Τρίτη, 23 Απρ.
21oC Αθήνα

ΔΕΙΤΕ πως να περάσετε στην ψηφιακή εποχή – ΒΙΝΤΕΟ πως να συνδέσετε τον αποκωδικοποιητή!

ΔΕΙΤΕ πως να περάσετε στην ψηφιακή εποχή – ΒΙΝΤΕΟ πως να συνδέσετε τον αποκωδικοποιητή!

Πως να συνεχίσετε να βλέπετε τα αγαπημένα σας κανάλια από τις παλιές σας τηλεοράσεις

Σε λίγες μέρες η αναλογική τηλεόραση θα είναι παρελθόν δίνοντας σκυτάλι στην ψηφιακή εποχή! Η Εκπομπή “Κοινωνία ώρα Mega” φιλοξένησε τον διευθύνοντα σύμβουλο της DIGEA Γιώργο Μαθιό ο οποίος έδειξε με απλό τρόπο την αλλαγή της τηλεόρασης από αναλογική σε ψηφιακή!

Οι τηλεθεαστές μπορούν να παρακολουθήσουν τα αγαπημένα τους κανάλια χωρις να χρειστεί να αλλάξουν την παλιά τους τηλκεόραση. Η ψηφιακή μετάβαση είναι επιβεβλημένη από την Ε.Ε. ενώ σύμφωνα με την Κοινή Υπουργική Απόφαση (ΚΥΑ) 26337/675/7.6.2012, στις 20 Ιουλίου 2012 τα δημόσια κανάλια εθνικής εμβέλειας (ΡΙΚ, Βουλή TV) εκτός ΕΡΤ, καθώς και τα ιδιωτικά κανάλια εθνικής εμβέλειας θα κλείσουν το αναλογικό τους σήμα από τον “Υμηττό” και θα εκπέμπουν, πλέον, μόνο ψηφιακά. Σύμφωνα με την ίδια απόφαση, οι τηλεοπτικοί σταθμοί ΕΤ1, ΝΕΤ και ΕΤ3 θα διακόψουν την αναλογική εκπομπή με το πέρας των Ολυμπιακών Αγώνων στις 17 Αυγούστου.

Ο τηλεθεατής θα βλέπει πλέον ποιοτικότερο σήμα, ενώ θα μπορεί να «πιάνει» όλα τα κανάλια, εθνικά και περιφερειακά. Για τη λήψη του ψηφιακού σήματος, οι καταναλωτές χρειάζεται να διαθέτουν τηλεοπτικό δέκτη ή αποκωδικοποιητή που υποστηρίζει την τεχνολογία MPEG4.

ΔΕΙΤΕ πως να συνδέσετε τον αποκωδικοποιητή!


Media Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε