Παρασκευή, 19 Απρ.
17oC Αθήνα
Nikos’ Blog

Μελάς Blog

Αυτοί είναι οι… πρωταθλητές των καναλιών

Αυτοί είναι οι… πρωταθλητές των καναλιών

Αρκετές φορές ο… ανταγωνισμός δεν είναι μόνο με τους απέναντι, αλλά ακόμα και με αυτούς που φορούν την ίδια… φανέλα!

Σε έναν αγώνα ταχύτητας δεν προσπαθείς να κερδίσεις μόνο τους αντιπάλους, αλλά να κάνεις καλύτερο χρόνο και από τους αθλητές της ίδιας ομάδας και να κόψεις πρώτος το νήμα.
Αυτό περίπου ο αγώνας ταχύτητας ισχύει και στα τηλεοπτικά κανάλια, αφού ο αγώνας για την τηλεθέαση δεν είναι μόνο με τους απέναντι, αφού πολλοί θέλουν να αναδειχτούν και εσωτερικά «πρωταθλητές»! Άλλωστε ο πρωταθλητισμός… φέρνει καλύτερα συμβόλαια και εδραιώνει τη θέση στον αέρα του προγράμματος.

Όπως κάθε χρόνο έτσι και φέτος η Nielsen Audience Measurement κυκλοφόρησε το «Yearbook» με πολλά και ενδιαφέροντα στοιχεία. Τα στοιχεία αυτά αφορούν τη σεζόν 2012-2013, δηλαδή από τον Σεπτέμβριο του 2012 έως τον Αύγουστο του 2013 και εκτός των άλλων, στο «TOP 10» του κάθε τηλεοπτικού σταθμού βλέπουμε και ποιος είναι ο «πρωταθλητής», το πρόγραμμα αυτό δηλαδή που έφερε για το κανάλι του τους περισσότερους τηλεθεατές. Να σημειώσω ότι τα στοιχεία της Nielsen αφορούν την προηγούμενη σεζόν και πως οι μέσοι όροι είναι για το γενικό σύνολο.
Πάμε να δούμε λοιπόν, ποιοι είναι οι… πρωταθλητές του κάθε τηλεοπτικού σταθμού.

– Στην ΕΤ1, έως και τις 11 Ιουνίου που η κυβέρνηση αποφάσισε να βάλει λουκέτο στην ΕΡΤ, την πρώτη θέση κατέλαβε η απονομή κυπέλλου στον Ολυμπιακό. Η απονομή του τροπαίου που μεταδόθηκε στις 12 Μαΐου συγκέντρωσε 38,3% μέσο όρο τηλεθέασης.

– Αντίθετα, πρωταθλητής στη ΝΕΤ αναδείχθηκε ο τελικός του φεστιβάλ της Eurovision, που μεταδόθηκε στις 18 Μαΐου και σημείωσε 66,9% μέσο όρο. Αξιοσημείωτο πάντως είναι ότι στο «TOP 10» του «ενημερωτικού» κρατικού καναλιού δεν βρίσκεται κανένα δελτίο ειδήσεων ή ειδησεογραφική εκπομπή.

– Όσο για το τρίτο κανάλι της πρώην ΕΡΤ, την ΕΤ3, τα υψηλότερα ποσοστά τηλεθέασης κατέγραψε την 28η Οκτωβρίου του 2012 μεταδίδοντας την παρέλαση που σημείωσε 24% μέσο όρο.

– Μία ελληνική σειρά και συγκεκριμένα η «Με τα παντελόνια κάτω» ήταν αυτή που έφερε τα υψηλότερα ποσοστά στο MEGA. Το επεισόδιο που προβλήθηκε στις 18 Μαρτίου 2013 σημείωσε 44,7% μέσο όρο. Τις υπόλοιπες θέσεις στο «TOP 10» του σταθμού της Μεσογείων κατέλαβαν αθλητικές διοργανώσεις (όπως ο ποδοσφαιρικός αγώνας Σλοβακίας Ελλάδας), αλλά και οι σειρές «Κλεμμένα όνειρα», «Πίσω στο σπίτι» και «Ευτυχισμένοι μαζί»

– Στο άλλο στρατόπεδο, αυτό του ΑΝΤ1, αποδεικνύεται ότι πολύ σωστά επιμένουν να βάζουν τους stars να χορεύουν, αφού το live του «Dancing With The Stars» που μεταδόθηκε στις 17 Φεβρουαρίου του 2012 σημείωσε 48,8% μέσο όρο και αποδείχτηκε ο «πρωταθλητής» του Αμαρουσίου. Στη δεύτερη θέση του «TOP 10» τους βρέθηκε ο «Σουλεϊμάν ο μεγαλοπρεπής», ενώ σε αυτό βρέθηκε και το «Your Face Sounds Familiar».

– Πρωταθλητής για τον ALPHA αναδείχτηκε όπως είναι λογικό ο Λάκης Λαζόπουλος που το «Αλ τσαντίρι νιουζ» που μεταδόθηκε στις 20 Νοεμβρίου 2012 έκανε 40% μέσο όρο. Η σατιρική εκπομπή καταλαμβάνει μάλιστα τρεις θέσεις στο «TOP 10» τους, ενώ στη δεύτερη θέση βρέθηκε το «Πάμε πακέτο» που προβλήθηκε στις 29 Νοεμβρίου. Αξιοσημείωτο είναι ότι η μόνη ενημερωτική εκπομπή που βρέθηκε στη δεκάδα τους είναι το «Φώς στο τούνελ» της Αγγελικής Νικολούλη.

– Ο ελληνικός κινηματογράφος είναι αυτός που περιλαμβάνεται στο «TOP 10» του STAR, με την ταινία «Της κακομοίρας» να βρίσκεται στην υψηλότερη θέση που έδωσε, στις 4 Νοεμβρίου 2012, στο κανάλι της Κηφισιάς 32,2% μέσο όρο.

– Ο αγώνας μπάσκετ μεταξύ του Ολυμπιακού και του Παναθηναϊκού που μεταδόθηκε στις 12 Ιουνίου 2013 έφερε στον ΣΚΑΪ τα υψηλότερα ποσοστά τηλεθέασης την προηγούμενη σεζόν. Το ενημερωτικό προφίλ του σταθμού του Φαλήρου φαίνεται ότι έχει κερδίσει τους περισσότερους τηλεθεατές, αφού στο «TOP 10» του βρέθηκαν κυρίως ενημερωτικές εκπομπές («Σκάι με τον Νίκο Ευαγγελάτο», «Οι νέοι φάκελοι»), δελτία ειδήσεων, αλλά και η εκπομπή «Σεφ στον αέρα» καταλαμβάνοντας μάλιστα δύο θέσεις.

Αυτοί λοιπόν είναι οι «πρωταθλητές» του κάθε τηλεοπτικού σταθμού για την προηγούμενη σεζόν, σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία τηλεθέασης της Nielsen.

Media Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε