Πέμπτη, 28 Μαρ.
23oC Αθήνα
Nikos’ Blog

Μελάς Blog

Έκτακτη Γενική Συνέλευση μετόχων του ΣΚΑΪ

Φωτογραφία Eurokinissi
Φωτογραφία Eurokinissi

Μετά την απόφαση που είχε λάβει το Διοικητικό Συμβούλιο της ανώνυμης εταιρείας ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΝΤΟΤ ΚΟΜ ΑΝΩΝΥΜΗ ΡΑΔΙΟΤΗΛΕΟΠΤΙΚΗ ΚΑΙ ΕΜΠΟΡΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΠΑΡΟΧΗΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΩΝ ΚΑΙ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ να προχωρήσει σε αύξηση μετοχικού κεφαλαίου της εταιρείας και τροποποίηση του περί μετοχικού κεφαλαίου, ανακοινώνεται ότι: «καλούνται οι κ.κ. μέτοχοι της εταιρίας σε Έκτακτη Γενική Συνέλευση στα Γραφεία της εταιρίας.

Στην Έκτακτη Γενική Συνέλευση έχουν δικαίωμα να λάβουν μέρος και να ψηφίσουν, είτε αυτοπροσώπως, είτε με αντιπρόσωπο, όλοι οι Μέτοχοι της Εταιρίας. Όσοι Μέτοχοι επιθυμούν να συμμετέχουν στην Έκτακτη Γενική Συνέλευση οφείλουν να καταθέσουν τις μετοχές τους ή τους προσωρινούς τίτλους στο ταμείο της εταιρίας ή στο Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων ή σε οποιαδήποτε αναγνωρισμένη Ελληνική Τραπεζική Εταιρία και να υποβάλλουν τα αποδεικτικά έγγραφα κατάθεσης, καθώς και τα τυχόν έγγραφα νομιμοποίησης ή αντιπροσώπευσής τους, πέντε (5) τουλάχιστον ημέρες πριν από την ορισθείσα ημερομηνία σύγκλησης της Γενικής Συνέλευσης.

Επίσης, όσοι Μέτοχοι επιθυμούν να συμμετέχουν στην Έκτακτη Γενική Συνέλευση οφείλουν να έχουν προσκομίσει στην εταιρία πριν από τη Γενική Συνέλευση τα αναφερόμενα στο άρθρο 8 του καταστατικού της στοιχεία και έγγραφα. Μέτοχοι, οι οποίοι παραβιάζουν τις υποχρεώσεις τους, που προβλέπονται από το καταστατικό της εταιρείας και τη ραδιοτηλεοπτική νομοθεσία (άρθρο 1 παρ 14 του Ν.2328/1995 όπως ισχύει) σύμφωνα με τις αποφάσεις αρμοδίων διοικητικών αρχών, δεν έχουν δικαίωμα συμμετοχής στα εταιρικά όργανα και στη Γενική Συνέλευση και οι μετοχές τους δεν εκπροσωπούνται και δεν ψηφίζουν. Περαιτέρω, κατά την ημέρα διεξαγωγής της Έκτακτης Γενικής Συνέλευσης, δικαίωμα συμμετοχής σε αυτή θα έχει και πας μέτοχος, του οποίου η μετοχική ιδιότητα θα αποδεικνύεται με βάση τα στοιχεία του βιβλίου μετόχων της Εταιρίας ή/και, αν παρίσταται ανάγκη, με τα έγγραφα που κατέχει έκαστος μέτοχος (π.χ. συμβολαιογραφικές πράξεις μεταβίβασης μετοχών). Έναντι της Εταιρίας θεωρείται ότι έχει δικαίωμα συμμετοχής και ψήφου στη Γενική Συνέλευση μόνο όποιος φέρει την ιδιότητα του μετόχου κατά την ημερομηνία καταγραφής. Σε περίπτωση μη συμμόρφωσης με τις διατάξεις του άρθρου 28 του κ.ν. 2190/1920 ο εν λόγω μέτοχος μετέχει στη Γενική Συνέλευση μόνο κατόπιν αδείας της.»

Είναι σαφές ότι με την επικείμενη αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου η εταιρεία θέλει να συμμετέχει πιο δυναμικά στη δημοπρασία για τις τηλεοπτικές άδειες ώστε ο ΣΚΑΪ να λάβει μία από τις τέσσερις άδειες παρόχων περιεχομένου επίγειας ψηφιακής τηλεοπτικής ευρυεκπομπής ελεύθερης λήψης εθνικής εμβέλειας ενημερωτικού προγράμματος γενικού περιεχομένου για μετάδοση υψηλής ευκρίνειας (high definition).

Media Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε