Παρασκευή, 29 Μαρ.
18oC Αθήνα
Nikos’ Blog

Μελάς Blog

Διεθνές βραβείο στην Ευγενία Μανωλίδου

Διεθνές βραβείο στην Ευγενία Μανωλίδου

Διανύει μία από τις πιο ευτυχισμένες περιόδους στη ζωή της, καθώς στις αρχές Ιουνίου έφερε στον κόσμο το τέταρτο παιδί της.

Ωστόσο η Ευγενία Μανωλίδου έχει κάθε λόγο να είναι ευτυχισμένη και σε επαγγελματικό επίπεδο, καθώς κέρδισε ένα διεθνές βραβείο και μάλιστα από το κοινό που έδωσε την πλειοψηφία των ψήφων του στο έργο της.

Όπως είχα αναφέρει στο κείμενο «Διεθνής διάκριση για την Ευγενία Μανωλίδου» το έργο της με τίτλο «La Pisanella» προκρίθηκε για τον τελικό ενός από τους σημαντικότερους διεθνείς διαγωνισμούς σύνθεσης για όπερα, του «Bartok Plus Opera Festival». Στο διαγωνισμό συμμετείχαν συνθέτες από όλο τον κόσμο και στον τελικό γύρο που φέτος έγινε στο Miskolc της Ουγγαρίας βρέθηκαν εκείνοι από την Ελλάδα (Ευγενία Μανωλίδου), την Ουγγαρία και την Πολωνία, οι οποίοι και παρουσίασαν την τελευταία βραδιά αποσπάσματα από τα αντίστοιχα έργα τους και το κοινό ψήφισε κατόπιν με κάλπη που είχε στηθεί έξω από την αίθουσα.

Το λυρικό δράμα της Ευγενίας Μανωλίδου «La Pisanella, the girl from Pisa» που είναι βασισμένο στο έργο του Gabriele d’ Annunzio και έχει ως θέμα μια αληθινή ιστορία η οποία διαδραματίστηκε το Μεσαίωνα στην Κύπρο, κέρδισε το βραβείο κοινού, αφού το ψήφισαν οι περισσότεροι που παρακολούθησαν και τα τρία έργα.
Όπως μπορείτε να δείτε και στο παρακάτω βίντεο το έργο της κέρδισε το παρατεταμένο χειροκρότημα των θεατών που στη συνέχεια το επέλεξαν ως το καλύτερο.

«Ήταν μια ιδιαιτέρως τιμητική στιγμή για μένα, καθώς είναι πολύ σπάνιες οι στιγμές της δικαίωσης ενός καλλιτέχνη ειδικά στις μέρες μας, ειδικότερα στη χώρα μας και ως εκ τούτου οι στιγμές αυτές είναι πολύτιμες», δήλωσε η Ευγενία Μανωλίδου μετά την ανακοίνωση του αποτελέσματος της ψηφοφορίας του κοινού που της έδωσε το πρώτο βραβείο του διαγωνισμού.
Αυτές τις μέρες μάλιστα η Ευγενία Μανωλίδου γράφει τη μουσική για ένα ντοκιμαντέρ με ιστορικό περιεχόμενο που είναι σίγουρο ότι θα παρακολουθήσουν χιλιάδες θεατές.

Media Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε