Παρασκευή, 29 Μαρ.
18oC Αθήνα

Βραβείο από το εξωτερικό για τον τηλεοπτικό μάγειρα

Αν και φέτος στο τηλεοπτικό τοπίο γίνεται κυριολεκτικά της… κουτάλας, ο Ευτύχης Μπλέτσας που παρουσίαζε για χρόνια εκπομπές και στην ΕΤ3 αλλά και στον ALPHA, φέτος απουσιάζει.

Μπορεί η «Κουζίνα της μαμάς» προς το παρόν να έχει κατεβάσει ρολά αλλά ο Μπλέτσας συνεχίζει να ασχολείται ενεργά με τη μαγειρική. Και μάλιστα, να βραβεύεται για αυτήν από το εξωτερικό.

Το βιβλίο του «Μαγειρική Οικονομία» που κυκλοφόρησε το Μάρτιο του 2010 απέσπασε το βραβείο καλύτερου Ελληνικού βιβλίου εύκολων συνταγών. Ιδιαίτερα σε αυτή τη δύσκολη οικονομικά περίοδο, η οικονομία στη μαγειρική έχει ιδιαίτερη σημασία.

Ο Ευτύχης Μπλέτσας μέσα από την «Κουζίνα της μαμάς», έμαθε, έγραψε τη «Μαγειρική Οικονομία» και βραβεύτηκε στο διαγωνισμό GOURMAND WORLD COOKBOOKS AWARDS 2010 στην κατηγορία των ελληνικών βιβλίων με εύκολες συνταγές. Η επίσημη βράβευση θα πραγματοποιηθεί το Μάρτιο του 2011, στη διεθνή έκθεση βιβλίων μαγειρικής του Παρισιού. Μάλιστα η «Μαγειρική Οικονομία» θα διεκδικήσει και το βραβείο του καλύτερου βιβλίου στον κόσμο για την ίδια κατηγορία

Μπορεί λοιπόν ο Μπλέτσας να απέχει από το τηλεοπτικό τοπίο αλλά πολλές φορές αυτό είναι και για καλό!

Γρηγόρης Μελάς

Media Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε