Παρασκευή, 29 Μαρ.
16oC Αθήνα

Cirque du Soleil: ένα υπερθέαμα που δεν πρέπει να χάσετε

Cirque du Soleil: ένα υπερθέαμα που δεν πρέπει να χάσετε

Είναι μία παράσταση από αυτές που παρακολουθείς και μένουν για πάντα χαραγμένη στη μνήμη σου. Το Cirque du Soleil ξεκίνησε το 1984 από μία ομάδα 20 καλλιτεχνών του δρόμου και πλέον, είναι μία από τις μεγαλύτερες και σπουδαιότερες καλλιτεχνικά οργανώσεις του κόσμου, καταφέρνοντας να κερδίσει και τους πιο απαιτητικούς θεατές.

Το Cirque du Soleil έρχεται για πρώτη φορά στη χώρα μας για να δώσει μόνο εννέα παραστάσεις, με το έργο «Alegría», από τις 3 έως τις 9 Σεπτεμβρίου, στο Κλειστό Γήπεδο Μπάσκετ του Ολυμπιακού Αθλητικού Κέντρου (Ο.Α.Κ.Α.).

Λόγω λοιπόν των παραστάσεων αυτών, ο ALPHA αποφάσισε να προβάλλει λίγες μέρες πριν, μία προηγούμενη παράσταση του Cirque du Soleil, το Dralion. Έτσι, την Κυριακή 19 Αυγούστου 2012, στις 23:30, συντονιστείτε στον ALPHA για να παρακολουθήσετε το μοναδικό υπερθέαμα που συνδυάζει ακροβατικά, θέατρο, χορό και μουσική με έναν μυσταγωγικό τρόπο. Το Dralion είναι μία παράσταση εμπνευσμένη από την κινεζική ακροβατική τέχνη με παράδοση 3000 ετών, την ανατολική φιλοσοφία και την ατέρμονη αναζήτηση της αρμονίας μεταξύ του ανθρώπου και της φύσης.

Το όνομα προέρχεται από τη σύνθεση δύο εμβληματικών όντων: του δράκου που συμβολίζει την Ανατολή και του λιονταριού που συμβολίζει τη Δύση. Στο Dralion, τα τέσσερα στοιχεία της φύσης αποκτούν ανθρώπινη υπόσταση, ενώ κάθε στοιχείο εκφράζεται μέσα από το δικό του χρώμα: Μπλε για τον αέρα, πράσινο για το νερό, κόκκινο για τη φωτιά και ώχρα για τη γη. Στη σκηνή κυριαρχεί ένας τεράστιος μεταλλικός τοίχος ενώ από την οροφή αιωρούνται τρεις ομόκεντροι αλουμινένιοι κύκλοι στους οποίους κινούνται καλλιτέχνες και τεχνικοί. Στην παράσταση χρησιμοποιούνται 1500 διαφορετικά κοστούμια, καπέλα και παπούτσια, όλα χειροποίητα, που πήραν πάνω από 3 μήνες για να κατασκευαστούν.

Κι είναι σίγουρο ότι και μέσα από την τηλεοπτική παράσταση, αλλά και όσοι καταφέρετε να παρακολουθήσετε μία από τις παραστάσεις που θα δοθούν στο Ο.Α.Κ.Α. θα μαγευτείτε.

Γρηγόρης Μελάς

Media Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε