Παρασκευή, 19 Απρ.
21oC Αθήνα

Το μήνυμα της κριτικής επιτροπής του «Dancing»!

Το μήνυμα της κριτικής επιτροπής του «Dancing»!

«Μία φωτογραφία ίσον χίλιες λέξεις», όπως λέει η γνωστή κινέζικη παροιμία, που αποδεικνύει τις… προθέσεις της κριτικής επιτροπής του «Dancing with the stars» που από αυτόν, τον τρίτο κύκλο του talent show, αυγάτισε και από τετραμελής έγινε πενταμελής.

Οι πέντε πλέον κριτές λοιπόν ποζάρισαν για την παρουσίαση του «Dancing», δείχνοντας τις προθέσεις τους. Στην επίσημη φωτογράφιση που έκαναν το ταμπελάκι με την υψηλότερη βαθμολογία, το «εννιάρι» κράτησε ο Αλέξης Κωστάλας κι αμέσως μετά ήταν το «οχτάρι» το οποίο κράτησε η Κάτια Δανδουλάκη. Η Γκαλένα Βελίκοβα κρατά το «εφτάρι», ενώ πιο αυστηρός ο Φωκάς Ευαγγελινός με το «εξάρι» ανά χείρας. Το ρόλο του πιο… αυστηρού κρατά ο Γιάννης Λάτσιος που με το «τριάρι», ίσως και να θέλει να δείξει τις προθέσεις του, ότι θα είναι δηλαδή πολύ… τσιγκούνης στη βαθμολογία. Χαρακτηριστικό πάντως της φωτογράφισης που έγινε για την παρουσίαση, είναι ότι κανείς από τους κριτές δεν κράτησε το «δέκα το καλό», ίσως γιατί θέλουν να δείξουν στους διαγωνιζόμενους stars πως θα πρέπει να… ιδρώσουν για να τους πείσουν για τις χορευτικές ικανότητές τους! Όπως καταλαβαίνετε λοιπόν, η κριτική επιτροπή, με τη… σημειολογική φωτογράφιση, στέλνει το μήνυμα ότι θα είναι πολύ αυστηρή! Κι εδώ που τα λέμε, δικαιούνται να είναι αυστηροί, γιατί μπορεί το talent show να γίνεται για φιλανθρωπικό σκοπό, αλλά θα πρέπει οι stars να αποδείξουν ότι δουλεύουν σκληρά για αυτό. Άλλωστε και τα πέντε μέλη της κριτικής επιτροπής, έχουν διανύσει πολλά χιλιόμετρα στους τομείς τους και δικαιούνται να είναι αυστηροί. Παρακάτω λοιπόν παραθέτουμε τα επαγγελματικά βιογραφικά των πέντε μελών της κριτικής επιτροπής του «Dancing with the stars» που αποδεικνύουν ότι έχουν… κάθε λόγο να ομιλούν και να ασκούν κριτική, αφού το talent show είναι συνδυασμός χορευτικών και ερμηνευτικών ικανοτήτων, αλλά και τηλεοπτικό προϊόν. Και η πενταμελής επιτροπή, τα διαθέτει…!

ΚΑΤΙΑ ΔΑΝΔΟΥΛΑΚΗ
Ηθοποιός
Γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη. Είναι αριστούχος της Σχολής του Θεάτρου Τέχνης. Επίσης σπούδασε και στο London School of Dramatic Art.
Πρώτη εμφάνιση «η Κυρία δε με μέλλει» (θίασος Τζένη Καρέζη). Έπειτα «Ιστορία του Ιρκούτσκ» (στον ίδιο θίασο), «Μικρές Αλεπούδες» (θίασος Λαμπέτη-Κατερίνας), «Ένας μεγάλος έρωτας» (θίασος Μυράτ-Ζουμπουλάκη) «θέλω να δω τον Μιουσώφ» (θέατρο Μουσούρη), «Πανώρια» (Κρητικό θέατρο), «Η ζωή είναι όνειρο» (Ροδαυγή), «Δ/νις Τζούλια» (Τζούλια) και «Σχολείο Γυναικών» (Αγνή) στο ΚΘΒΕ. «Καημένε μου Μάρικ» και «Θυμήσου το Σεπτέμβρη» με τον Κ. Καρρά, «Πρόσκληση στον Πύργο» με τον Ν. Κούρκουλο. Από το 1979, σχημάτισε θίασο, όπου παρουσίασε έργα όπως: «Άννα Καρένινα»,«Σοκολατένιος Στρατιώτης, «Ήρθες και θα μείνεις», «Κληρονόμος», «Ακρότητες», «Όπως με θέλεις», «Ανατόλ», «Όνειρα…όνειρα», «Να ντύσουμε τους γυμνούς», «Ναν», «Άμπρα-κατάμπρα», «Μετά το πανηγύρι», «Γλάρος», «Τζόρνταν», «Δανειστές». Το 1995 ίδρυσε το θέατρο Κάτια Δανδουλάκη, που εγκαινιάστηκε με τον «Βυσσινόκηπο» και παρουσίασε (Β’ Σκηνή) το «Όλος ο Σαίξπηρ σε μια ώρα», έπειτα : «Υπηρέτης δυο αφεντάδων», «Master Class», «Λεωφορείον ο Πόθος», «Κούκου»…, «Ήρθες και θα μείνεις», «Προδοσία», «Όλα απ’ την αρχή», ενώ παρουσίασε παράλληλα «…και Ιουλιέττα», «Παραμύθια Γκρίμ», «Μια ξεχωριστή μέρα» και (Β’ Σκηνή ) «Δαίμονες» , «Αμερικάνικα Μπλούζ». Στη συνέχεια ανέβασε τα έργα «Παιχνίδι των Θεών», «Τρεις Αδελφές», «Μάρτυρας Κατηγορίας», «Παρακαλώ…ας μείνει μεταξύ μας», «Οι Επισκέπτες», «Ο Θεός της σφαγής» , «Να ζει κανείς ή να μη ζει;» Πρωταγωνίστησε στο Εθνικό Θέατρο στο «Ένας μήνας στην Εξοχή» και στη «Λυσιστράτη». Επίσης πρωταγωνίστησε στην «Μήδεια» του Μποστ σε καλοκαιρινή περιοδεία, το 2009. Τιμήθηκε με το βραβείο Κάρολος Κουν (1988) για την ερμηνεία της στο «Όπως με θέλεις», και με το βραβείο Κοτοπούλη (1993).
ΤΑΙΝΙΕΣ: Ολοκαύτωμα, Παπαφλέσσας, Σουλιώτες, Ως την τελευταία στιγμή, Ο.Κ. Φιλε, Μπουμ, Ο γιος μου ο Στέφανος, Η δαιμονισμένη, Το ταξίδι της επιστροφής, Οι πολεμιστές της ειρήνης, Γλυκιά πατρίδα. ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ: Στα δίχτυα της αράχνης, Στα δίχτυα του τρόμου, Αυτοτελείς ιστορίες, Στον αστερισμό των λύκων, Το ταξίδι, ο Χριστός ξανασταυρώνεται, Οι Πανθέοι, Η δασκάλα με τα χρυσά μάτια, Οι Αθλιοι των Αθηνών των Αθηνών, Μαντώ Μαυρογένους, Χατζημανουήλ, Ταξίδια της πολυθρόνας, Οι γνωστοί μας άγνωστοι, Λάμψη, Ύστερα ήρθαν οι μέλισσες, Λένη, Βέρα στο δεξί , Κόκκινο Δωμάτιο, Η ζωή της άλλης, στην πολυεθνική σειρά Anno Domini και στη σειρά του BBC “Greek language and people”.

Φωκάς Ευαγγελινός
Xορογράφος
Βραβευμένος από το Κέντρο Μελέτης & Έρευνας Ελληνικού Θεάτρου ο Φωκάς Ευαγγελινός, έχει χορογραφήσει για το Εθνικό Θέατρο μοναδικά μιούζικαλ, επιτυχημένες παραστάσεις στην Επίδαυρο και περισσότερα από 50 θεατρικά έργα. Έχει χορογραφήσει και σκηνοθετήσει τις μεγαλύτερες μουσικές σκηνές στην Ελλάδα και το εξωτερικό, συναυλίες, κινηματογραφικές ταινίες, τηλεοπτικά show, μουσικά βραβεία. Υπήρξε κριτής στην επιτροπή του «Dancing with Stars» Ι και ΙΙ.Από το 1996 έχει ανοίξει τη δική του σχολή χορού, ενώ από το 2000 διδάσκει μοντέρνο χορό στη Δραματική Σχολή του Εθνικού Θεάτρου. Ως χορογράφος αλλά και σκηνοθέτης στις αποστολές της Eurovision έχει κερδίσει 2 φορές την 1η θέση και 2 φορές 2η για την Ελλάδα και άλλες χώρες.Το 2006 ανέλαβε τη διοργάνωση της Eurovision στην Αθήνα. Ως creative director εμπνεύστηκε και υλοποίησε τις Τελετές Έναρξης και Λήξης των Παγκοσμίων Αγώνων Special Olympics ΑΘΗΝΑ 2011. Το 2012 χορογράφησε στην Εθνική Λυρική Σκηνή την «Εύθυμη Χήρα». Σκηνοθέτησε μαζί με την Άννα Παναγιωτοπούλου την επιθεώρηση «Τι βουλή θα παραδώσεις μωρή». Φέτος το καλοκαίρι χορογράφησε τις «Νεφέλες» στο Αρχαίο Θέατρο της Επιδαύρου. Χορογράφησε το μιούζικαλ « Chicago» στο Θέατρο Παλλάς.

ΓΙΑΝΝΗΣ ΛΑΤΣΙΟΣ
Γενικός Διευθυντής Προγράμματος του ΑΝΤ1
Γεννήθηκε στη Λάρισα. Αποφοίτησε από το Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών και στη συνέχεια έκανε μεταπτυχιακές σπουδές στη Διοίκηση Επιχειρήσεων στο Solvay Business School των Βρυξελλών, όπου και έζησε και εργάστηκε επί 10 χρόνια. Η επαγγελματική του πορεία ξεκίνησε το 1979 από τον κινηματογράφο ως διευθυντής παραγωγής κινηματογραφικών ταινιών και στη συνέχεια ως executive producer σε διάφορες κινηματογραφικές και τηλεοπτικές παραγωγές σε Ελλάδα & εξωτερικό. Από το 1994 μέχρι σήμερα έχει διατελέσει διευθυντικό στέλεχος στους τρεις μεγαλύτερους ελληνικούς τηλεοπτικούς σταθμούς (ANT1, Mega & Alpha) και είναι ο ιθύνων νους πρωτοποριακών προγραμμάτων που σημείωσαν και συνεχίζουν να σημειώνουν μεγάλη επιτυχία. Στο ρόλο του ως μέλος της κριτικής επιτροπής του «Dancing with the stars», πρόσθεσε μία ακόμα παράμετρο στην αξιολόγηση των διαγωνιζόμενων. Αξιολογεί τις εμφανίσεις των ζευγαριών με βάση το ξεχωριστό του αισθητήριο από την πολύχρονη εμπειρία του στην παραγωγή οπτικοακουστικών προγραμμάτων.

ΑΛΕΞΗΣ ΚΩΣΤΑΛΑΣ
Γεννήθηκε στην Αθήνα. Τελείωσε το Α’ Πρότυπο Γυμνάσιο Αρρένων, σπούδασε Οικονομία και Φιλολογία στις Ηνωμένες Πολιτείες όπου και συνέχισε μεταπτυχιακές σπουδές στη Γλωσσολογία. Έχει σπουδάσει επίσης πιάνο, κλασικό τραγούδι, (κόντρα τενόρος με τη Μαρία Κωνσταντίνου) και κλασικό χορό. Από τα παλαιότερα στελέχη της ΕΡΤ και στην οποία, όπως έχει επανειλημμένα δηλώσει, οφείλει τα πάντα. Πρώην μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της Εταιρίας. Υπήρξε επίσης μέλος, της Επιτροπής Ειδικών Μουσικής και Χορού της EBU (European Broadcasting Union), μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της Εθνικής Λυρικής Σκηνής και του Γνωμοδοτικού Συμβουλίου του Φεστιβάλ Αθηνών, καθώς και μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της Δημοτικής Επιχείρησης Πολιτιστικής Ανάπτυξης Καλαμάτας (Δ.Ε.Π.Α.Κ.) ως εκπρόσωπος του Υπουργείου Πολιτισμού. Παράλληλα με την υπηρεσία του στην ΕΡΤ, έχει δημοσιογραφήσει σε εφημερίδες και περιοδικά (Επίκαιρα, Αθηνόραμα, Μεσημβρινή, Κυριακάτικη Ελευθεροτυπία).

GALENA VELIKOVA
Διεθνής κριτής χορού / Χορογράφος/Προπονήτρια / Ιδιοκτήτρια σχολών χορού Galenas Dance Studios (Χολαργός, Χαλάνδρι, Γλυφάδα, N. Σμύρνη).
Αφού αποφοίτησε από τη Νομική Σχολή της Βουλγαρίας, στη συνέχεια την κέρδισε ο χορός. Κατέχει τα διπλώματα Licentiate Ballroom Style (IDTA), Licentiate Latin Style, Associate Latin Style & Associate Ballroom Style του IDTA (Ιnternational Dance Teachers Association). Ως χορεύτρια, αναδείχθηκε Πρωταθλήτρια Βουλγαρίας στους Latin & Ballroom χορούς το 1995, ενώ στη συνέχεια αναδείχθηκε Πρωταθλήτρια Ελλάδος σε αυτά τα είδη χορού για 5 συνεχόμενα έτη (1996-2000). Το 2005 κέρδισε τη 2η θέση στο Πανευρωπαϊκό Πρωτάθλημα της Βενετίας. Υπήρξε χορογράφος και προπονήτρια των Πρωταθλητών Βουλγαρίας (1997-2000), των Πρωταθλητών Τουρκίας (2002-2008) και των Πρωταθλητών Ελλάδας (2003-20011) στους Latin & Ballroom χορούς. Μάλιστα, το 2004, βραβεύτηκε ως «Καλύτερη Χορογράφος & Προπονήτρια Χορών Latin & Ballroom» στην Ελλάδα. Το 2012 ως προπονήτρια χορού, παρέδωσε σεμινάρια στο μεγαλύτερο training Camp χορού στον κόσμο, στην Ιταλία και στο οποίο συμμετείχαν 450 χορευτικά ζευγάρια απ’ όλο τον κόσμο. Το 2000 έφτασε στους ημιτελικούς του Blackpoll, ενός από τους μεγαλύτερους παγκόσμιους διαγωνισμούς χορού. Επίσης έχει βραβευτεί: το 2009 ως «Καλύτερη Τηλεοπτικός Κριτής» στη Βουλγαρία, την ίδια χρονιά ως «Most Elegant Women» πάλι στη Βουλγαρία, το 2002 κατέκτησε το «GOLDEN JUBILEE AWARD» στην Αγγλία στους Latin & Ballroom χορούς και επίσης το 2002, πάλι στην Αγγλία, το MILENNIUM AWARD» στους Latin & Ballroom χορούς. Η τηλεοπτική της εμπειρία ξεκίνησε το 2008, στην κριτική επιτροπή του “Baby Dance” (Alpha TV) και συνεχίστηκε στη Βουλγαρική TV, στα επιτυχημένα shows “VIP Brother”, “Dancing with the stars” και “VIP Dance”. Το 2010 ήταν μέλος της κριτικής επιτροπής του ελληνικού “DANCING WITH THE STARS”, που προβλήθηκε από τον ΑΝΤ1. Την ίδια χρονιά ήταν Guest κριτής στο τηλεοπτικό Show “BAILANDO” στο NOVA TV Sofia Bulgaria. Από το 2001 έως σήμερα είναι Διεθνής Κριτής Χορού με πιστοποίηση από το World Dance Council (Παγκόσμιο Οργανισμό Χορού) και το WDSF World Dance Sport Federation. Είναι ιδιοκτήτρια των 4 Σχολών Χορού, Galenas Dance Studios στην Αττική.

Αυτοί λοιπόν είναι οι πέντε κριτές που θα περιμένουμε να δούμε τι… βαθμολογικό ταμπελάκι θα σηκώσουν μετά το χορό κάθε star. Όπως φαίνεται πάντως από τη φωτογράφιση, το «δεκάρι» δεν το έχουν και πολύ εύκολο…!

Γρηγόρης Μελάς

Media Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε