Τετάρτη, 17 Απρ.
20oC Αθήνα

UPDATE: Από το «Dancing» αποχώρησε η «Star»… και οι τηλεθεατές!

UPDATE: Από το «Dancing» αποχώρησε η «Star»… και οι τηλεθεατές!

Τρίτο live χθες για το «Dancing with the stars» που όπως φαίνεται όμως, έχει μπει στον αυτόματο πιλότο από τον ΑΝΤ1 και αυτό το βλέπουν οι τηλεθεατές, με αποτέλεσμα… να το βλέπουν όλο και λιγότεροι!

Όχι, δεν αρχίσαμε τις γκρίνιες. Ίσα ίσα, που πολλές φορές έχουμε πει ότι περιμέναμε το συγκεκριμένο πρόγραμμα για να έχουμε και κάνα show να βλέπουμε. Αλλά τελικά το show… είναι so and so, αφού δεν γίνεται τίποτα! Και να διευκρινίσουμε πως ότι δεν γίνονται καβγάδες, ίντριγκες και… παλαιωμένες τακτικές είναι κάτι ευχάριστο. Αλλά, από την άλλη, δεν γίνεται και τίποτα καινούργιο…!

Οι τηλεθεατές βλέπουν τον κάθε διαγωνιζόμενο να χορεύει (σε κακές τις περισσότερες φορές επιλογές τραγουδιών), στη συνέχεια ακούν την κριτική επιτροπή να λέει την άποψή της (που πολλές φορές έρχεται κόντρα με τη βαθμολογία που βάζουν)… και πάμε για τον επόμενο. Boring…! Ή αλλιώς… πεπατημένη!

Α, ναι. Κάπου εκεί υπάρχει και η υπέρ-λαμπρη Ζέτα Μακρυπούλια. Το μαλλί στην τρίχα, τα ρούχα ακριβά, τα κοσμήματα ζηλευτά, τα αστεία με τον «κύριο Γιάννη» γνωστά και τα ίδια, τα κείμενα… ξανά από τα ίδια!
Λογικό λοιπόν του τηλεθεατή να του δίνεται η αίσθηση ότι οι συντελεστές, δυσαρεστημένοι από τις μειώσεις και τις περικοπές, αποφάσισαν να δώσουν… μειωμένο ενδιαφέρον. Γιατί λοιπόν αυτοί, να πληρώσουν… μεγαλύτερο ανταποδοτικό τέλος; Έτσι λοιπόν κι οι τηλεθεατές, ότι παίρνουν… δίνουν!

Βέβαια, στο σημείο αυτό να σημειώσουμε ότι τουλάχιστον τεχνικά, σε σχέση με το πρώτο live έχουν γίνει αρκετές αλλαγές, που λειτούργησαν προς όφελος της εικόνας. Υπάρχει περισσότερο φως, πράγμα βασικό για ένα show, (αν και υπάρχουν αρκετές… σκοτεινές γωνιές) τα πλάνα είναι καλύτερα (αλλά όχι… τα καλύτερα), ενώ όμως, η γενική εικόνα είναι ακόμα… θαμπή. Τι λείπει; Πολλά, τα οποία πρέπει να αναζητήσουν οι υπεύθυνοι του ΑΝΤ1 που εμφανώς άνετοι με το να παίζουν μόνοι τους μπάλα, άφησαν πολλά στη μοίρα τους και στις ευκολίες τους. Μόνο που οι τηλεθεατές, αν και δεν έχουν πολλά live προγράμματα να δουν, δεν διστάζουν να κάνουν ζάπινγκ και… πάνε για άλλα! Αποτέλεσμα; Να υπάρχει σημαντική μείωση στα ποσοστά τηλεθέασής του «Dancing with the stars» και οι περισσότεροι τηλεθεατές να παρακολουθούν το talent show όταν αυτό ολοκληρώνεται, για να δουν ποιος star αποχωρεί. Έτσι χθες, το υψηλότερο ποσοστό τηλεθέασης σημειώθηκε κατά το τελευταίο τέταρτο του προγράμματος και συγκεκριμένα από τη 01:00 έως τη 01:15 που η αποχώρηση της Star Μαριάντας Πιερίδη, έκανε 46,5. Όλη την υπόλοιπη ώρα τα ποσοστά ήταν χαμηλά για το «Dancing with the stars», με αποτέλεσμα να σημειώσει μέσο όρο 34,4 συνεχίζοντας την πτωτική του πορεία. Να σημειώσουμε ότι ο μέσος όρος προκύπτει από τη συνολική προβολή του talent show, με τα διαλείμματα και θα σας ενημερώσουμε για τον καθαρό με update.

Συμπέρασμα; Ο μεγαλύτερος εχθρός του «Dancing with the stars» είναι ο ΑΝΤ1 που αν συνεχίσει να αφήνεται στην ευκολία του και να δουλεύει με… δημοσιο-υπαλληλίστικη διάθεση, αλλά και να αισθάνεται σίγουρος για την επιτυχία του, είναι σίγουρο ότι θα αποχωρήσουν περισσότεροι τηλεθεατές. Έτσι, αν δεν ξαναγίνει άλλο show δεν θα ευθύνονται οι τηλεθεατές, αλλά αυτοί. Εκτός κι αν αυτός είναι ο σκοπός τους και στην ουσία παρακολουθούμε το «κύκνειο άσμα» του…! Το αναφέρω όμως, ξανά: στην τηλεοπτική φτώχεια, οι τηλεθεατές θέλουν να παρακολουθούν show. Όχι όμως, show… so and so!

UPDATE: Όπως σας είχαμε υποσχεθεί λοιπόν, σας ενημερώνουμε για τα καθαρά νούμερα τηλεθέασης. Το 3ο live του «Dancing with the stars» έκανε 35,4 μέσο όρο στο γενικό σύνολο και 34,6 στο δυναμικό κοινό. Σχετικά με τα προηγούμενα live, στην πρεμιέρα του είχε κάνει 41,8 στο γενικό σύνολο και 43,6 στο δυναμικό κοινό, ενώ στο 2ο live 37,6 και 40,5, αντίστοιχα. Είναι εμφανής λοιπόν και μέσα από τους αριθμούς η… απομάκρυνση των τηλεθεατών!)

Γρηγόρης Μελάς

Media Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε