Σάββατο, 20 Απρ.
14oC Αθήνα
Nikos’ Blog

Μελάς Blog

Έρχεται το καινούργιο ριάλιτι με το… γυάλινο κουτί

Έρχεται το καινούργιο ριάλιτι με το… γυάλινο κουτί

Ένα καινούργιο ριάλιτι έρχεται στη χώρα μας και στο οποίο δεν θα υπάρχει εγκλεισμός σε σπίτι αλά «Big Brother», αλλά οι τηλεθεατές θα… ψήνουν τους ανθρώπους της τηλεόρασης.

Οι κάμερες όχι μόνο δεν είναι κρυφές, αλλά  θα στηθούν… πάνω στις τηλεοράσεις και οι τηλεθεατές θα παρακολουθούν τους τηλεθεατές που κάθονται απέναντί τους και παρακολουθούν τηλεόραση και όλοι μαζί… σχολιάζουν! Κάποιοι υποστηρίζουν ότι το πρόγραμμα αυτό δεν είναι ριάλιτι, αλλά ντοκιμαντέρ που καταγράφει τις συνήθειες των τηλεθεατών. Τίτλος του «Goggle box» που σε ελεύθερη μετάφραση θα μπορούσαμε να πούμε ότι είναι το «γυάλινο κουτί», με το οποίο προσδιορίζεται και η εικόνα της τηλεόρασης. Βέβαια, ίσως δεν είναι τυχαίο που η λέξη «goggle» σημαίνει και «γουρλώνω», καθώς είναι σίγουρο πως οι τηλεθεατές… γουρλώνουν τα μάτια τους με αυτά που βλέπουν και ακούνε από άλλους τηλεθεατές την ώρα που χαλαρώνουν και παρακολουθούν τηλεόραση.

Το ριάλιτι ή ντοκιμαντέρ όπως το χαρακτηρίζουν ξεκίνησε να προβάλλεται από το βρετανικό «Channel 4» τον Μάρτιο του 2013 σημειώνοντας υψηλές τηλεθεάσεις, ενώ στη συνέχεια πουλήθηκε ως project σε άλλες χώρες, σημειώνοντας και εκεί υψηλές τηλεθεάσεις. Το concept του απλό και θυμίζει αρκετά τα ριάλιτι τύπου «Big Brother», αν και στη συγκεκριμένη περίπτωση δεν υπάρχει «εγκλεισμός», αφού οι συμμετέχοντες κάθονται σπίτι τους, βλέπουν τηλεόραση, σχολιάζουν και κάνουν ό,τι θέλουν, ενώ οι κάμερες καταγράφουν. Έτσι  ό,τι πουν, ό,τι κάνουν αυτοί και οι φίλοι τους την ώρα που παρακολουθούν τηλεόραση το παρακολουθούν στη συνέχεια οι τηλεθεατές.
 

 
Σύμφωνα λοιπόν με έγκυρες πληροφορίες μου τα δικαιώματα αυτού του προγράμματος εξασφάλισε για τη χώρα μας ο ΑΝΤ1 και μάλιστα με τον έως τώρα προγραμματισμό του σκοπεύει να το βγάλει στον αέρα μέσα στον Μάρτιο. Η εκπομπή αυτή δεν έχει παρουσιαστή, αλλά κάποιον που περιγράφει τα όσα γίνονται στα σπίτια των συμμετεχόντων, όπως δηλαδή, για να καταλάβετε γίνεται με voice over παρουσίαση το «Κάτι ψήνεται».

Μόνο που στο συγκεκριμένο πρόγραμμα αυτοί που θα… ψήνονται θα είναι τα πρόσωπα της εγχώριας τηλεόρασης, καθώς οι συμμετέχοντες παρακολουθούν και σχολιάζουν με όποιον τρόπο θέλει ο καθένας τα εγχώρια τηλεοπτικά προγράμματα. Σκοπός μάλιστα του ΑΝΤ1 δεν είναι από την κριτική και σχόλια των συμμετεχόντων να απουσιάζουν τα δικά τους προγράμματα, αλλά να ακουστούν οι απόψεις των τηλεθεατών, όποιες κι αν είναι αυτές για όσα παρακολουθούν στο «γυάλινο κουτί».

Media Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε