Πέμπτη, 25 Απρ.
19oC Αθήνα

Εφυγε ο Γιάννης Δρόσος

Έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 76 ετών ο Γιάννης Δρόσος, διευθυντής σύνταξης του «Βήματος Ιδεών».

Ήταν μαζί με τον Γιάννη Μάνο από τους πρωτεργάτες της κίνησης διανοουμένων και ακαδημαϊκών που εμπνεύστηκε ο Χρήστος Λαμπράκης και η οποία είχε ως κατάληξη τη δημιουργία του περιοδικού αναζήτησης και διαλόγου «ΒΗΜΑ ΙΔΕΩΝ», ως μηναίου ενθέτου στο ΒΗΜΑ.

Ο Γιάννης Δρόσος είχε σπουδάσει φιλολογία στο Πανεπιστήμιο Αθηνών και Γλωσσολογία στο Παρίσι. Είχε διδάξει στη Λυών και στο Λονδίνο γλωσσολογία.

Δούλεψε στο Γραφείο Τύπου ως δημοσιογράφος και αργότερα δημιούργησε τον εκδοτικό οίκο «Το ελαφάκι» που ειδικεύτηκε στο παιδικό βιβλίο.

Για χρόνια αντιπροσώπευε στη χώρα μας την Longman, την Disney και άλλους εκδοτικούς οίκους. Τα τελευταία τρία χρόνια ήταν διευθυντής σύνταξης του Βήματος Ιδεών και σε αυτόν οφείλεται ότι όλα τα κείμενα που δημοσιεύονταν ήταν εξαιρετικά προσεγμένα, γλωσσικά και συντακτικά.

Ο Γιάννης Δρόσος ήταν ένας από τους τελευταίους ευπατρίδες της τέχνης. Αγαπούσε τη γλώσσα, παθιαζόταν με τις λεπτομέρειες στη χρήσης της. Αγαπούσε τις τέχνες, ιδιαίτερα τη μουσική, στοιχείο που τον έδεσε φιλικά με τον Χρήστο Λαμπράκη. Ζούσε με ήθος και ευγένεια που μετέδιδε και στους συνεργάτες και φίλους του.
Η κηδεία του θα γίνει την Πέμπτη στις 16.00 στο Κοιμητήριο του Ζωγράφου

Media Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε