Παρασκευή, 19 Απρ.
17oC Αθήνα

Εξοικονόμηση για νοικοκυριά χαμηλού εισοδήματος

Εξοικονόμηση για νοικοκυριά χαμηλού εισοδήματος

Όχι στην Ελλάδα αλλά στη Γερμανία, λειτουργεί πρόγραμμα που εφαρμόζεται σε 100 πόλεις και αφορά οικογένειες που αντιμετωπίζουν σοβαρά οικονομικά προβλήματα.

 

Στην πόλη Detmold, για παράδειγμα, πρώην άνεργοι εκπαιδεύονται και αναλαμβάνουν το ρόλο ενεργειακού συμβούλου σε 30 με 40 νοικοκυριά χαμηλών εισοδημάτων, το μήνα.

 
Σκοπός τους είναι να εκπαιδεύσουν τις οικογένειες αυτές για κινήσεις που μπορούν να κάνουν ώστε να εξοικονομήσουν περίπου 100 με 130 ευρώ το χρόνο από τα τιμολόγια ρεύματος.
 
Επίσης προσφέρουν λαμπτήρες εξοικονόμησης ενέργειας και συσκευές μείωσης της κατανάλωσης ρεύματος σε συσκευές που βρίσκονται σε κατάσταση αναμονής, καθώς τέτοιες ενέργειες επιδοτούνται από τα υπουργεία Εργασίας και Περιβάλλοντος της Γερμανίας.
 
Μαζί με την οικονομία στο ρεύμα, έχει υπολογιστεί ότι επιτυγχάνεται η μείωση των τιμών των ρύπων και του διοξειδίου του άνθρακα καθώς και σημαντική  συνολική εξοικονόμηση ενέργειας.
         
 
Το μοντέλο αυτό παρουσιάστηκε σε συνέδριο που διοργάνωσε ο δήμος Ωραιοκάστρου.
 
«Ενημερωνόμαστε για τέτοιου είδους καλές και πρωτότυπες ιδέες στο πλαίσιο της συμμετοχής μας με ακόμη πέντε ευρωπαϊκές πόλεις, στο κοινό πρόγραμμα για την κλιματική αλλαγή και τις εναλλακτικές πηγές ενέργειας» είπε ο αντιδήμαρχος Ωραιοκάστρου Ανέστης Πολυχρονίδης.
 
Ο δήμος συμμετέχει σε χρηματοδοτικό πρόγραμμα την ενεργειακή αναβάθμιση κτιρίων και αναμένει τις απαραίτητες εγκρίσεις για την ενεργειακή αναβάθμιση τεσσάρων σχολείων που κρίθηκαν ενεργοβόρα, σε μεγάλο βαθμό..
 
 

Media Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε