλου που του έθετε – αναφέροντας ονόματα καναλαρχών που ελέγχονται για φορολογικά, με το ερώτημα εάν θα τους επιτρέψει η Κυβέρνηση να συμμετάσχουν στον διαγωνισμό και θα τους δούμε να ξαναπαίρνουν άδειες, ο υπουργός Επικρατείας Νίκος Παππάς απάντησε ότι «οι διαδικασίες είναι αντικειμενικές και προβλέπεται ότι δικαίωμα υποβολής συμμετοχής σχήματα που τα φυσικά τους πρόσωπα ή οι νομικοί τους εκπρόσωποι μεταξύ άλλων δεν έχουν καταδικαστεί με αμετάκλητη για συγκεκριμένα αδικήματα όπως για ξέπλυμα βρώμικου χρήματος κ.λ.π», ενώ και στην δευτερολογία του καθώς ο Ανεξάρτητος βουλευτής του είπε «δηλαδή πάλι μέσα θα είναι οι ίδιοι» του ξεκαθάρισε πως «όπως προβλέπεται για όλες τις προκηρύξεις διαγωνισμών του δημοσίου έτσι και σε αυτό τον διαγωνισμό απαγορεύεται η συμμετοχή σε μετόχους ή νομικούς εκπροσώπους που έχουν καταδικαστεί με αμετάκλητη απόφαση και δεν αρκεί η άσκηση ποινικής δίωξης».

Ο υπουργός Επικρατείας Νίκος Παππάς όμως επεφύλαξε και ένα «καρφί» αμφισβήτησης κατά του διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδας σχετικά με τον έλεγχο και την έκθεση που έχει πραγματοποιηθεί σχετικά με τα τραπεζικά δάνεια σε ΜΜΕ.
Χαρακτηριστικά ο υπουργός Επικρατείας Νίκος Παππάς απαντώντας στις αναφορές του Νίκου Νικολόπουλου για χαριστικά δάνεια που δινόντουσαν σε τηλεοπτικούς σταθμούς, περιέγραψε τον τρόπο που αναπτυσσόταν η διαπλοκή με το πολιτικό προσωπικό, τα ΜΜΕ και τις τράπεζες λέγοντας πως «το πολιτικό προσωπικό έπεφτε θύμα της εφήμερης αγάπης των σχολιαστών τηλεπαραθύρων. Και εκεί οι τράπεζες ερχόντουσαν οι τράπεζες να δώσουν δάνεια στα ΜΜΕ πιεζόμενοι από το πολιτικό προσωπικό… Και η κυβέρνηση αυτή για να ελέγξει τα δάνεια αυτά με πρωτοβουλία της, παρά το ότι υπήρχε η έκθεση της ΤτΕ, ζήτησε να συσταθεί η εξεταστική επιτροπή της Βουλής προκειμένου να υπάρξει ένα δεύτερο μάτι. Και το δεύτερο μάτι δεν κάνει κακό να υπάρχει σε τέτοιες περιπτώσεις… Και ειδικά όταν και κάποιος καχύποπτος (σε σχέση με την έκθεση της ΤΕΕ) θα μπορούσε να συνδέσει και την προηγούμενη ιδιότητα του διοικητή της ΤτΕ κυρίου Στουρνάρα (υπουργός Οικονομικών επί κυβερνήσεως Αντώνη Σαμαρά) οφείλουμε να είμαστε ιδιαίτερα καχύποπτοι»!

Ο υπουργός Επικρατείας Νίκος Παππάς σχετικά με το χρονοδιάγραμμα του διαγωνισμού είπε πως την ερχόμενη Δευτέρα λήγει η προθεσμία υποβολής ενδιαφέροντος. Και στις αρχές Αυγούστου θα διεξαχθεί η δημοπρασία. Δήλωσε αισιόδοξος ότι δεν θα τελεσφορήσει καμία από τις 66 δικαστικές προσφυγές που έχουν γίνει κατά του διαγωνισμού, ενώ αναφερόμενος στον αριθμό των αδειών είπε πως η συζήτηση για την αδειοδότηση 4 ιδιωτικών Καναλιών μετά τις εξελίξεις (στο ΜΕGA) μοιάζει ξεπερασμένη μετά την αδυναμία που βλέπουμε να έχουν κάποιοι από τους μετόχους Καναλιών να βάλουν χρήματα για την αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου λειτουργίας των καναλιών τους.

Media Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε