Παρασκευή, 29 Μαρ.
24oC Αθήνα

ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΙΚΟ: Ο αέρας της ΕΡΤ μένει… χωρίς παρουσιαστές!

ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΙΚΟ: Ο αέρας της ΕΡΤ μένει… χωρίς παρουσιαστές!

Παράλογο, είσαι εδώ…; Α, στο ραδιομέγαρο της Αγίας Παρασκευής είσαι! Καλά, πετάξου μία βόλτα στο Μαξίμου, μπας και βγάλεις άκρη και μετά… έλα να μας πεις τα νέα!

Όοοοοχι, δεν τρελάθηκα, αλλά κοντεύω με όσα γίνονται στην ΕΡΤ. Σε μία περίοδο μεγάλης οικονομικής κρίσης και στο τηλεοπτικό τοπίο, η μόνη που διαθέτει χρήματα (που έχει πάρει από όλους εμάς!) στα ταμεία της για να μπορέσει να κάνει παραγωγές και να κινηθεί η αγορά, αλλά και να κερδίσει το χαμένο έδαφος, είναι η κρατική (ή δημόσια όπως την ονομάζουν!) τηλεόραση.

Αντί αυτού όμως, μέχρι να ξεπεραστεί η… γραφειοκρατία, τα χρήματα παραμένουν στο ταμείο και η ΕΡΤ… ανενεργή. Και σαν να μην έφτανε αυτό, στο άμεσο μέλλον, θα βρεθεί και χωρίς παρουσιαστές στον αέρα της. Πώς θα γίνει αυτό; Πολύ απλά, γιατί από τις 4 μέχρι τις 20 περίπου Φεβρουαρίου λήγουν οι συμβάσεις ορισμένου χρόνου (ΣΟΧ) που έχουν υπογράψει πριν από ένα χρόνο παρουσιαστές, δημοσιογράφοι και τεχνικοί που χρειάζονται όμως, για την ομαλή και σωστή λειτουργία της. Και πείτε ότι οι τεχνικές θέσεις θα καλυφθούν με το μόνιμο προσωπικό που θα πρέπει να κοπεί σε αρκετά κομμάτια και χωρίς να πληρώνεται για τις ώρες που θα χρειαστεί να δουλέψουν υπερωρίες. Τι θα γίνει όμως, με τον αέρα, με τους παρουσιαστές που βγαίνουν και παρουσιάζουν εκπομπές και σταδιακά, οι συμβάσεις τους λήγουν από τις 8 περίπου του μήνα; Θέλετε ονόματα; Κώστας Αρβανίτης, Πηνελόπη Γαβρά, Γιάννης Πολίτης, Λίνα Κλείτου, Μπήλιω Τσουκαλά, Κώστας Τσουρός, Γιώργος Αμυράς, Ρένια Τσιτσιμπίκου και ο κατάλογος είναι μακρύς!

Όπως σας έχω αναφέρει και σε προηγούμενα κείμενα του Newsit, τους τελευταίους μήνες, γνωρίζοντας ότι θα φτάσουμε σε αυτό το σημείο, η διοίκηση της ΕΡΤ δίνει αγώνα, προσπαθώντας να πείσει την κυβέρνηση να κάνει κάτι, ουσιαστικά δηλαδή να αναλάβει τις ευθύνες της και να μην αδειάσει η ΕΡΤ. Τελικά όμως, δεν έχει γίνει τίποτα και η κατάσταση έφτασε στο σημείο, από τις 8 του μήνα ο αέρας της ΕΡΤ να αδειάσει από παρουσιαστές. Το μόνο που μπορούμε να συμπεράνουμε είναι ότι υπάρχει… παντελής έλλειψη σοβαρότητας με σκοπό να απαξιωθεί η κρατική τηλεόραση. Και μην νομίζετε ότι η λύση θα δοθεί άμεσα, καθώς υπάρχει ένα ακόμα εμπόδιο που πρέπει να ξεπεραστεί, αφού οι περισσότεροι από αυτούς που εργάζονται ως ΣΟΧ είναι στην ΕΡΤ δύο έτη, που σημαίνει ότι πρέπει να ψηφιστεί καινούργιος νόμος που θα τους επιτρέπει να ανανεώσουν τις συμβάσεις τους με δημόσιο οργανισμό πέρα από τη διετία!

Εδώ ταιριάζει το «πιάσ’ το αυγό και κούρεψ’ το», καθώς λοιπόν, με τους ρυθμούς που κινούνται στην τρι-κομματική κυβέρνηση θεωρείται ότι τον επόμενο μήνα, θα έχει αδειάσει η ΕΡΤ από τους παρουσιαστές, τους δημοσιογράφους και το τεχνικό προσωπικό που στηρίζουν πάγιες θέσεις για τη λειτουργία της. Έτσι, η διοίκησή της, καλείται να βγάλει το επόμενο διάστημα πρόγραμμα «εκ των έσω», γεμίζοντας το πρόγραμμα με ό,τι και όποιους μπορεί. Αποτέλεσμα; Ο κόσμος που έχει μείνει συντονισμένος στην κρατική τηλεόραση, να αλλάξει κανάλι και για ακόμα μία φορά η ΕΡΤ, που μπορούσε να πρωταγωνιστήσει στο τηλεοπτικό τοπίο, να μείνει εκτός αγώνα! Τελικά, ίσως λοιπόν δεν πρόκειται για «παντελή έλλειψη σοβαρότητας» όπως ανέφερα, αλλά για προμελετημένο σχέδιο απαξίωσης της ΕΡΤ!

Media Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε