Παρασκευή, 29 Μαρ.
16oC Αθήνα

Εργαζόμενοι ALTER: Το πρόβλημά μας είναι πρόβλημα όλων

Μετά την εκπνοή του τελεσίγραφου των εργαζομένων του καναλιού προς την εργοδοσία για την καταβολή των δεδουλευμένων τους και αφού εκτός από το δώρο του Πάσχα έλαβαν μόνο το 20% του ενός μισθού, προχώρησαν σε επίσχεση εργασίας από τις 18:00 της Μ. Πέμπτης.

Με την ολοκλήρωση της γενικής συνέλευσης και αφού το πρόγραμμα του καναλιού μπήκε στον “πάγο”, οι εργαζόμενοι εξέδωσαν την παρακάτω ανακοίνωση:

Εμείς, οι εργαζόμενοι του Alter που δεν έχουμε διασφαλίσει τα δεδουλευμένα τεσσάρων μηνών, βγαίνουμε από το καβούκι μας για να ζητήσουμε από όλους τους υγιείς επαγγελματίες στον χώρο της είδησης, από όσους ακόμη διατηρούν τις αντιστάσεις τους, να μας δώσουν λίγη από την ενέργειά τους και να προχωρήσουμε μαζί δυναμικά. Συνάδελφοι Το επαγγελματικό μας καταφύγιο βρίσκεται στον «αέρα», αλλά βλέπετε κι εσείς ότι συνδικαλιστική «ομπρέλα» δεν διαθέτουμε! Βρισκόμαστε εκτεθειμένοι στην ανεμοθύελλα που άρχισε να χτυπά τα Μ.Μ.Ε.. Σήμερα, είμαστε εμείς. Είναι θέμα χρόνου να συμβεί το ίδιο στο σύνολο όλων των μέσων.

Συνάδελφοι Απλώνουμε το χέρι σε όλους όσοι δουλέψαμε επί χρόνια δίπλα- δίπλα, τιμώντας τις επαγγελματικές μας υποχρεώσεις αλλά και τον κώδικα δεοντολογίας. Σε όλους όσοι έβαλαν «πλάτη» στη δημιουργία και την καθιέρωση των ιδιωτικών καναλιών και την ΕΡΤ. Σε όσους δουλεύουν στον γραπτό τύπο, στο ραδιόφωνο, στα πόρταλ, στα blogs. ΑΣ ΤΟΛΜΗΣΟΥΜΕ ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ να υπερασπιστούμε όχι μόνο τη διασφάλιση μιας Σ.Σ.Ε, αλλά και της αξιοπρέπειάς μας και το κύρος του επαγγέλματός μας, πριν είναι πολύ αργά. Συνάδελφοι Όποιος νομίζει πως όσα συμβαίνουν σήμερα στο Alter θα μείνουν εκεί, κάνει τεράστιο λάθος!

Περισσότερα στο Zappit.gr

Media Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε