Τρίτη, 16 Απρ.
25oC Αθήνα

Ετοιμαστείτε να τα πείτε στο «Συνήγορο του τηλεθεατή».

Τον λυπάμαι! Sorry κιόλας, αλλά το τι έχει να τραβήξει όποιος αναλάβει το συγκεκριμένο ρόλο που εγκαινιάζει η ΕΡΤ δεν περιγράφεται.

 Είναι σίγουρο πως θα ακούσει πολλά και μάλλον πρέπει να ζητήσει βαρέα και ανθυγιεινά.
Να σας εξηγήσουμε τι εννοούμε.

Χθες, κατά τη συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου της ΕΡΤ, μεταξύ άλλων (όπως το διαχωρισμό των ρόλων του Διευθύνοντος Συμβούλου και του Προέδρου Διοικητικού Συμβουλίου της ΕΡΤ, τη λίστα με τους συμβασιούχους που σας έχουμε ήδη αναφέρει και πολλά ακόμα θέματα) συζητήθηκε και εγκρίθηκε ο θεσμός του ανεξάρτητου Συνηγόρου του Τηλεθεατή.

Συγκεκριμένα, στο πλαίσιο Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης της ΕΡΤ, με δράσεις που θα αναδείξουν το κοινωνικό πρόσωπο της εταιρείας και θα συμβάλλουν στη βελτίωση της εικόνας της, αλλά και του ουσιαστικά παρεμβατικού, παιδευτικού και ευρύτερα κοινωνικού ρόλου που οφείλει να επιτελεί μια δημόσια ραδιοτηλεόραση, αποφασίστηκε να δημιουργηθεί ο θεσμός του Συνηγόρου. 

Ειδικότερα αποφασίστηκε:

Ο Συνήγορος του Τηλεθεατή, θα υπάγεται απευθείας στο Δ.Σ. της εταιρείας και τον Διευθύνοντα Σύμβουλο, θα ασχολείται με την κατηγορία των παραπόνων και καταγγελιών, για τις οποίες οι πολίτες δεν είναι ικανοποιημένοι με την απάντηση της Διοίκησης της ΕΡΤ ή θα απαιτούν περαιτέρω έρευνα. Επίσης, θα επεξεργάζεται και θα αναλύει τις απόψεις του κοινού, θα αξιολογεί τα εκπεμπόμενα προγράμματα και θα ενημερώνει γραπτώς τις εμπλεκόμενες υπηρεσίες της ΕΡΤ, οι οποίες θα υποχρεούνται να λαμβάνουν υπόψη τις παρατηρήσεις και τα σχόλιά του, ενώ θα προτείνει στην ομάδα Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης και το ΚΕΕΠ νέες δράσεις κοινωνικής προσφοράς.

Σύμφωνα δε με την απόφαση, ο Συνήγορος του Τηλεθεατή θα πρέπει να είναι πρόσωπο εγνωσμένου κύρους, υψηλής επιστημονικής κατάρτισης και με ευρεία κοινωνική αποδοχή. Οι απαντήσεις και ο διάλογος με τους τηλεθεατές/ακροατές της ΕΡΤ θα δημοσιοποιούνται στην ιστοσελίδα της ΕΡΤ.
 
Μάλιστα, όπως επισημαίνεται και στο σχετικό δελτίο Τύπου «με την υιοθέτηση του θεσμού σηματοδοτείται η νέα αντίληψη εταιρικής υπευθυνότητας τη ΕΡΤ, η οποία συμπυκνώνεται στο τρίπτυχο: αξιοπιστία, αμεροληψία και διαφάνεια-λογοδοσία.»

Επειδή δεν είμαστε… καχύποπτοι, να πούμε ότι χαιρετίζουμε την απόφαση αυτή του ΔΣ και αναμένει να δούμε αν στις κλήσεις των τηλεθεατών απαντά ο «Συνήγορος» ή… ο αυτόματος τηλεφωνητής.

Γρηγόρης Μελάς

Media Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε