Πέμπτη, 28 Μαρ.
22oC Αθήνα
Nikos’ Blog

Μελάς Blog

Έρχεται η «Ώρα» στη ΝΕΡΙΤ

Έρχεται η «Ώρα» στη ΝΕΡΙΤ

Ο στόχος τους είναι τα μεσάνυχτα της 27ης Απριλίου που… εκπνέει και η προθεσμία από την EBU να βγει στον αέρα η ΝΕΡΙΤ.

Στο πρόγραμμά της θα ενταχθούν εκπομπές του «μεταβατικού φορέα», δηλαδή της «Δημόσιας Τηλεόρασης», αλλά και καινούργιες εκπομπές και σειρές. Κι αφού έφτασε η ώρα να εκπέμψει η ΝΕΡΙΤ, έτσι και τα στελέχη της αποφάσισαν στο πρόγραμμά της να εντάξουν και τη σειρά «The Hour» («Η Ώρα»).

Πρόκειται για μία βρετανική δραματική μίνι σειρά που ξεκίνησε να προβάλλεται στο BBC το 2011 και που έχει αποσπάσει πολύ καλές κριτικές, έχοντας χαρακτηριστεί και ως το «Βρετανικό Mad Men», συγκρίνοντάς το σε ποιότητα με την αμερικάνικη σειρά «Mad Men».  Για την ιστορία να αναφέρω ότι η συμφωνία για τη συγκεκριμένη σειρά… εκκρεμεί από το 2012, αλλά δεν την έβγαλαν στον αέρα και την κρατούσαν στα συρτάρια της κρατικής τηλεόρασης. Φαίνεται όμως, πως ήρθε η ώρα μέσω της ΝΕΡΙΤ, γιατί πρόκειται για μία πολύ καλή ξένη σειρά. 

Η ιστορία μας μεταφέρει στο 1956, την περίοδο της κρίσης στο Σουέζ, όπου δύο δημοσιογράφοι και στενοί φίλοι ο Bel Rowley και ο Freddie Lyon εργάζονται μαζί στο BBC.  Έχοντας βαρεθεί την απλή καταγραφή των ειδήσεων θα διεκδικήσουν θέση σε μία καινούργια τηλεοπτική εκπομπή με τίτλο «The Hour». Έτσι, οι δύο δημοσιογράφοι θα εμπλακούν σε μία σειρά γεγονότων και προσπαθώντας να ξετυλίξουν το γαϊτανάκι, οι αποκαλύψεις θα φέρουν στην επιφάνεια τεράστια συμφέροντα που κρύβονται και κρύβουν κυρίαρχα πρόσωπα της δημόσια ζωής.

Η σειρά έχει όλα όσα χρειάζεται μία σειρά για να σε καθηλώσει: μυστήριο, έρωτες, ίντριγκες, δολοπλοκίες  και κόντρες στο παρασκήνιο της πολιτικής. Δεν είναι, όπως ανέφερα τυχαίο, που έχει αποσπάσει διθυραμβικές κριτικές σε όποιες χώρες έχει προβληθεί. Ο πρώτος κύκλος περιλαμβάνει έξι ωριαία επεισόδια και πρωταγωνιστούν οι Ben Whishaw (που θα τον έχετε δει στην ταινία «Το άρωμα: η ιστορία ενός δολοφόνου), Dominic West, Romola Garai, Juliet Stevenson και πολλοί άλλοι, ενώ είναι προγραμματισμένο να κάνει πρεμιέρα μέσα από τη συχνότητα της ΝΕΡΙΤ τον Μάιο.

Media Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε