Πέμπτη, 18 Απρ.
20oC Αθήνα
Nikos’ Blog

Μελάς Blog

Έβαλαν στο μάτι τα αποθεματικά της ΕΡΤ

Έβαλαν στο μάτι τα αποθεματικά της ΕΡΤ

Τα χρήματα είναι πολλά και ιδιαίτερα αυτή την περίοδο ιδιαίτερα χρήσιμα, καθώς λέγεται ότι ξεπερνούν τα 30 εκατομμύρια ευρώ. Λογικό λοιπόν που η κυβέρνηση τα θέλει ξανά, όπως είχε γίνει και πριν από έναν χρόνο…!

Έτσι λοιπόν αμέσως μετά το Πάσχα η επιθυμία της κυβέρνησης είναι τα αποθεματικά της ΕΡΤ να δοθούν στα ταμεία του κράτους, όπως είχε συμβεί και το 2015 που είχαν δοθεί τα αποθεματικά της ΝΕΡΙΤ. Άλλωστε σύμφωνα με την Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου όπως είχε αποφασιστεί πριν από έναν χρόνο, στις 20 Απριλίου 2015, ήταν υποχρεωτική «η μεταφορά των ταμειακών διαθεσίμων των Φορέων Γενικής Κυβέρνησης προς επένδυση στην Τράπεζα της Ελλάδος». Τότε μάλιστα η κυβέρνηση είχε πάρει τα αποθεματικά της ΝΕΡΙΤ, κάτι που σκοπεύει να κάνει και τώρα,  μεταφέροντας τα αποθεματικά της ΕΡΤ που σύμφωνα με πληροφορίες ξεπερνούν τα 30 εκατομμύρια ευρώ. Χρήματα που έχουν εισπραχθεί από το ανταποδοτικό τέλος στους πολίτες και απομένουν στα ταμεία της κρατικής τηλεόρασης με αποτέλεσμα να έχουν μπει… στο μάτι της κυβέρνησης που αντί να μειώσει το χαράτσι που εξακολουθούν να πληρώνουν οι πολίτες μέσω της ΔΕΗ, ακόμα και όσοι έχουν το «κοινωνικό τιμολόγιο», εξακολουθεί να τα εισπράττει διαθέτοντάς τα όπως και όπου επιθυμεί…!

Δεν είναι υπερβολικοί  λοιπόν όσοι θεωρούν ότι το ανταποδοτικό τέλος για την ΕΡΤ είναι μία πρόσθετη φορολογία για τους πολίτες αφού δεν χρησιμοποιείται για τις ανάγκες της εταιρείας, αλλά της κυβέρνησης, ενώ από τη στιγμή που το αποθεματικό είναι αρκετό, θα ήταν πιο λογικό να μειωθεί ώστε να… ανασάνουν και οι πολίτες που πληρώνουν συνεχώς, ακόμα και για την κρατική τηλεόραση, ενώ  είναι εμφανές ότι δεν την παρακολουθούν…!

Media Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε