Σάββατο, 20 Απρ.
20oC Αθήνα

Επιβεβαίωση του Newsit: Άνοιξε επίσημα ο δρόμος για τη Σουηδία!

Επιβεβαίωση του Newsit: Άνοιξε επίσημα ο δρόμος για τη Σουηδία!

Το λέγαμε, το ξαναλέγαμε, το… ξανα-ματα-λέγαμε, αλλά κάποιοι επέμεναν να λένε πως δεν ισχύει. Ε, τελικά, ήρθε η επίσημη ανακοίνωση και έτσι επιβεβαιωθήκαμε για όσα σας λέγαμε όλο αυτό τον καιρό. Ε, ναι, λοιπόν: ο δρόμος για τη Σουηδία άνοιξε (επίσημα!) και η Ελλάδα θα συμμετέχει και στο επόμενο φεστιβάλ της Eurovision.

 Και πριν αρχίσουν κάποιοι να λένε «σε τέτοιους καιρούς σπαταλάμε χρήματα», να διευκρινίσουμε για ακόμα μία φορά πως η συμμετοχή μας όχι μόνο δεν θα στοιχήσει στην ΕΡΤ, αλλά αντίθετα η κρατική τηλεόραση θα έχει και κέρδος!
Άλλωστε, αυτό ειπώθηκε, διευκρινίστηκε και αποσαφηνίστηκε και από το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΡΤ, το οποίο -όπως αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση- στην τελευταία συνεδρίασή του.

«Αποφάσισε κατ’ αρχήν τη συμμετοχή της ΕΡΤ στον φετινό Πανευρωπαϊκό Διαγωνισμό Τραγουδιού της Eurovision, λαμβάνοντας υπόψη την υψηλή τηλεθέαση της διοργάνωσης, με την προϋπόθεση ότι η εταιρεία δεν θα έχει οικονομική επιβάρυνση – αντιθέτως, θα επιδιωχθεί να υπάρξει κέρδος. Ο τρόπος συμμετοχής θα αποφασιστεί, αφού διερευνηθούν όλες οι δυνατότητες και προτάσεις και κατατεθεί σχετική εισήγηση στο ΔΣ.

Για να τελειώνουμε λοιπόν: είναι οριστικό πως στο διαγωνισμό τραγουδιού της Eurovision που θα διεξαχθεί το Μάιο του 2013 στο Μάλμε της Σουηδίας, θα λάβει μέρος και η Ελλάδα. Όσο για το ποιος θα μας εκπροσωπήσει… ακόμα ψήνεται! Όπως είχα γράψει και παλαιότερα θα υπάρχει μία μικρή λίστα με το πολύ 5 υποψήφιους και από πολλά είδη μουσικής, από λαϊκό μέχρι ροκ, ώστε να επιλέξουν οι τηλεθεατές ποιο επιθυμούν.

Σύμφωνα μάλιστα με έγκυρες πληροφορίες του Newsit, τα στελέχη της ΕΡΤ είναι ήδη σε προχωρημένες συζητήσεις με κάποιους καλλιτχένες, αλλά ακόμα δεν λέω τίποτα πριν σιγουρευτούν οι υποψηφιότητες! Αυτό που σίγουρα μπορώ να πω, είναι ότι γίνονται πολύ προσεχτικά βήματα για να πάνε όλα καλά! Τα υπόλοιπα… εν ευθέτω χρόνω!

Γρηγόρης Μελάς

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ: Η ελληνική συμμετοχή για τη Eurovision!

ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ: Η ελληνική συμμετοχή για τη Eurovision!

Media Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε