Παρασκευή, 19 Απρ.
17oC Αθήνα
Nikos’ Blog

Μελάς Blog

Έγιναν μητέρες στην εφηβεία τους

Έγιναν μητέρες στην εφηβεία τους

Τα στοιχεία από την Εθνική Στατιστική Υπηρεσία «μιλούν» από μόνα τους. Στη χώρα μας, το 2007, 3.129 μωρά έφεραν στο φως κορίτσια, πριν συμπληρώσουν τα 18 τους χρόνια, ενώ το 2012 ο αριθμός των κοριτσιών που γέννησαν ήταν 2.402 με τα 93 από αυτά να είναι κάτω των 14 χρόνων.

Στη δεύτερη εκπομπή της «Προσωπικά» μέσα από τη συχνότητα της ΝΕΡΙΤ, η Έλενα Κατρίτση παρουσιάζει μια έρευνα για τις ανήλικες μητέρες, για την εγκυμοσύνη και τη μητρότητα στην εφηβεία. Στην κάμερα της εκπομπής μιλούν κορίτσια που έγιναν μητέρες προτού ενηλικιωθούν και κάποιες από αυτές βρέθηκαν αντιμέτωπες με την οικογένειά τους, κάποιες ένιωσαν την αδιαφορία και την εγκατάλειψη από το σύντροφό τους και άκουσαν επικριτικά σχόλια από τους συμμαθητές τους και το κοινωνικό περιβάλλον.

Επιστήμονες  και ειδικοί αναλύουν τις παραμέτρους του τεράστιου αυτού θέματος στη ζωή των εφήβων και  τονίζουν την ανάγκη να δοθούν λύσεις από την πολιτεία. Στα όσα έζησε αναφέρεται και  η σεναριογράφος, στιχουργός και ηθοποιός Ελένη Ζιώγα που έγινε μητέρα στην εφηβική της ηλικία.

Αύριο, Σάββατο 17 Μαΐου, στις 19:15, η Έλενα Κατρίτση στην εκπομπή της «Προσωπικά» στη ΝΕΡΙΤ, συναντά ανήλικες μητέρες, κάποια κορίτσια, έφηβες ακόμα, που αντιμετωπίζουν σοβαρά κοινωνικά αλλά συχνά και οικονομικά προβλήματα.

Media Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε