Τετάρτη, 24 Απρ.
21oC Αθήνα

ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΙΚΟ:Τα καρφιά της Μενεγάκη στη Μελέτη και η απάντηση της Ελεονώρας στην Ελένη

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΑΡΧΕΙΟΥ
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΑΡΧΕΙΟΥ

Ένας πόλεμος, μία κόντρα που δεν έχει τέλος, παρά το ότι και οι δύο μιλούν on air, η μία για την άλλη με τα καλύτερα λόγια.

Όπως όμως, αποδεικνύεται, άλλος… βγάζει τα κάστανα από τη φωτιά! Και να σας εξηγήσουμε τι εννοούμε…

Τη Δευτέρα λοιπόν, στην πρεμιέρα της «Ελένης» στον ALPHA, με αφορμή τη διακοπή της πρωινής ζώνης του ΑΝΤ1, πρόβαλλαν βίντεο αφιέρωμα στον «Πρωινό καφέ». Στην αρχή, με παραξένεψε το ποιος ήταν ο λόγος, αφού το λογικό για το αφιέρωμα στοπ τέλος του «Πρωινού καφέ» θα έπρεπε να είχε παίξει πέρυσι, που ο «Πρωινός καφές» σταμάτησε και αντικαταστάθηκε από το «Πρωινό ΑΝΤ1» με την ενημερωτική και ψυχαγωγική ζώνη του. Ωστόσο, κατά την προβολή του βίντεο, αντιλήφθηκα το γιατί…

Στο βίντεο λοιπόν του άκαιρου αφιερώματος, υπήρξε απόσπασμα για την Ελεονώρα Μελέτη που παρουσίασε για δυόμιση περίπου σεζόν τον «Πρωινό καφέ». Μετά λοιπόν από την αναφορά στην Ελένη Μενεγάκη ως παρουσιάστριας της εκπομπής του ΑΝΤ1 και αφού ακούστηκε η φράση για την οικοδέσποινα του ALPHA πως «η πρωινή ζώνη αποκτά τη βασίλισσά της», το βίντεο πέρασε στην εποχή της Ελεονώρας Μελέτη στον «Πρωινό καφέ», αναφέροντας ότι:

«Το καλοκαίρι του 2005 η Ελένη μετακομίζει στον Alpha. Στον ΑΝΤ1 μετά από μαραθώνιους διαβουλεύσεων και πολλά δοκιμαστικά, επιλέγεται για τη θέση της παρουσιάστριας του «Πρωινού» η Ελεονώρα Μελέτη, η οποία μέχρι τότε παρουσίαζε μικρά δελτία ειδήσεων. Με μακριά ξανθά μαλλιά, βαθύ ντεκολτέ, γόνατα που τρέμουν και φωνή στριγκή από το άγχος η Ελεονώρα κάνει το ντεμπούτο της στον «Πρωινό καφέ», σε μία εκπομπή που και η ίδια μέχρι σήμερα τη θυμάται με διαλείψεις. Διαγράφει μια καλή πορεία, μια επιτυχημένη πρώτη χρονιά με ικανοποιητικά νούμερα, αλλά έχει μέτρια συνέχεια και κακό φινάλε που το κάνει χειρότερο, ένα σοβαρό πρόβλημα υγείας. Αποχωρεί και δεν επιστρέφει ποτέ. Ούτε για να αποχαιρετήσει το κοινό της.»

Οι όχι και τόσο καλοί χαρακτηρισμοί («με μακριά ξανθά μαλλιά, βαθύ ντεκολτέ, γόνατα που τρέμουν και φωνή στριγκή από το άγχος η Ελεονώρα κάνει το ντεμπούτο της στον «Πρωινό καφέ») που ακούστηκαν στην εκπομπή της Ελένης για την Ελεονώρα που βρέθηκε ξανά απέναντί της, αυτή τη φορά μέσα από το STAR, μου προκάλεσαν εντύπωση. Ε, η Μενεγάκη δεν βγήκε ποτέ με… ζιβάγκο, ενώ για χρόνια έκανε ό,τι μπορούσε για να υποστηρίξει on air τον… ξανθό μύθο! Μεγαλύτερη όμως, εντύπωση μου προκάλεσε η φράση στο βίντεο ότι η Ελεονώρα «διαγράφει μια καλή πορεία, μια επιτυχημένη πρώτη χρονιά με ικανοποιητικά νούμερα, αλλά έχει μέτρια συνέχεια». Κάτι που δεν ισχύει και περίμενα την απάντηση, αφού κανείς δεν το σχολίασε! Και η υπομονή μου… επιβραβεύθηκε χθες, αφού στη «Μεσημεριανή μελέτη» δόθηκε η απάντηση με τον ίδιο τρόπο, δηλαδή με βίντεο. Με καλεσμένο λοιπόν το Θανάση Βισκαδουράκη, που έχει περάσει από την πρωινή ζώνη, η εκπομπή του STAR έπαιξε κι αυτή βίντεο για την πορεία του «Πρωινού καφέ», με απόσπασμα για την Ελεονώρα που ανέφερε τα εξής:

«Το 2005 για πρώτη φορά στην ψυχαγωγική ζώνη του ΑΝΤ1, το… φλιτζάνι του πρωινού καφέ περνάει στα χέρια μιας δημοσιογράφου. Με νιάτα, φρεσκάδα, εξυπνάδα αλλά και τσαχπινιά, η Ελεονώρα Μελέτη κατορθώνει να ανατρέψει τα δεδομένα και να βρεθεί στην κορυφή. Σύμφωνα με την AGB, την πρώτη χρονιά είναι μια ανάσα από τον «Όμορφο Κόσμο» του Γρηγόρη και πολύ πάνω από τον «Καφέ με την Ελένη» στον ALPHA. Την επόμενη σεζόν περνάει στην κορυφή με δεύτερο τον Γρηγόρη και πάλι τρίτη την Ελένη, ενώ τον επόμενο χρόνο ένα σημαντικό πρόβλημα υγείας τη στέλνει εσπευσμένα στο νοσοκομείο, λίγο μετά τα μέσα της σεζόν. Τότε ήταν που άρχισε και η αντίστροφη μέτρηση για τον Πρωινό Καφέ».

Μπορεί λοιπόν η Ελένη Μενεγάκη να ήθελε να θυμίσει στο τηλεοπτικό κοινό ότι υπήρξε η «βασίλισσα της πρωινής ζώνης», πριν αποχωρήσει από αυτή, χάνοντας από το Γιώργο Λιάγκα και τη Φαίη Σκορδά, αλλά… πέταξε και τα καρφάκια της στην αντίπαλό της Ελεονώρα Μελέτη, που έστειλε όμως, με τον ίδιο τρόπο την απάντησή της. Και για να είμαστε δίκαιοι, αλλά και απόλυτα ακριβείς, να αναφέρουμε και τα νούμερα τηλεθέασης των τριών σεζόν, που σημείωσε η Ελένη Μενεγάκη με τον «Καφέ με την Ελένη» στον ALPHA και η Ελεονώρα Μελέτη ως παρουσιάστρια του «Πρωινού καφέ» στον ΑΝΤ1 και τα οποία αποδεικνύουν όσα είπαν στην εκπομπή του STAR. Συγκεκριμένα λοιπόν, οι μέσοι όροι στο γενικό σύνολο των τριών σεζόν για τις εκπομπές στην πρωινή ζώνη, ήταν οι εξής:

Σεζόν 2005-2006 Μέσοι όροι τηλεθέασης γενικό σύνολο
Όμορφος κόσμος το πρωί» (MEGA) 22,1%
«Πρωινός Καφές» (ΑΝΤ1) 18,1%
«Καφές με την Ελένη» (ALPHA) 14,3%
«Όλα καλά» (STAR) 7,4%

Σεζόν 2006-2007 Μέσοι όροι τηλεθέασης γενικό σύνολο
«Πρωινός Καφές» (ΑΝΤ1) 19,3%
Όμορφος κόσμος το πρωί» (MEGA) 17,7%
«Καφές με την Ελένη» (ALPHA) 15,9%
«Η Ελλάδα παίζει» (ALTER) 13,2%
«La Sousourela» (STAR) 11,9%

Σεζόν 2007-2008 Μέσοι όροι τηλεθέασης γενικό σύνολο
«Καφές με την Ελένη» (ALPHA) 19,3%
Όμορφος κόσμος το πρωί» (MEGA) 19,1%
«Πρωινός Καφές» (ΑΝΤ1) 14,7%
«Μέσα σ’όλα» (STAR)… 8,0%

Όπως βλέπετε λοιπόν, πραγματικά τις δύο πρώτες χρονιές η Ελεονώρα ως οικοδέσποινα του «Πρωινού καφέ» δεν «διαγράφει μια καλή πορεία, μια επιτυχημένη πρώτη χρονιά με ικανοποιητικά νούμερα, αλλά έχει μέτρια συνέχεια» όπως ανέφερε η «Ελένη», αλλά είχε όντως, «κακό φινάλε» λόγω και της αποχώρησής της. Πάντως, δεν περιμένουμε να υπάρχει συνέχεια στον θέμα του «Πρωινού καφέ» μέσα από την «Ελένη». Η κόντρα πάντως, παρά τα καλά on air λόγια, μεταξύ Ελένης και Ελεονώρας, είναι σίγουρο ότι θα συνεχιστεί…!

Media Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε