Σάββατο, 20 Απρ.
11oC Αθήνα
Nikos’ Blog

Μελάς Blog

Ανάστατοι στον ΣΚΑΪ για το “Voice”

Ανάστατοι στον ΣΚΑΪ για το “Voice”

Περίμεναν να ανοίξουν… περτικαλάδες, αλλά τελικά πίνουν νεράκι, αν και… ξενέρωσαν από τα νούμερα τηλεθέασης. Γιατί μπορεί να έκαναν υψηλά -για τις συνηθισμένες επιδόσεις του σταθμού- νούμερα τηλεθέασης, αλλά δεν ήταν τα ζητούμενα, ή μάλλον τα… ποθούμενα.

Και δεν είναι μόνο τα νούμερα που τους έχουν κάνει ανάστατους στο Φάληρο, αλλά και κάποια… νούμερα που κάνουν ορισμένοι από τους συντελεστές, διαμαρτυρόμενοι για αυτό που βγήκε στον αέρα.

Ο λόγος, όπως θα καταλάβατε το «Voice» που έκανε πρεμιέρα χθες στον ΣΚΑΪ και όπως έχουμε αναφέρει και σε προηγούμενα κείμενα είναι στοίχημα για στελέχη του σταθμού. Ε, ο… αγώνας δεν ξεκίνησε καλά, καθώς το talent show έκανε 22,8% μέσο όρο στο γενικό σύνολο και 21,7% στο δυναμικό κοινό. Θα μου πείτε πως όταν ο μέσος όρος του σταθμού είναι πολύ χαμηλότερος, τότε αξίζει να ανοίξουν ακόμα και… σαμπάνιες στο Φάληρο.

Ενδεικτικά να θυμίσουμε ότι τον Οκτώβριο ο ΣΚΑΪ σημείωσε 11,3% και 7,2% μέσους όρους στο γενικό σύνολο και στο δυναμικό κοινό αντίστοιχα, που σημαίνει ότι το «Voice»… τους απογείωσε. Θα μπορούσε να είναι έτσι αν δεν υπήρχε η σύγκριση με τους δύο προηγούμενους κύκλους και με τη λογική ότι τότε, στον ΑΝΤ1, οι πρεμιέρες του είχαν σημειώσει στον πρώτο κύκλο 37,7% μέσο όρο στο γενικό σύνολο και 47% στο δυναμικό κοινό ενώ στο δεύτερο κύκλο… απογειώθηκε ακόμα περισσότερο 41% και 47,6% αντίστοιχα.

Μπορεί, λοιπόν, το Voice να… απογείωσε τον ΣΚΑΪ αλλά δεν… απογειώθηκε στους πίνακες τηλεθέασης. Θέλετε να αφήσουμε τις συγκρίσεις; Ε, αν το μελετήσουμε οικονομικά, σύμφωνα με πληροφορίες το κόστος κάθε επεισοδίου για το talent show είναι περίπου 110 χιλιάδες ευρώ που με τα συγκεκριμένα ποσοστά τηλεθέασης και με δεδομένο ότι σε λίγο θα έχει «σκληρό» ανταγωνισμό από το «Rising Star» του ΑΝΤ1 στη διεκδίκηση της διαφημιστικής πίτας, έχει προκαλέσει ιδιαίτερη ανησυχία σε στελέχη του σταθμού.

Όπως προανέφερα όμως, σύμφωνα με φήμες, υπήρξαν αντιδράσεις για το χθεσινό επεισόδιο με κάποιους να θεωρούν ότι… ρίχτηκαν. Δεν δίνω σημασία στις φήμες γιατί σύμφωνα με αυτές οι διαμαρτυρόμενοι πήραν… εγγυήσεις ότι τα πράγματα θα αλλάξουν και θα ισορροπήσουν στα επόμενα επεισόδια, οπότε δεν θα υπάρξει… φωτιά.

Πάντως, αξίζει να δούμε τι πτήσεις θα κάνει το talent show στα επόμενα επεισόδια και αν θα καταφέρει να απογειώσει τον ΣΚΑΪ όπως έλπιζαν ή θα γίνουν… τούρκοι που δεν πήραν από την αρχή τον έλεγχο και το αποτέλεσμα δεν ήταν ό,τι καλύτερο και το ζητούμενο…!

Media Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε