Τετάρτη, 24 Απρ.
25oC Αθήνα

Το… γενικό black out στην ΕΡΤ

Το… γενικό black out στην ΕΡΤ

Το απαράδεκτο για κρατικό κανάλι γεγονός… θα παραμείνει στο σκοτάδι! 

Για ακόμα μία φορά χθες το βράδυ, αποδείχτηκε η κακοδιαχείριση στην ΕΡΤ. Και –για να μην τρομάξουν ορισμένοι!- αυτή τη φορά δεν αναφερόμαστε στην οικονομική αλλά στη διοικητική και τεχνική διαχείριση των κρατικών μας καναλιών. Αν και αυτές δεν έχουν και μεγάλη διαφορά μεταξύ τους…!

Αρκούσε πάντως, μία απλή τεχνική βλάβη στο κοντρόλ του δεύτερου ορόφου στο Ραδιομέγαρο της Αγίας Παρασκευής για να διακοπεί η ροή του προγράμματος και στα δύο κρατικά κανάλια και να ανασύρουν από τα συρτάρια τους ό,τι πιο παλιό βρήκαν. Κι έτσι, για ακόμα μία φορά, αποδείχτηκε ότι δεν μπορούν να αντεπεξέλθουν άμεσα σε όποια τεχνική κρίση υπάρξει.

Η αιτία του black out παραμένει ακόμα άγνωστη. Και ίσως δεν την μάθουμε και ποτέ. Άλλωστε είναι και κάτι που δεν μας αφορά. Μας ενδιαφέρει μόνο όταν βλέπουμε το φουσκωμένο λογαριασμό της ΔΕΗ στον οποίο αναγράφεται το ποσό που πληρώνουμε για την ΕΡΤ.

Όσοι πάντως τηλεθεατές παρακολουθούσαν την «Αθλητική Κυριακή» έμειναν με την εκπομπή… ατελείωτη καθότι διακόπηκε ξαφνικά και μόνο ένα crawl (ηλεκτρονικό μήνυμα που περνάει από τις οθόνες) μας ενημέρωνε πως «λόγω τεχνικού προβλήματος η εκπομπή διακόπηκε»!

Χρειάστηκε αρκετή ώρα για να μπορέσει να αποκατασταθεί μερικώς (!!!) το πρόβλημα και να βγει από τη συχνότητα της ΝΕΤ το δελτίο ειδήσεων της ΕΤ1, έστω και με μισή ώρα καθυστέρηση.

Σίγουρα ένα τεχνικό πρόβλημα μπορεί να υπάρξει σε οποιοδήποτε «μαγαζί», σε οποιοδήποτε τηλεοπτικό κανάλι. Όταν όμως, η ΕΡΤ διαθέτει τον καλύτερο τεχνικό εξοπλισμό (τον οποίο έχουμε πληρώσει όλοι εμείς!) και τεχνικό προσωπικό άρτια εκπαιδευμένο, είναι λογικό να έχουμε την απορία «γιατί τόση καθυστέρηση;»!

Να σημειώσουμε μάλιστα ότι την ίδια ώρα συνέβη και το περιστατικό της έκρηξης στα Πατήσια και η ΕΡΤ αποδείχτηκε ανίκανη «λόγω τεχνικού προβλήματος» να αντεπεξέλθει στην ενημέρωση –που οφείλει και πληρώνεται!- για να παρέχει.

Τα προβλήματα της καινούργιας διοίκησης δεν είναι μόνο οι περικοπές των «αργόμισθων», των «ακριβοπληρωμένων συμβασιούχων», των «υπαρκτών μόνο στο ταμείο υπαλλήλων»! Σίγουρα είναι –και οφείλει να είναι!- και η σωστή παροχή υπηρεσιών στους πολίτες, από τους οποίους πληρώνεται! Μόνο που αυτά είναι ψιλά γράμματα καθότι φαίνεται πως γενικότερα στα κρατικά μας κανάλια υπάρχει… black out!

Το αποτέλεσμα πάντως, παραμένει το ίδιο! Γι’ ακόμα μία φορά οι τηλεθεατές στράφηκαν στα ιδιωτικά κανάλια για να ενημερωθούν. Κι έτσι, σιγά σιγά τα κρατικά κανάλια βγαίνουν από το τηλεκοντρόλ μας. Παραμένουν όμως, στο λογαριασμό της ΔΕΗ!

 
ΥΓ: δεν σκοπεύουμε να αναφερθούμε στις «φήμες» που ξέσπασαν γύρω από το black out και κάνουν λόγο είτε για μείωση τεχνικού προσωπικού, είτε για «αντίποινα» λόγω μείωσης του προσωπικού, είτε ακόμα και για «εμπλοκή ιδιωτικής εταιρείας»! Θα περιμένουμε απλώς μια επίσημη ανακοίνωση της ΕΡΤ σχετικά με το τι –ή …. ποιος!- ευθύνεται για το «σφάλμα της ηλεκτροδότησης του κρατικού ραδιομεγάρου»! Αλλά κάτι μας λέει πως η ανακοίνωση… δεν θα έρθει ποτέ! Γιατί κάποια πράγματα συμφέρει… να παραμένουν στο σκοτάδι! 

Media Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε