Παρασκευή, 19 Απρ.
19oC Αθήνα

ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ: Εκτός ΕΡΤ η Έλλη Στάη, θύμα της κυβερνητικής πολιτικής!

ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ: Εκτός ΕΡΤ η Έλλη Στάη, θύμα της κυβερνητικής πολιτικής!

Την προηγούμενη βδομάδα, σας έλεγα για το… παράλογο που κατοικοεδρεύει στο ραδιομέγαρο της Αγίας Παρασκευής. Παρά τις πιέσεις που ασκεί η διοίκηση της ΕΡΤ στην τρι-κομματική κυβέρνηση, στο Μαξίμου… πέρα βρέχει για ό,τι αφορά την κρατική τηλεόραση, με αποτέλεσμα από αυτή τη βδομάδα να λήγουν οι Συμβάσεις Ορισμένου Χρόνου (ΣΟΧ) πολλών εργαζόμενών της και να αδειάσει κι ο αέρας της, καθώς πολλοί παρουσιαστές ανήκουν σε αυτό το καθεστώς.

Για το λόγο αυτό μάλιστα, σήμερα, η Πανελλήνια Ομοσπονδία Ενώσεων Συντακτών (ΠΟΕΣΥ) πραγματοποιεί 24ωρη απεργία, σε όλα τα δημόσια Μέσα Ενημέρωσης, διεκδικώντας την ανανέωση των ΣΟΧ 74 δημοσιογράφων της ΕΡΤ, η δρομολογημένη απομάκρυνση των οποίων, όπως επισημαίνουν «αλλάζει, αποδυναμώνει, απαξιώνει το τηλεοπτικό πρόγραμμα της δημόσιας τηλεόρασης».

Εκτός όμως, από τις ΣΟΧ, υπάρχουν και οι συμβάσεις Προσωπικού Ειδικών Θέσεων (ΠΕΘ), μία εκ των οποίων έχει υπογράψει η Έλλη Στάη, αναλαμβάνοντας να παρουσιάζει το κεντρικό βραδινό δελτίο ειδήσεων της ΝΕΤ και μία εβδομαδιαία εκπομπή. Όπως μάλιστα σας είχα αναφέρει και σε προηγούμενο κείμενο στο Newsit, η διοίκηση της ΕΡΤ ήρθε σε συμφωνία με τη γνωστή δημοσιογράφο για να ανανεώσουν τη συνεργασία τους και για την επόμενη σεζόν, ώστε να συνεχίσει να παρουσιάζει τα δελτία από Δευτέρα έως και Πέμπτη. Πλην όμως, όπως αποδεικνύεται, λογάριασαν χωρίς τον… ξενοδόχο, δηλαδή την Κυβέρνηση που για ακόμα μία φορά κωλυσιεργεί ΚΑΙ σε ό,τι έχει να κάνει με την ΕΡΤ.

Σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες, παρά τις πιέσεις που ασκεί η διοίκηση της ΕΡΤ εδώ και πολύ καιρό και για τις ΣΟΧ, αλλά και για τις ΠΕΘ, στο Μαξίμου… σιγή. Αποτέλεσμα; Σε λίγες μέρες λήγει η σύμβαση της Έλλης Στάη με την ΕΡΤ και έτσι θα βρεθεί εκτός αέρα, καθώς δεν μπορεί να εργάζεται μέχρι να υπογραφεί η καινούργια σύμβασή της και από τους τρεις αρμόδιους υπουργούς. Κι όοοοοοταν αυτοί δεήσουν, θα πρέπει στη συνέχεια να δημοσιευθεί στην Εφημερίδα της Κυβέρνησης και… καλώς εχόντων των πραγμάτων η Έλλη Στάη θα βρεθεί εκτός αέρα της ΕΡΤ για κάνα μήνα, τουλάχιστον. Βέβαια, με τη μη ανανέωση των ΣΟΧ τόσων εργαζόμενων, η ΕΡΤ θα υπολειτουργεί, αφού το υπάρχον μόνιμο προσωπικό μάλλον δεν είναι διατεθειμένο να εργάζεται υπερωρίες και να μην αμείβεται. Συμπέρασμα; Θα απαξιωθεί για ακόμα μία φορά η κρατική τηλεόραση που δεν θα μπορεί να σταθεί έναντι του ανταγωνισμού. Βέβαια, στο σημείο αυτό να αναφέρουμε ότι στο πλαίσιο των ΣΟΧ και ειδικά των ΠΕΘ υπάρχουν κάποια… αδιαφανή στοιχεία, αλλά αυτά δεν είναι του παρόντος και θα επανέλθουμε με περισσότερα στοιχεία εν ευθέτω χρόνω!

Διαβάστε επίσης:

Media Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε