Ειδήσεις ΣΕΙΣΜΟΣ· ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΕΣ 2017· ΤΖΟΚΕΡ· ΚΑΙΡΟΣ Λιακάδα 31 Αθήνα ΚΑΙΡΟΣ

Το… μνημόνιο της ΕΡΤ για τη Eurovision

Το… μνημόνιο της ΕΡΤ για τη Eurovision
Διαδώστε αυτό το άρθρο

 

Επιλογή κατηγορίας

Τελευταία ενημέρωση: 14.04.2011 | 12:15
Πρώτη δημοσίευση: 14.04.2011 | 12:15

Είναι αλήθεια ότι με την απόφαση της ΕΡΤ να υπάρχει ενημέρωση και διαφάνεια στα οικονομικά της έχουν πάψει να κυκλοφορούν σενάρια και φήμες για τα –μεγάλα τουλάχιστον- projects που διαχειρίζεται η διοίκησή της.

Ανάμεσα σε αυτά είναι και το κόστος δαπάνης για το φεστιβάλ της Eurovision, που μέχρι πριν από δύο χρόνια ακούγονταν…τρελά ποσά για τη διοργάνωσή της. Βέβαια, να επισημάνουμε ότι μπορεί τότε το χρήμα να έρεε… άφθονο αλλά υπήρχε και μεγαλύτερο εισπρακτικό όφελος αφού το «πανηγυράκι», όπως το χαρακτηρίζουν πολλοί, φέρνει στην ΕΡΤ υψηλές τηλεθεάσεις και διαφημιστικά πακέτα. Τώρα όμως, λόγω… ΔΝΤ και λόγω της μεγάλης μείωσης των διαφημιστικών εσόδων η διοίκηση της ΕΡΤ έριξε το κόστος. Όπως αποφασίστηκε στην τελευταία συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου της, το μνημόνιο, τουτέστιν το συνολικό ποσό για το φετινό διαγωνισμό Τραγουδιού της Eurovision στο Ντίσελντορφ ανέρχεται στα 222.400 ευρώ (πλέον ΦΠΑ όπου υπάρχει), ενώ τα 120.000 ευρώ από αυτά καταβάλλονται στην EBU για τα δικαιώματα.
 
Ελπίζουμε –και αναμένουμε- ότι στο πλαίσιο της «διαφάνειας» που διαφημίζεται τόσο πολύ από τη διοίκηση της ΕΡΤ να ανακοινωθούν λεπτομερώς το πού ακριβώς θα δοθούν τα υπόλοιπα 102.400 ευρώ και να μην μένουμε σε… αόριστες απαντήσεις του στιλ «το promo του Λούκα Γιώρκα, την αποστολή στο Ντίσελντορφ, έξοδα διαμονής, διατροφής κλπ κλπ».
 

 
Γρηγόρης Μελάς

Tags: EUROVISION


   Διαδώστε αυτό το άρθρο