Παρασκευή, 29 Μαρ.
18oC Αθήνα

Το μήνυμα του Μίκη Θεοδωράκη στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας

Το μήνυμα του Μίκη Θεοδωράκη στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας

Ζητάει εκλογές στις οποίες θα συμμετέχει και ο ίδιος. “Η οργή του λαού θα είναι ανεξέλεγκτη αν κυβερνήσουν αυτοί που τιμωρήθηκαν χθες”! – ΒΙΝΤΕΟ

Παρέμβαση για τις πολιτικές εξελίξεις έκανε σήμερα ο Μίκης Θεοδωράκης στην εκπομπή του Γιώργου Παπαδάκη. Ο σημαντικός Έλληνας μουσικοσυνθέτης, έστειλε προσωπικό μήνυμα στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας λέγοντας τα εξής:

“Απευθύνομαι στον αξιότιμο κύριο Πρόεδρο της Ελληνικής Δημοκρατίας, που το πρώτο του χρέος είναι η υπεράσπιση της εθνικής ανεξαρτησίας, για να του θυμίσω ότι, ο κυριότερος λόγος καταδίκης από τον ελληνικό λαό των μνημονιακών κομμάτων είναι το γεγονός ότι παραδώσαμε την εθνική μας ανεξαρτησία και άλλα πολλά στους ξένους, χωρίς να έχει προηγηθεί στρατιωτική ήττα. Πράγμα πρωτοφανές! Δίνοντας έτσι το δικαίωμα στους ξένους και ιδιαίτερα στους Γερμανούς να μας απειλούν. Το γεγονός αυτό νομίζω ότι θέτει τις κόκκινες γραμμές που θα πρέπει πρώτος εσείς κύριε Πρόεδρε της Δημοκρατίας να σεβαστείτε κατά τη συζήτηση των πολιτικών αρχηγών. Η ιστορία μας βλέπει όλους και προπαντώς εσάς, τους εκπροσώπους του λαού και θα είναι αμείληκτη τόσο απέναντι σε αυτούς που καταπάτησαν το ιερότατο αγαθό ενός λαού, όσο και για όσους λάβουν σοβαρά υπόψην αυτή την κατάφορα προδοτική ενέργεια που προσβάλει τους εκατοντάδες χιλιάδες νεκρούς που θυσιάστηκαν υπερασπιζόμενοι την ανεξαρτησία της πατρίδας μας. Σας προειδοποιώ ότι αν τολμήσουν να κυβερνήσουν ξανά αυτοί που μόλις χτες τιμωρήθηκαν τόσο σκληρά από τον κυρίαρχο λαό μας, η οργή του θα λάβει μορφές ανεξέλεγκτες δεδομένου ότι δεν θα δεχθεί τη νέα, ακόμα πιο προσβλητική ενέργεια που θα γίνει σε βάρος της ηθικής του και πατριωτικής του ακεραιότητας. Αυτά ήθελα να σας πω ως ένα απλός πολίτης, Έλληνας και πατριώτης”.

Δείτε τι είπε για την συμμετοχή του στις επόμενες εκλογές

Media Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε