Παρασκευή, 19 Απρ.
17oC Αθήνα

Ανένδοτος ΣΚΑΪ-ΕΣΗΕΑ – Απεργία ως τις 12:00

Στις 12:00 το μεσημέρι θα λήξει η απεργία που έχει κηρύξει η ΕΣΗΕΑ στην τηλεόραση, το ραδιόφωνο και την ιστοσελίδα του Σκαϊ.

Είναι το νέο επεισόδιο στην κόντα που έχει ξεσπάσει τις τελευταίες μέρες ανάμεσα στη διοίκηση του σταθμού και την ΕΣΗΕΑ, με αφορμή την πρόθεση του ομίλου να υπογραφούν άμεσα ατομικές συμβάσεις εργασίας.

Μετά την τρίωρη στάση της Τετάρτης, το μεσημέρι της Πέμπτης, τα διοικητικά συμβούλια της ΕΣΗΕΑ, της ΕΠΗΕΑ, της ΕΤΕΡ και της ΕΤΙΤΑ αποφάσισαν την κήρυξη 24ωρης απεργίας, μέχρι το μεσημέρι της Παρασκευής.

Σε ανακοίνωσή της, η ΕΣΗΕΑ κατηγορεί τη διοίκηση του σταθμού για «εκβιαστική πρόθεση να υπογραφούν άμεσα ατομικές συμβάσεις εργασίας, που μειώνουν περαιτέρω τις αποδοχές και καταστρατηγούν τα συλλογικά και εργασιακά δικαιώματα των δημοσιογράφων, των διοικητικών υπαλλήλων και των τεχνικών ραδιοφώνου και της τηλεόρασης».

Όλα αυτά ενώ οι ιδιοκτήτες των ΜΜΕ βρίσκονται σε επίσημες διαπραγματεύσεις με τις Ενώσεις για την υπογραφή νέων Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας.

«Οι Διοικήσεις των Ενώσεων απαιτούν να μην υπογραφούν ατομικές συμβάσεις εργασίας και να γίνουν σεβαστά τα συλλογικά και όλα τα εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα των εργαζομένων στο ραδιόφωνο, στην τηλεόραση και στην ιστοσελίδα του ΣΚΑΪ», καταλήγει η ανακοίνωση της ΕΣΗΕΑ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Συνεχίζονται οι “μπάρες” στην ΕΡΤ μέχρι τη Δευτέρα

“Πόλεμος” ΣΚΑΪ- ΕΣΗΕΑ

Media Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε