Παρασκευή, 19 Απρ.
17oC Αθήνα
Nikos’ Blog

Μελάς Blog

Αντώνης Κανάκης στο Newsit.gr: “Η Ελλάδα το 2015…”!

Αντώνης Κανάκης στο Newsit.gr: “Η Ελλάδα το 2015…”!

Λάβετε θέσεις γιατί απόψε, στις 11:15 το βράδυ, οι «Ράδιο Αρβύλα» πατάνε ξανά στο τηλεοπτικό τοπίο. Η πετυχημένη τηλεοπτική εκπομπή επιστρέφει για ένατη σεζόν με σκοπό να συνεχίσουν αυτό που έχουν αποδείξει ότι γνωρίζουν καλά: να κάνουν τους τηλεθεατές να περνούν καλά και τα «θύματα» της σάτιράς τους… χάλια!

Λίγες ώρες πριν από την πρεμιέρα τους μίλησα με το δημιουργό της εκπομπής, τον Αντώνη Κανάκη και η κουβέντα μας ξεκίνησε για το τι να περιμένουμε αυτή την καινούργια σεζόν και όπως μου είπε «Τίποτα λιγότερο από το “Ράδιο Αρβύλα”. Αυτό να περιμένετε»!

-Η εποχή μας πάντως προσφέρεται για σάτιρα. Πόσο δύσκολο είναι να επιλέξεις τα «καλύτερα» για να σατιρίσεις; Εσείς με ποιον τρόπο επιλέγετε τη θεματολογία;
Δυστυχώς για τις ζωές μας και ευτυχώς για τις εκπομπές μας, τα τελευταία 20 χρόνια τουλάχιστον που εμείς κάνουμε σάτιρα, η χώρα μας πάντα προσφερόταν για σάτιρα και κάθε χρόνο όλο και περισσότερο. Είναι φυσικά πολύ σημαντικό το τι θα επιλέξεις, αλλά μάλλον το πιο δύσκολο είναι το πώς θα το προσεγγίσεις, αλλά ακόμα και αυτό όταν υπάρχει έμπνευση και διάθεση για δουλειά είναι διαχειρίσιμο. Με δεδομένο ότι είμαστε ένα σταθερό εβδομαδιαίο ραντεβού, σε πρακτικό επίπεδο ακολουθούμε την επικαιρότητα και σε ό,τι αφορά την επιλογή του περιεχομένου, αυτό είναι θέμα προσωπικού κριτήριου.

-Έχεις αισθανθεί ποτέ να το έχετε… παρακάνει με κάποιο «θύμα» της σάτιράς σας και να το… χτυπήσατε πολύ;
Θεωρώ πως όχι. Νομίζω ότι εστιάζουμε περισσότερο σε καταστάσεις και νοοτροπίες παρά σε πρόσωπα, ειδικά στα σημαντικά θέματα.

-Αλήθεια, έχετε δεχτεί πιέσεις –και δεν εννοώ από τον ΑΝΤ1- για τη σάτιρα που κάνετε; Υπήρξε κάποιος, κάποιοι που ενδεχομένως και να σας… απείλησαν ή να σας φοβέρισαν ή να ζήτησαν από τον ΑΝΤ1 την… κεφαλήν σας;
Υπήρξαν όλα αυτά τα χρόνια κάποια λίγα περιστατικά, αλλά εκτός του ότι βέβαια δεν είχαν κανένα αποτέλεσμα είναι πραγματικά ανάξια λόγου.

-Το καινούργιο συμβόλαιο με τον ΑΝΤ1 είναι τριετές και δεν αναφέρεται στους «Αρβύλα» που σημαίνει ότι είναι ανοιχτή συνεργασία. Έχεις κάτι στο μυαλό σου για το άμεσο μέλλον;
Ποτέ δεν επέτρεψα στον εαυτό μου να δεχτεί κάποια μεγάλη χρονική δέσμευση για το τι θα κάνω σε δημιουργικό επίπεδο. Εξάλλου θεωρώ πως όταν μιλάμε για δημιουργικά πράγματα είναι τουλάχιστον παράξενο το να δεσμεύεσαι για μεγάλα χρονικά διαστήματα. Μέσα σε αυτήν την καινούργια τριετία με τον ΑΝΤ1 μπορεί να γίνουν πολλά, μπορεί και λίγα, δεν έχει σημασία αυτό, σημασία έχει να είναι δουλειές για τις οποίες θα νιώθω καλά και να έχουν κάτι να πουν.

-Η συνεργασία σου με τον ΑΝΤ1 θα επεκταθεί και στο χώρο της δισκογραφίας. Τι σκοπεύεις να κυκλοφορήσεις;
Ναι, θα υπάρξει μια συνεργασία και σε αυτό το επίπεδο. Η μουσική από πάντα ήταν τα πάντα για μένα. Με τη δημιουργία-παραγωγή μουσικής ασχολούμαι σε προσωπικό-ερασιτεχνικό επίπεδο 25 χρόνια περίπου, αλλά τα τελευταία 3 ασχολούμαι πλέον εντατικά και με το δισκογραφικό label που έχω δημιουργήσει και παρέα και με κάποιους ακόμη δημιουργούς που έχω επιλέξει, πιστεύω ότι θα κυκλοφορήσουμε μερικά πολύ ενδιαφέροντα πράγματα.

-Θα ήθελα να μου τελειώσεις τη φράση «Η Ελλάδα το 2015…»
Η Ελλάδα το 2015 βρίσκεται σε χειρότερη θέση από το 2014, όπως γίνεται εδώ και πολλά χρόνια. Και του χρόνου φοβάμαι ότι με τον ίδιο τρόπο θα σου τελειώσω τη φράση…!


Από σήμερα λοιπόν και κάθε Δευτέρα, στις 11 το βράδυ, οι «Ράδιο Αρβύλα» Αντώνης Κανάκης, Γιάννης Σερβετάς, Στάθης Παναγιωτόπουλος και Χρήστος Κιούσης επιστρέφουν και είναι σίγουρο πως για ακόμα μία σεζόν θα κερδίσουν το ενδιαφέρον του τηλεοπτικού κοινού…!

Media Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε