Πέμπτη, 25 Απρ.
19oC Αθήνα

ΕΡΤ – Ποιες εκπομπές μένουν και ποιες φεύγουν

Σε εξέλιξη βρίσκεται αυτή την ώρα συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου της ΕΡΤ με αντικείμενο τις σαρωτικές αλλαγές στη δημόσια τηλεόραση.

Νωρίτερα το πρωί ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Ηλίας Μόσιαλος μιλώντας στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ προανήγγειλε άμεσο λουκέτο της ΕΤ1,  του ΙΟΜ και του Εθνικού Οπτικοακουστικού Αρχείου με τροπολογία που θα καταθέσει στη Βουλή.
 
Την ίδια στιγμή στο Ραδιομέγαρο έφθασε ήδη η εγκύκλιος που αφορά στην εφεδρεία των δημοσίων υπαλλήλων και θα εφαρμοστεί άμεσα. Στα σχέδια της κυβέρνησης και της διοίκησης της δημόσιας ραδιοτηλεόρασης είναι ο παροπλισμός τουλάχιστον του 10% των εργαζομένων. Πως θα γίνει αυτό: Μέχρι τις 26 Σεπτεμβρίου θα κατατεθούν οι πρώτες λίστες που θα αφορούν κυρίως εργαζόμενους που βρίσκονται κοντά στη συνταξιοδότηση. Το δεύτερο κύμα των «εφέδρων» θα οριστικοποιηθεί μέχρι το Δεκέμβριο και όπως αναφέρουν στελέχη της ΕΡΤ βασικό κριτήριο παραμονής στο Ραδιομέγαρο θα είναι η κατοχή πτυχίου τριτοβάθμιας εκπαίδευσης ωστόσο θα μετρήσει και η προϋπηρεσία.
 
Όλα αυτά βέβαια υπό την προϋπόθεση να συσταθεί άμεσα η διακομματική αξιολόγησης των εργαζόμενων που θα αποφασίσει τελικά το ποιοι μένουν και ποιοι οδηγούνται στην εφεδρία.
 
Όσον αφορά στα του προγράμματος των δύο εναπομεινάντων καναλιών (ΝΕΤ, ΕΤ3), ο Λάμπης Ταγματάρχης βρίσκεται σε διαρκείς διαβουλεύσεις με τον γενικό διευθυντή της ΕΡΤ-3 Κώστα Μπλιάτκα ώστε να αποφασιστεί που θα τοποθετηθούν οι «ορφανές» εκπομπές της ΕΤ1. Όχι φυσικά όλες καθώς έχει αποφασιστεί το κόψιμο 20 και πλέον παραγωγών που είχαν πάρει έγκριση στο πρόσφατο παρελθόν.  Με τα μέχρις στιγμής δεδομένα…

Media Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε