Πέμπτη, 25 Απρ.
20oC Αθήνα
Nikos’ Blog

Μελάς Blog

ΕΡΤ: η «ελεύθερη ανεξάρτητη τηλεόραση» με εντολές από Μαξίμου!

ΕΡΤ: η «ελεύθερη ανεξάρτητη τηλεόραση» με εντολές από Μαξίμου!

Πρόγραμμα ΕΡΤ1: ολημερίς το χτίζουνε, το βράδυ… τους το γκρεμίζουν! Κι όπως φαίνεται είναι πολύ δύσκολο να κοπεί ο ομφάλιος λώρος της δημόσιας (όπως θέλουν να την χαρακτηρίζουν!) τηλεόρασης με τους εκάστοτε κατοίκους-Άρχοντες του Μαξίμου.

Κι ας υποστηρίζει η αριστερή (όπως δηλώνει!) κυβέρνηση που επαναλειτούργησε την ΕΡΤ πως θέλει μία «ελεύθερη και ανεξάρτητη δημόσια τηλεόραση». Τελικά το παρασκήνιο δείχνει ότι η ΕΡΤ παραμένει «κρατική», δεχόμενη παρεμβάσεις ακόμα και στο πρόγραμμά της. Όσο και να προσπαθούν να μας πείσουν για το αντίθετο τα όσα συμβαίνουν στο ραδιομέγαρο της Αγίας Παρασκευής τους διαψεύδουν, αφού εδώ και πολύ καιρό τα στελέχη της προσπαθούν να φτιάξουν καινούργιο πρόγραμμα και ενώ βρισκόμαστε λίγο πριν το μισό της σεζόν το πρόγραμμα παραμένει μόνο στο χαρτί. Βέβαια δεν είναι το ίδιο καθώς το πρωί το γράφουν και το βράδυ το αλλάζουν.

Ή, όπως λέγεται, τους το αλλάζουν, όπου «τους» εννοούνται κυβερνητικά στελέχη που θέλουν να έχουν άποψη και για το ποιοι θα είναι μπροστά από τις κάμερες. Η τελευταία εσωτερική πληροφόρηση είναι ότι το καινούργιο πρόγραμμα της ΕΡΤ1 θα βγει στον αέρα στις 11 Ιανουαρίου, αλλά σύμφωνα με καλά γνωρίζοντες αυτό μάλλον δεν πρόκειται να γίνει…! Ωστόσο φαίνεται ότι το πρόγραμμα έχει διαμορφωθεί και εγκριθεί από το Μαξίμου, αλλά αυτό που δυσκολεύει την πραγματοποίησή του είναι ότι πρέπει να δουλέψει αλλιώς ο μηχανισμός της ΕΡΤ για να βγαίνουν στον αέρα οι καινούργιες εκπομπές. Και για να καταλάβετε, αρκεί να αναφέρω ότι ένα από τα καινούργια σκηνικά είναι έτοιμο και περιμένει την έναρξη της καινούργιας εκπομπής.

Πάντως μην πιστέψετε ότι οι αλλαγές είναι μεγάλες, καθώς το -έως τώρα εγκεκριμένο- καθημερινό πρόγραμμα της ΕΡΤ1 για τις ενημερωτικές εκπομπές και αν δεν αλλάξει σε κάποια βραδινή σύσκεψη στο Μαξίμου, είναι το εξής: από τις 7 έως τις 10 το πρωί ο Γιάννης Δάρρας κι ο Γιώργος Δαράκης, στη συνέχεια από τις 10 έως τις 12 ο Νίκος Αγγελίδης με τη Μάριον Μιχελιδάκη, στις 12 θα βγαίνει δελτίο ειδήσεων και στη 1 θα ξεκινούν την εκπομπή τους η Μαριλένα Κατσίμη με τον Σίλα Σεραφείμ, ενώ στις 3 θα βγαίνει πάλι δελτίο ειδήσεων ώστε στις 4 να ξεκινούν η Ελένη Χρονά με τον Ανδρέα Ροδίτη.

Ερωτήματα υπάρχουν ακόμα για το ποιοι θα αναλάβουν τις πολιτικές εκπομπές που σκοπεύουν να βγάζουν από τις 6 το απόγευμα καθώς η λίστα με αρκετά ονόματα είναι ακόμα στο Μαξίμου και… αναμοχλεύεται! Πάντως αυτό που εύκολα συμπεραίνει κάποιος βλέποντας το τι θα συμβεί στις ενημερωτικές εκπομπές είναι ότι δεν υπάρχουν μεγάλες αλλαγές αλλά απλά… ανακατατάξεις. Αν βεβαίως ισχύσουν αυτές και δεν έρθει καμία εντολή για αλλαγή από το Μαξίμου που όπως φαίνεται θέλει να συνεχίσει να έχει τον πρώτο λόγο στην «ελεύθερη ανεξάρτητη δημόσια τηλεόραση»…!

Media Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε