Πέμπτη, 25 Απρ.
21oC Αθήνα

Απόψε πάμε Eurovision

Απόψε πάμε Eurovision

Ο πρώτος ημιτελικός για το φετινό φεστιβάλ της Eurovision πραγματοποιείται απόψε το βράδυ στο Μπακού του Αζερμπαϊτζάν. Η ΝΕΤ θα μεταδώσει ζωντανά τον πρώτο Ημιτελικό στις 22.00 και το σχολιασμό για την τηλεόραση και το ραδιόφωνο της ΕΡΤ θα κάνει η Μαρία Κοζάκου.

Η Ελλάδα θα εμφανιστεί στην τρίτη θέση με το τραγούδι «Aphrodisiac» που ερμηνεύει η Ελευθερία Ελευθερίου, σε μουσική και στίχους Δημήτρη Στάσσου, Mikaela Stenström και Dajana Lööf και η Κύπρος στη δωδέκατη θέση με το τραγούδι «La La Love» των Αλεξ Παπακωνσταντίνου, Μπζιόν Τζιάμστρομ, Alexandra Zakka και Viktor Svensson που ερμηνεύει η Ήβη Αδάμου.

Συγκεκριμένα, η σειρά εμφάνισης των χωρών στον αποψινό πρώτο ημιτελικό είναι η εξής:
1. Μαυροβούνιο
2. Ισλανδία
3. Ελλάδα
4. Λετονία
5. Αλβανία
6. Ρουμανία
7. Ελβετία
8. Βέλγιο
9. Φινλανδία
10. Ισραήλ
11. Άγιος Μαρίνος
12. Κύπρος
13. Δανία
14. Ρωσία
15. Ουγγαρία
16. Αυστρία
17. Μολδαβία
18. Ιρλανδία

Απόψε στις 22:00 λοιπόν η ΝΕΤ μεταδίδει τον πρώτο ημιτελικό ενώ η ΕΡΤ θα τον μεταδώσει και σε εικόνα υψηλής ευκρίνειας (High Definition) από την ERT HD, ραδιοφωνικά από το Δεύτερο Πρόγραμμα, τη «Φωνή της Ελλάδας», το «ΦΙΛΙΑ» και τους 19 Περιφερειακούς Σταθμούς της Ε.ΡΑ, καθώς και διαδικτυακά από την υπηρεσία WebTV στο www.ert.gr.

Οι τηλεθεατές έχουν δικαίωμα να ψηφίσουν όποιο τραγούδι επιθυμούν, εκτός από τη συμμετοχή της χώρας τους. Οι Έλληνες φίλοι του Διαγωνισμού έχουν δικαίωμα να ψηφίσουν στον Α’ Ημιτελικό και τον Τελικό, όχι όμως και στον Β’ Ημιτελικό. Η Αντριάνα Μαγγανιά θα ανακοινώσει από την Αθήνα τη βαθμολογία που θα δώσει η Ελλάδα στους συμμετέχοντες στη βραδιά του τελικού.

Να ευχηθούμε καλή επιτυχία στην Ελευθερία Ελευθερίου και στην Ήβη Αδάμου και να καταφέρουν να πάρουν το εισιτήριο για τον 57ο τελικό του φεστιβάλ της Eurovision.

Media Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε