weather-icon °C AΘΗΝΑ
,

Έρχεται η μεταμεσονύχτια «Ουκ αν λάβοις παρά του μη έχοντος»

Έρχεται η μεταμεσονύχτια «Ουκ αν λάβοις παρά του μη έχοντος» | Newsit.gr

Στις δώδεκα τα μεσάνυχτα απόψε σκάνε μύτη στο τηλεοπτικό τοπίο τα πρώτα κινούμενα σχέδια που έγιναν από έλληνες για την τηλεόραση και για να τα παρακολουθούν… μεγάλα παιδιά ή παιδιά μόνο με τη συναίνεση των γονιών τους.
Τι είναι όμως η σειρά «Ουκ αν λάβοις παρά του μη έχοντος»;

Όπως αναφέρει το δελτίο Τύπου του MEGA

«Το South Park συναντά τον Καραγκιόζη, στην πιο ακομπλεξάριστη, προκλητική, ποπ σάτιρα της τηλεόρασης – την πρώτη ελληνική σειρά animation για μεγάλα και ολίγον παρμένα παιδιά.

2300 χρόνια πριν ο φιλόσοφος Μένιππος πέθανε. Ο Θεός Ερμής τον πέταξε στη βάρκα, ο Χάρος τον πέρασε απέναντι, όταν όμως ήρθε η ώρα να πληρώσει τον οβολό, ο Μένιππος είπε… «Ουκ αν λάβοις παρά του μη έχοντος»… και συνέχισε να ζει εκμεταλλευόμενος το πρώτο ηλίθιο γραφειοκρατικό παραθυράκι της ιστορίας μας. Δυο χιλιάδες χρόνια μετά τίποτα δεν έχει αλλάξει και ακόμη κι αν πεθάνεις κάποιον πρέπει να πληρώσεις!

Σήμερα τον παπά και το μαρμαρά κάποτε το βαρκάρη του Αχέροντα. Στο σήμερα (τέλος πάντων) ο Χάρος κι ο Ερμής θέλουν να πάρουν σύνταξη και να αποσυρθούν με τους υπόλοιπους αθάνατους στο Μαϊάμι. Μοναδικό τους πρόβλημα είναι εκείνος ο οβολός του Μένιππου. Παρά τις σθεναρές αντιρρήσεις του Μένιππου, η συμφωνία επέρχεται: ο Μένιππος πρέπει στη σύγχρονη Ελλάδα να βρει μία νόμιμη δουλειά και να παραδώσει έναν οβολό στον Χάρο. «Ζήσε Μάη μου να φας τρι-φύλι…»

Μία σύγχρονη, άγρια σάτιρα στην υποκριτική μας Ελλάδα που δεν αφήνει κανένα τοπικό μας μύθο όρθιο.»

Τι θα γίνει στο 1 επεισόδιο:

Οι Χριστιανοί αναλαμβάνουν τη διοίκηση του σύμπαντος από το Δωδεκάθεο. Οι παλιοί Θεοί παίρνουν σύνταξη και πάνε Μαϊάμι. Απόντες: Χάρης και Ερμής. Έχουν εκκρεμότητα: Τον Μένιππο. Τους χρωστάει ένα οβολό εδώ και 2300 χρόνια. Παράλληλα: Κλάπηκε το Κλειδί του Παραδείσου. Οι νεοαφιχθείσες ψυχές διεκδικούνται από τον Βελζεβούλ που «έχει χώρο.» Θα καταφέρουν ο Χάρος κι ο Ερμής να βρουν τον Μένιππο σ’ ένα χάος Θεών που προσπαθούν να επιβιβαστούν στο God Boat και ιεροεξεταστών που κάνουν έρευνες για το χαμένο Κλειδί? Και θα γλιτώσει ο Παράδεισος τη φήμη ότι έχει καταπληκτική lounge μουσική αλλά πάρα πολύ κακό service?

Συντελεστές:
Σενάριο: Γιώργος Β. Φειδάς-Γιάννης Τσιτσώνης
βασισμένο σε μια ιδέα του Γιάννη Τσιτσώνη
Σκηνοθεσία: Γιάννης Τσιτσώνης-Γιώργος Β. Φειδάς
Με τις φωνές των: Πάνος Μουζουράκης (Μένιππος), Λευτέρης Ελευθερίου (Χάρος), Γιάννης Σαρακατσάνης (Ερμής), Σάννυ Χατζηαργύρη, Ζήσης Ρούμπος, Θανάσης Τσαλταμπάσης, Νάστια Βραχάτη
Συμμετέχουν: Γιάννης Μπέζος, Υρώ Μανέ, Σάκης Μπουλάς, Ρένος Χαραλαμπίδης, Χρήστος Σιμαρδάνης, Καίτη Κωνσταντίνου, Μαρία Σολωμού, Ιωάννης Παπαζήσης και ο Κωνσταντίνος Μαρκουλάκης.
Σε κάθε επεισόδιο και ακόμα περισσότερα guests
Μοντάζ-Sound design: Γιάννης Πασχάλης
Animation: Γιάννης Παπαδάκος, Δημήτρης Δαγδιλέλης, Φωτεινός Χιώλος, Τάσος Κουνάκης, Γιάννης Τσιτσώνης,
Character design and Background Art: Γιάννης Τσιτσώνης, Δημήτρης Ευστρατιάδης
Storyboard: Δημήτρης Ευστρατιάδης
Εκτέλεση Παραγωγής: Liquid Certainty – Τσιτσώνης Ιωάννης ΜΕΠΕ
Απόψε το βράδυ λοιπόν θα δούμε αν η σειρά αξίζει ενώ αύριο το πρωί στο MEGA, βλέποντας το ραβασάκι της AGB, θα διαπιστώσουν αν έλαβαν τηλεθεάσεις!

Γρηγόρης Μελάς

#TAGS MM