Παρασκευή, 19 Απρ.
18oC Αθήνα
Nikos’ Blog

Μελάς Blog

Ακόμα και το μαύρο… δεν άσπρισε τη ΝΕΡΙΤ!

ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ
ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ

Η διακοπή του σήματος στα ιδιωτικά κανάλια πανελλαδικής εμβέλειας που έγινε χθες από τις 9:07 πμ έως τις 11:10 πμ περίπου είχε ως αποτέλεσμα να υπάρξει κόντρα ανάμεσα στην κυβέρνηση και την αξιωματική αντιπολίτευση για το ρόλο και το έργο της DIGEA.

Την ίδια ημέρα που στη Βουλή συζητείτο το νομοσχέδιο για την επαναλειτουργία της ΕΡΤ ο πάροχος ψηφιακού σήματος σταμάτησε να εκπέμπει με αποτέλεσμα να πέσει μαύρο σε όλους τους σταθμούς, εκτός από τη ΝΕΡΙΤ.

Με δεδομένο ότι η διακοπή σήματος διήρκεσε δύο περίπου ώρες εύλογα συμπεραίνει κανείς ότι οι τηλεθεατές… βαρέθηκαν να βλέπουν το μαύρο και πήγαν στο μοναδικό κανάλι, τη ΝΕΡΙΤ, που συνέχισε να μεταδίδει κανονικά μέσω της DIGEA.

Όπως φαίνεται όμως από τις μετρήσεις τηλεθέασης της Nielsen αρκετοί από τους τηλεθεατές προτίμησαν ακόμα και να βλέπουν το… μαύρο στους τηλεοπτικούς σταθμούς από το να συντονιστούν στη ΝΕΡΙΤ που βέβαια βγήκε κερδισμένη από το «μαύρο» αφού σημείωσε τις υψηλότερες τηλεθεάσεις, αλλά χωρίς να καταφέρει να κάνει την εύλογα αναμενόμενη υψηλή τηλεθέαση!

Συγκεκριμένα την ώρα που οι υπόλοιποι τηλεοπτικοί σταθμοί είχαν βυθιστεί στο μαύρο η κρατική τηλεόραση σημείωσε 26,2% περίπου μέσο όρο, ενώ όπως θα ήταν λογικό θα έπρεπε να είχε σημειώσει πολύ υψηλότερες τηλεθεάσεις αφού ήταν ο μοναδικός τηλεοπτικός σταθμός πανελλήνιας εμβέλειας που δεν είχε… μαυρίσει!

Όσο για τους υπόλοιπους τηλεοπτικούς σταθμούς που δεν πρόβαλλαν σήμα, η σειρά κατάταξής τους σύμφωνα με τις μετρήσεις τηλεθέασης ήταν η εξής:

ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΟΣ ΣΤΑΘΜΟΣ ΓΕΝΙΚΟ ΣΥΝΟΛΟ ΔΥΝΑΜΙΚΟ ΣΥΝΟΛΟ
ANT1 7,9 7,8
ALPHA 7,5 7,5
MEGA 6,5 3,6
STAR 3,1 2,5
ΣΚΑΪ 2,2 5,1
EPSILON 0,2 0

Περιττό βέβαια να αναφέρω ότι αμέσως μόλις αποκαταστάθηκε το τεχνικό πρόβλημα στη DIGEA και ξεκίνησε η προβολή των άλλων τηλεοπτικών σταθμών η ΝΕΡΙΤ έπεσε ξανά στα… μονοψήφια νούμερα τηλεθέασης αποδεικνύοντας για ακόμα μία φορά ότι δεν μπορεί να σταθεί απέναντι στον ανταγωνισμό και ότι για να δουν άσπρη μέρα στο ραδιομέγαρο της Αγίας Παρασκευής πρέπει να γίνουν ριζικές αλλαγές στο πρόγραμμά της!

Media Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε