Τετάρτη, 24 Απρ.
19oC Αθήνα

ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΙΚΟ: Τρέμη και Χούκλη ωφελήθηκαν από την αποχώρηση του Χατζηνικολάου!

ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΙΚΟ: Τρέμη και Χούκλη ωφελήθηκαν από την αποχώρηση του Χατζηνικολάου!

Τον απολογισμό της χρονιάς που πέρασε κάνουν τα τηλεοπτικά κανάλια με την έλευση του 2013. Το ραβασάκι της Nielsen έφερε για άλλους χαμόγελα, ενώ για άλλους ο… λογαριασμός αποδείχτηκε «λυπητερή», καθώς παρατηρήθηκαν απώλειες!

Στο… μικροσκόπιό μας σήμερα, βάζουμε τις «ναυαρχίδες» των ενημερωτικών τομέων, δηλαδή τα κεντρικά δελτία ειδήσεων των τηλεοπτικών σταθμών. Όπως αποδεικνύεται λοιπόν από τις μετρήσεις τηλεθέασης της Nielsen, το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του MEGA από Δευτέρα έως και Παρασκευή με την Όλγα Τρέμη, τερμάτισε πρώτο και την προηγούμενη χρονιά.

Μάλιστα, το δελτίο του MEGA αύξησε το μέσο όρο τηλεθέασής του στο γενικό σύνολο κατά 2,4 μονάδες, ενώ, σύμφωνα με τα ίδια στοιχεία και το αντίστοιχο δελτίο ειδήσεων του ΑΝΤ1, που παρουσιάζει η Μαρία Χούκλη, αύξησε τα ποσοστά τηλεθέασής του στο γενικό σύνολο, κατά 3,1 μονάδες. Όπως μπορούμε να συμπεράνουμε, η αύξηση αυτή, προήλθε από την… αποχώρηση του Νίκου Χατζηνικολάου, μετά τις δυσάρεστες εξελίξεις στο ALTER.

Για του λόγου το αληθές, να αναφέρουμε ότι το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ALTER με το Νίκο Χατζηνικολάου είχε σημειώσει το 2011 μέσο όρο 17,9 στο γενικό σύνολο και μάλιστα το ποσοστό αυτό προκύπτει από την παρουσία του για πολύ λιγότερο χρονικό διάστημα, αφού τους τελευταίους μήνες του 2011 το δελτίο δεν έβγαινε στον αέρα πολλές μέρες. Λογικό λοιπόν, να πιστεύουμε ότι αν δεν είχαν συμβεί όλες αυτές οι δυσάρεστες εξελίξεις στο ALTER, τότε το ραβασάκι της Nielsen θα ήταν διαφορετικό για τα υπόλοιπα τηλεοπτικά κανάλια.

Αναλυτικά λοιπόν οι μέσοι όροι στο γενικό σύνολο τηλεθέασης των κεντρικών δελτίων ειδήσεων (από Δευτέρα έως και Παρασκευή) του 2012, αλλά και αυτοί του 2011, καθώς και οι διαφορές που σημειώθηκαν, είναι οι εξής:

ΚΕΝΤΡΙΚΑ
ΔΕΛΤΙΑ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Μ.Ο. 2012 Μ.Ο. 2011 Διαφορά
MEGA ΓΕΓΟΝΟΤΑ 28,5 26,1 +2,4
ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ ΑΝΤ-1 20,7 17,6 +3,1
ALPHA ΕΙΔΗΣΕΙΣ 16,5 16,4 +0,1
STAR ΕΙΔΗΣΕΙΣ 11,2 11,9 -0,7
ΝΕΤ ΕΙΔΗΣΕΙΣ 6,7 6,3 +0,4
ΣΚΑΙ 6,6 6,6       0

Τέλος, αξίζει να σημειώσουμε ότι αν και η αποχώρηση του Νίκου Χατζηνικολάου από τη «μάχη των κεντρικών δελτίων», ωφέλησε την Όλγα Τρέμη και τη Μαρία Χούκλη, όπως διαπιστώνουμε από τον παραπάνω πίνακα, ο ALPHA και η ΝΕΤ σημείωσαν μικρή άνοδο, το ΣΚΑΪ παρέμεινε στα ίδια ποσοστά τηλεθέασης, ενώ το STAR σημείωσε μικρή πτώση.

Media Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε