Παρασκευή, 29 Μαρ.
16oC Αθήνα

Τηλεοπτικές άδειες: “Μύλος” στην παρουσίαση του συστήματος του διαγωνισμού

ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ EUROKINISSI
ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ EUROKINISSI

Αρκετά προβλήματα εμφανίστηκαν στην παρουσίαση του ηλεκτρονικού συστήματος από την επιτροπή διενέργειας του διαγωνισμού για τις τηλεοπτικές άδειες. Οι υποψήφιοι για τις άδειες φέρονται να ρωτούσαν επί τρεις ώρες την επιτροπή σχετικά με το αν το σύστημα είναι διεθνώς πιστοποιημένο, για να πάρουν την απάντηση να “υποβάλουν γραπτώς το ερώτημά τους και θα απαντηθεί εν ευθέτω χρόνω”.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του ΣΚΑΙ, οι υποψήφιοι απείλησαν ακόμη και με αποχώρηση, με την Επιτροπή τελικώς να δηλώνει πως η εταιρεία είναι πιστοποιημένη, όχι όμως και το συγκεκριμένο σύστημα. Ένα ακόμα που θέμα που τίθεται είναι ότι ο διαγωνισμός σύμφωνα με όσα έχουν ανακοινωθεί μπορεί να διαρκέσει περισσότερες από 35 ώρες, διότι θα διεξαχθεί χωριστός διαγωνισμός για κάθε άδεια.

Πόσο θα διαρκέσει η διαδικασία;

Σύμφωνα με τον ΣΚΑΙ, που επικαλείται μέλη της Επιτροπής η δημοπρασία μιας άδειας μπορεί να διαρκέσει 12 ώρες ή και περισσότερο. Κάτι που σημαίνει πως για να ολοκληρωθεί το σύνολο της διαδικασίας ίσως χρειαστούν ακόμη και 50 ώρες.

Η Επιτροπή υποστήριξε μάλιστα πως οι εκπρόσωποι των υποψηφίων θα έχουν τη δυνατότητα να κοιμηθούν σε ράντζα ώστε να ανταπεξέλθουν στην πολύωρη διαδικασία. Ένα ακόμη θέμα που ετέθη είναι οι κάμερες ασφάλειας στο κτήριο, καθώς η Αρχή Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων στην οποία έχει απευθυνθεί η γ.γ. Ενημέρωσης για το θέμα, προς το παρόν δεν το έχει εξετάσει, γιατί δεν έχει συγκροτηθεί σε σώμα.

ΠΗΓΗ: skai.gr
 

Media Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε