Πέμπτη, 25 Απρ.
19oC Αθήνα

Αποχώρησε… περπατητός από το «Dancing», ενώ το σχέδιο του ΑΝΤ1… καλπάζει!

Αποχώρησε… περπατητός από το «Dancing», ενώ το σχέδιο του ΑΝΤ1… καλπάζει!

Έσπασε η… γκαντεμιά για τις γυναίκες! Ένας στα τέσσερα, ή αλλιώς, ένας μετά από τρεις. Τι εννοώ; Ότι χρειάστηκαν τέσσερα διαγωνιστικά live στο Dancing with the stars για να αποχωρήσει κάποιος άντρας κι αφού προηγουμένως αποχώρησαν τρεις γυναίκες.

Βέβαια, είναι συνηθισμένο φαινόμενο από τα talent show να φεύγουν πιο γρήγορα οι γυναίκες, καθώς οι περισσότεροι από τους τηλεθεατές που ψηφίζουν είναι γένους θηλυκού και όπως έχει παρατηρηθεί, οι γυναίκες στηρίζουν τους άντρες.
Μετά λοιπόν από τις τρεις αποχωρήσεις των Νικολέτας Ράλλη, Μαριάντας Πιερίδη και Βάνας Μπάρμπα, ήρθε η ώρα του πιο… αδύναμου χορευτή, Γιάννη Αϊβάζη να αποχωρήσει από το «Dancing with the stars».

Είναι αλήθεια πως ο ηθοποιός δεν το είχε και πολύ στο χορό και περισσότερο… περπατούσε στην πίστα. Τι κι αν η κριτική επιτροπή προσπάθησε να μας πείσει με τα καλά λόγια που του είπε πως έκανε προσπάθειες, ήταν καλός κλπ κλπ; Μάτια είχαμε και βλέπαμε πως ο Αϊβάζης, περπατώντας ξεκίνησε να χορεύει, περπατώντας αποχώρησε από το talent show.

Σαφέστατα και το να χορεύεις όλους αυτούς τους χορούς, δεν είναι εύκολο πράγμα. Αλλά από τη στιγμή που οι stars πήραν την απόφαση να λάβουν μέρος, θα έπρεπε να… λιώσουν στις πρόβες για να μας αποδείξουν ότι έχουν το χορό στα… πόδια τους (κι όχι μόνο!), αλλιώς δεν υπήρχε λόγος να λάβουν μέρος, ούτε για το φιλανθρωπικό σκοπό, τον οποίο μεταχειρίζονται ουκ ολίγες φορές για να μας πείσουν για την καλή τους πρόθεση. Αν θέλουν να βοηθήσουν και να αποδειχτούν φιλάνθρωποι, μπορώ να τους… βοηθήσω και να τους δώσω ονόματα, διευθύνσεις και σκοπούς που θα το κάνουν και θα πιάσουν κόπο. Το «Dancing with the stars» όμως, εκτός από το φιλανθρωπικό σκοπό του είναι και show στο οποίο πρέπει να αποδείξουν τις χορευτικές ικανότητές τους. Αλλιώς… είπαμε: υπάρχουν πολλά μέρη που μπορούν να αξιοποιήσουν τις φιλανθρωπικές ευαισθησίες τους.

Ο Γιάννης Αϊβάζης λοιπόν, δεν τον είχε το χορό στο αίμα του και κυρίως… στα πόδια του. Τουλάχιστον για το «Dancing with the stars» που δεν απαιτεί απλά να περπατάς, αλλά θέλει… και κάποια πράγματα παραπάνω. Η μεγαλύτερη ευθύνη όμως, δεν είναι του ηθοποιού, αλλά των υπευθύνων του talent show για τις επιλογές τους κι ότι δεν έκαναν σωστά τη δουλειά τους όπως έπρεπε, ώστε να αναζητήσουν πολλούς stars που θα καταφέρουν να κερδίσουν με τις ικανότητές τους τους τηλεθεατές. Έβαλαν κάποιους που το έχουν και οι υπόλοιποι είναι… για γέμισμα! Λάθη όμως, στον ΑΝΤ1 κάνουν και με τις επιλογές των τραγουδιών, που το μόνο που φαίνεται ότι τους ενδιαφέρει είναι να ακουστούν ωραία τραγούδια, αλλά που πολλές φορές, δεν έχουν σχέση με τους χορούς. Χαρακτηριστικό είναι ότι ο «πάντα με τον καλό λόγο» Αλέξης Κωστάλας, δεν άντεξε και το επισήμανε στον αέρα.

Αλλά και που το είπε… δεν φαίνεται να ίδρωσε το αυτί κανενός. Φέτος, το «Dancing» είναι στον αυτόματο πιλότο και –να με θυμηθείτε!- ότι αυτός είναι και ο αποχαιρετιστήριος κύκλος του. Ίσως έτσι οι υπεύθυνοι του ΑΝΤ1 αποφάσισαν να το τελειώσουν: κάνοντας τους τηλεθεατές να βαρεθούν και την επόμενη σεζόν να βάλουν στη θέση του κάποια τούρκικη σειρά. Έξυπνο το… σχέδιό τους, να «σκοτώσουν» το show και να το αποσύρουν από την κυκλοφορία, λόγω έλλειψης ενδιαφέροντος. Αυτή την έλλειψη ενδιαφέροντος άλλωστε, καθώς και τον «αυτόματο πιλότο», τα διακρίνεις και από τους περισσότερους on air. Τα σχόλια της κριτικής επιτροπής είναι τις περισσότερες φορές τα ίδια, η βαθμολογία τους ξέρεις πώς θα κυμανθεί, η παρουσιάστρια Ζέτα Μακρυπούλια ξέρεις τι θα πει, αλλά και πώς θα τα πει. Καμία εξέλιξη, καμία ανατροπή, λιγοστό ενδιαφέρον. Φτάσαμε στο σημείο το πιο ενδιαφέρον να είναι «τι θα φορέσει η Ζέτα» και «πώς θα κάνει το μαλλί της»! Οκ, τη σημαντικότερη δουλειά λοιπόν στο talent show, την κάνουν ο στιλίστας της, ο κομμωτής κι μακιγιέρ της.

Τη ντύνουν, τη στολίζουν και… τη βγάζουν να διαβάσει ό,τι της έχουν γράψει! Αλλιώς είχε ξεκινήσει η Ζέτα Μακρυπούλια ως παρουσιάστρια κι αλλού το πηγαίνει. Οι οικονομικές περικοπές φαίνεται ότι μετρίασαν το κέφι της και είναι σαν να λέει «μου δίνετε λιγότερα; Ε, θα πάρετε λιγότερα»! Και το αποτέλεσμα το εισπράττουμε οι τηλεθεατές.
Από την άλλη, το 5ο live του «Dancing with the stars» εισέπραξε καλύτερα νούμερα τηλεθέασης. Ο ανταγωνισμός από τα άλλα κανάλια χθες δεν ήταν σκληρός, με αποτέλεσμα το talent show για όλη τη διάρκεια μετάδοσής του, να σημειώσει 33,3 μέσο όρο τηλεθέασης στο γενικό σύνολο, ποσοστό υψηλότερο από την προηγούμενη βδομάδα.

Αυτό όμως, δεν λέει τίποτα και σε άλλες περιπτώσεις, θα ανησυχούσε τα στελέχη του Αμαρουσίου, αφού θα έπρεπε να σημειώσει μεγαλύτερα ποσοστά. Αλλά, όπως είπαμε, το σχέδιό τους είναι οι τηλεθεατές να απαξιώσουν το προϊόν και στη θέση του να μπει την επόμενη σεζόν κάποιο (τούρκικο ενδεχομένως;) σήριαλ που θα γεμίζει το πρόγραμμα του σταθμού, με χαμηλότερο κόστος. Για αυτό το σχέδιό όμως, ευθύνη έχουν όλοι οι εμπλεκόμενοι: από την παρουσιάστρια μέχρι το τελευταίο στέλεχος που λαμβάνουν τις αποφάσεις, και που βοηθούν με την αδιαφορία τους, στην πραγματοποίησή του. Μπορεί κάποιος να πει «έχουμε σοβαρότερα προβλήματα να σκεφτούμε, από το “Dancing with the stars”». Και δεν θα διαφωνήσω καθόλου. Αλλά την επόμενη σεζόν που θα ανοίξετε την τηλεόρασή σας και… δεν θα ακούτε ελληνικά, παρά μόνο στα δελτία ειδήσεων, τότε θα είναι αργά!

Γρηγόρης Μελάς

Media Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε