Πέμπτη, 18 Απρ.
19oC Αθήνα
Nikos’ Blog

Μελάς Blog

Ελληνικές σειρές: είδος προς… εξαφάνισιν!

Ελληνικές σειρές: είδος προς… εξαφάνισιν!

Οι δύσκολες οικονομικές συνθήκες που επικρατούν και στο τηλεοπτικό τοπίο αναγκάζουν τα στελέχη των καναλιών να είναι ιδιαίτερα προσεχτικοί με το πού θα διαθέσουν τα χρήματα του μπάτζετ της καινούργιας σεζόν.

Ο πιο… αδύναμος κρίκος φαίνεται ότι είναι οι παραγωγές εγχώριας μυθοπλασίας που τα τελευταία χρόνια έχουν μειωθεί κατά πολύ. Αν και οι συντελεστές έχουν ρίξει πολύ νερό στο κρασί τους και έχουν μειώσει αισθητά τις αμοιβές τους εντούτοις το κόστος παραγωγής παραμένει υψηλό για τα οικονομικά δεδομένα της διαφημιστικής αγοράς που κυμαίνεται σε πολύ χαμηλά επίπεδα. Το θολό τηλεοπτικό τοπίο που υπάρχει αυτή την περίοδο με τις έντονες πολιτικές εξελίξεις σε σχέση με τους εταίρους αλλά και το «άρωμα» εκλογών, απαγορεύει στα στελέχη των τηλεοπτικών σταθμών να δώσουν το «πράσινο φως» για την παραγωγή σειρών και όπως φαίνεται όλα θα κριθούν μετά τον Αύγουστο με την ελπίδα ότι θα έχουν ξεκαθαρίσει κάποια πράγματα.
 

 
Σειρές λοιπόν που έχουν γνωρίσει τη θετική ανταπόκριση του τηλεοπτικού κοινού, όπως το «Κάτω Παρτάλι» και η «Εθνική Ελλάδος» έχοντας δώσει στο MEGA υψηλές τηλεθεάσεις παραμένουν ακόμα στο «πορτοκαλί» για να αποφασιστεί αν τελικά καταφέρουν να βγουν στον αέρα. Βέβαια, επιθυμία των στελεχών του σταθμού της Μεσογείων είναι οι δύο πετυχημένες σειρές να συνεχιστούν αλλά όλα θα καθοριστούν από τις πολιτικές και οικονομικές εξελίξεις. Στην ίδια κατάσταση αναμονής, στο «πορτοκαλί», παραμένουν και οι «Συμμαθητές» του ΑΝΤ1, που μπορεί να πήραν από την ξένη εταιρεία παραγωγής το δικαίωμα παραγωγής καινούργιου κύκλου, αλλά μετά τις τελευταίες πολιτικές εξελίξεις, «πάγωσε» η προετοιμασία τους μέχρι νεωτέρας…! Το ίδιο «πάγωμα» έχουν κάνει στο σταθμό του Αμαρουσίου και στα γυρίσματα του «Ταμάμ» που ενώ είχε πάρει το «πράσινο» φως και έχουν ήδη γυριστεί ορισμένα καινούργια επεισόδια σταμάτησαν τα γυρίσματα μέχρι να… ξεθολώσει το τοπίο.
 

 
Ένα βήμα πιο μπροστά φαίνεται ότι είναι οι σειρές «Μην αρχίζεις τη μουρμούρα» και «Το σόι σου» στον ALPHA με τα στελέχη του σταθμού της Κάντζας να θεωρούν σίγουρο ότι θα καταφέρουν να συνεχίσουν να τις έχουν στον αέρα τους. Αισιοδοξία όμως έχουν και για την καινούργια σειρά που θέλουν να βγάλουν με πρωταγωνιστές τον Πέτρο Φιλιππίδη και τον Γιάννη Μπέζο, θεωρώντας μάλιστα ότι θα ξεκινήσουν γυρίσματα μετά το καλοκαίρι ώστε να βγει στον αέρα μέσα στον Νοέμβριο. Την ίδια αισιοδοξία έχουν στον ALPHA και για την άλλη σειρά που θέλουν να βγάλουν μέσα στην επόμενη σεζόν, τη «Ραχούλα», αλλά έτσι κι αλλιώς αυτή προορίζεται για τον Μάρτιο του 2016, οπότε έχουν καιρό μέχρι να λάβουν τις οριστικές αποφάσεις.
 

 
Όσον αφορά το ΣΚΑΪ, το STAR και το EPSILON θεωρείται απίθανο να συμπεριλάβουν στα προγράμματά τους κάποια εγχώρια παραγωγή μυθοπλασίας επιλέγοντας την παραγωγή εκπομπών και αγορά ξένων σειρών. Έτσι λοιπόν είναι ξεκάθαρο ότι όποιες και αν είναι οι εξελίξεις η παραγωγή ελληνικών σειρών έχει μειωθεί κατά πολύ και όσες καταφέρουν τελικά να βγουν την επόμενη σεζόν στον αέρα θα είναι από τα… σπάνια είδη του εγχώριου τηλεοπτικού τοπίου…!

Media Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε