Σάββατο, 20 Απρ.
13oC Αθήνα

Χαιρέτησαν οι Λυριτζής – Οικονόμου – Τσαπανίδου

Χαιρέτησαν οι Λυριτζής – Οικονόμου – Τσαπανίδου

Αποχαιρέτησαν την ΕΡΤ διαφημίζοντας τις καινούργιες τους εκπομπές στο ΣΚΑΪ  – Ένταση στα γραφεία της κρατικής τηλεόρασης για τους τρεις δημοσιογράφους.

Παγκόσμια… πρωτοτυπία στα τηλεοπτικά δρώμενα μπορεί να χαρακτηριστεί ο αποχαιρετισμός των Λυριτζή – Οικονόμου και Τσαπανίδου στην κρατική τηλεόραση.

Μια πρωτοτυπία που σύμφωνα με πληροφορίες, έχει δημιουργήσει πολλά αρνητικά σχόλια στους διαδρόμους της κρατικής τηλεόρασης.

Ας πάρουμε τα πράγματα από την αρχή ή μάλλον από το… πρωί.

Γύρω στις 8 κι ενώ η εκπομπή «Πρώτη γραμμή» με τους Λυριτζή-Οικονόμου ήταν σε εξέλιξη, οι δύο παρουσιαστές… έσπασαν τη σιωπή τους. Συγκεκριμένα, απαντώντας, όπως είπαν σε e-mail και μηνύματα τηλεθεατών, οι δύο παρουσιαστές είπαν:

«Κανένας δεν μας υποστήριξε εδώ κι έναν χρόνο όταν άρχισαν να βγαίνουν στον αέρα διάφορα για εμάς. Ο δημοσιογράφος δεν έχει σημασία σε ποιο κανάλι εργάζεται και (δείχνοντας το λογότυπο της ΝΕΤ) ποιο είναι το σήμα που υπάρχει στην οθόνη. Εμείς πάντα λέγαμε τη γνώμη μας, ανεξαρτήτως ραδιοφώνου ή τηλεόρασης, προτού έρθουμε στην ΕΡΤ.
Επειδή μας ρωτάτε πού θα πάμε. Θα είμαστε στο ΣΚΑΪ από τις 22 Φεβρουαρίου στις 6 το πρωί.»

Στον ίδιο… δρόμο κινήθηκε και η Πόπη Τσαπανίδου, όταν μετά από ώρες έπρεπε να ολοκληρώσει την εκπομπή της «Συμβαίνει τώρα».

Η δημοσιογράφος, εμφανώς συγκινημένη, αποχαιρέτησε τους τηλεθεατές με τη φράση «αυτό ήταν το σπίτι μας τα τελευταία χρόνια. Ευχαριστώ όλους τους συναδέλφους». Μόνο που πριν πέσουν οι τίτλοι, η Τσαπανίδου πρόσθεσε «Ραντεβού στο ΣΚΑΪ. Και Εδώ στη ΝΕΤ η Μαρία Σαράφογλου από την Τρίτη».

Πράγματι είναι η πρώτη φορά (αν κάνω λάθος παρακαλώ να με διορθώσετε!) ή τουλάχιστον (αν κάνω λάθος) από τις ελάχιστες, που κάποιος παρουσιαστής αποχαιρετά την κρατική τηλεόραση και δίνει ραντεβού με τους τηλεθεατές σε… άλλο κανάλι.

Οι δηλώσεις αυτές λοιπόν, σύμφωνα με πληροφορίες του Newsit έχουν βάλει φωτιά στους διαδρόμους και στα γραφεία της ΕΡΤ.

Κι όταν λέμε «γραφεία» δεν εννοούμε μόνο της διοίκησης αλλά και των υπαλλήλων, συναδέλφων των τριών δημοσιογράφων που αποφάσισαν (κατόπιν συνεννόησης ή όχι, δεν έχει καμία σημασία!) να αποχαιρετήσουν με αυτόν τον τρόπο την κρατική τηλεόραση που τους φιλοξένησε, τους πλήρωσε και τους πρόβαλε όλα αυτά τα χρόνια. Σίγουρα και οι τρεις έκαναν τη δουλειά τους όσο καλύτερα μπορούσαν. Σίγουρα, όπως έχουμε γράψει και στο παρελθόν «κατηγορήθηκαν» για τις αμοιβές τους αλλά αυτό είναι κάτι που δεν έπρεπε να απασχολεί τους ίδιους αλλά αυτούς που τους έδωσαν τις συγκεκριμένες αμοιβές.

Σίγουρα όμως, κανείς τους δεν έπρεπε να «εκμεταλλευτεί» τον αέρα της κρατικής τηλεόρασης για να «σπάσει τη σιωπή του» και να διαφημίσει το επόμενο επαγγελματικό του βήμα. Κι αυτό, σεβόμενοι τους συναδέλφους τους, που στα διπλανά γραφεία θα συνεχίσουν να εργάζονται στην κρατική τηλεόραση, χωρίς να έχουν καταφέρει μεγάλους παχυλούς μισθούς…!

Κρίμα…! Περιμέναμε έναν άλλο, καλύτερο και πιο δημοσιογραφικό επίλογο για τη συνεργασία τους με την κρατική τηλεόραση!

Media Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε