Πέμπτη, 25 Απρ.
22oC Αθήνα

UPDATE: Η γκρίνια ξεκινά από το πρωί

 Τι έγινε στη μάχη των πρωινών ψυχαγωγικών εκπομπών

Από το πρωί ξεκινά η μάχη στο τηλεοπτικό τοπίο.
Από το πρωί ξεκινά κι η γκρίνια…
Το ραβασάκι της AGB δεν δημιουργεί μόνο κόντρες μεταξύ των αντίπαλων εκπομπών αλλά και μεταξύ των «κατοίκων» του ίδιου τηλεοπτικού καναλιού.

Πάμε να δούμε τι έκαναν χθες στις πρωινές ψυχαγωγικές εκπομπές και θα σας εξηγήσουμε τι εννοούμε…

Χθες, Τετάρτη 10 Νοεμβρίου λοιπόν, και για ακόμα μία μέρα το «Πρωινό Mou» του MEGA βρέθηκε στην κορυφή της κατάταξης του γενικού συνόλου με μέσο όρο 23,3. Πιο πίσω αλλά παραμένοντας στη μάχη βρέθηκε το «10 με 1 Μαζί» του ΑΝΤ1 φτάνοντας στο 19,3. Πολύ πιο πίσω όμως βρέθηκε ο «Καφές με την Ελένη» του ALPHA που έκανε μέσο όρο 11,2.

Κι εδώ αρχίζει η γκρίνια…
Παρά τις παλαιότερες δηλώσεις της ίδιας της Ελένης Μενεγάκη ότι δεν δίνει σημασία στο τι πάσα παίρνει από την προηγούμενη εκπομπή, φαίνεται ότι τελικά… υπάρχει καπνός.

Στο κανάλι της Κάντζας αλλά και στο στούντιο Pro όπου γυρίζεται η πρωινή εκπομπή της «ωραίας Ελένης», αρκετοί είναι αυτοί που σχολιάζουν ότι ο «Καφές» αγωνίζεται να… φουσκώσει αφού παίρνει πολύ χαμηλά ποσοστά από την προηγούμενη εκπομπή, δηλαδή την «Πάνω στην Ώρα» σε αντίθεση με τις αντίπαλες εκπομπές που παίρνουν από τους δικούς τους δυνατότερες πάσες. Κι είναι αλήθεια ότι οι… γκρινιάρηδες δεν έχουν άδικο.

Ενδεικτικά να αναφέρουμε ότι χθες στο γενικό σύνολο, το «Πρωινό Mou» του MEGA πήρε πάσα από το «Κοινωνία ώρα MEGA» 15,5 και το ανέβασε στο 21,4. Το «10 με 1 Μαζί» πήρε πάσα από το «Καλημέρα Ελλάδα» 18,1 και το ανέβασε στο 19,2. Ενώ ο «Καφές με την Ελένη» πήρε ένα χαμηλότατο 4,9 και το πήγε στο 8.

Παρ’ όλα αυτά όμως, επειδή για λόγους εσωτερικής… ευγένειας οι γκρίνιες γίνονται πίσω από κλειστά γραφεία, το θέμα δεν έχει πάρει μεγάλη έκταση. Και μάλλον θα παραμείνει σε χαμηλούς τόνους ως εσωτερική υπόθεση μεταξύ στενών συνεργατών αφού κανείς δεν θέλει να εμφανίζεται ως… γκρινιάρης. Το συμπέρασμα όμως, είναι ότι η… φτώχεια φέρνει γκρίνια! Αν και θα έπρεπε να δουν ποιες είναι οι πραγματικές αιτίες για τις χαμηλές τηλεθεάσεις γιατί δεν έχει σημασία μόνο το τι παίρνεις αλλά και το τι δίνεις…

Συγκεκριμένα, οι μέσοι όροι των πρωινών ψυχαγωγικών εκπομπών την Τετάρτη 10 Νοεμβρίου όπως τις κατέγραψε η AGB στο γενικό σύνολο και στο νεανικό κοινό είναι οι εξής:

ΕΚΠΟΜΠΗ-ΚΑΝΑΛΙ                           Γενικό σύνολο       Νεανικό κοινό
ΠΡΩΙΝΟ MOU – MEGA                              23,3                       27,4
10 ΜΕ 1 ΜΑΖΙ – ANT1                               19,3                        12,7
ΚΑΦΕΣ ΜΕ ΤΗΝ ΕΛΕΝΗ – ALPHA           11,2                         17,2

Γρηγόρης Μελάς

Media Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε