Παρασκευή, 19 Απρ.
17oC Αθήνα

«Έχει γούστο» με τα… παλιά σκηνικά παρά τη χορηγία της τράπεζας

Κάλλιο αργά παρά ποτέ η εκπομπή «Έχει γούστο» θα κάνει πρεμιέρα.

Σύμφωνα με τον έως τώρα προγραμματισμό της ΕΡΤ (γιατί ποτέ δεν πρέπει να είμαστε σίγουροι για ό,τι αφορά την κρατική τηλεόραση) η Μπήλιω Τσουκαλά τη Δευτέρα 21 Μαρτίου ξεκινά την εκπομπή της στη ΝΕΤ που θα μεταδίδεται από τις 16:00 ως τις 18:00 καθημερινά.

Έτσι, μετά από αρκετά προβλήματα η εκπομπή βγαίνει στο τηλεοπτικό τοπίο. Βέβαια, να διευκρινίσουμε ότι τα προβλήματα δεν οφείλονταν στην παρουσιάστρια αλλά αφού δεν ανανεώθηκαν οι συμβάσεις εργαζομένων στην ΕΡΤ δεν μπορούσαν να στελεχωθούν οι εκπομπές της και να βγουν στον αέρα. Έτσι, αφού επιτέλους έγιναν οι νέες προσλήψεις συμβασιούχων με… αργά βήματα η διοίκηση της ΕΡΤ ξεκίνησε να στελεχώνει τις εκπομπές της. Από τις πρώτες κι η εκπομπή της Μπήλιως Τσουκαλά που προγραμματίζεται να ξεκινήσει τη Δευτέρα!

Στο σημείο αυτό όμως, πρέπει να αναφερθούμε στο… σκηνικό για το σκηνικό της εκπομπής. Στην τελευταία συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου της κρατικής τηλεόρασης λοιπόν, όπως ανακοινώθηκε από την ΕΡΤ, αποφασίστηκε μεταξύ άλλων «η κατασκευή σκηνικών για τις παρακάτω τέσσερις εκπομπές με στόχο την ανανέωση τους, αλλά και την απόκτηση ενιαίου σκηνογραφικού ύφους: «ΜΕΝΟΥΜΕ ΕΛΛΑΔΑ» και «ΕΧΕΙ ΓΟΥΣΤΟ» οι οποίες θα επανέλθουν άμεσα στο πρόγραμμα της ΕΡΤ και «ΜΑΜΑΔΕΣ» και «ΜΟΝΑ – ΖΥΓΑ», δύο νέες εκπομπές οι οποίες θα ενταχθούν στο πρόγραμμα. Αναζητήθηκε χορηγός και η ALPHA BANK προσεφέρθη να καλύψει το κόστος των σκηνικών. Η συνολική δαπάνη θα ανέλθει στο ποσό των 220.000 ευρώ (συμπεριλαμβανομένου ΦΠΑ).»

Σύμφωνα όμως, με έγκυρες πληροφορίες του Newsit τα σκηνικά αυτά θα βγουν… next year καθώς η εκπομπή «Έχει γούστο» θα κάνει πρεμιέρα με το περυσινό σκηνικό της αλλά με ολίγες διορθώσεις, όπως το βάψιμο του πατώματος. Κι είμαστε σίγουροι ότι το βάψιμο και οι μπογιές δεν είναι το «ενιαίο σκηνογραφικό ύφος» που εννοούν στην ανακοίνωση του ΔΣ. Κι ούτε βεβαίως, βεβαίως ότι τα χρήματα που αντιστοιχούν από τις 220 χιλιάδες ευρώ για τη συγκεκριμένη εκπομπή θα δοθούν μόνο για μπογιές. Εκτός κι αν το σκηνικό της εκπομπής φτιάχνεται –για να χρησιμοποιηθεί κι η χορηγία της τράπεζας- και κάποια στιγμή στους υπόλοιπους μήνες της σεζόν η Μπήλιω Τσουκαλά βγει μέσα από το επιχορηγούμενο νέο σκηνικό της. Πάντως, όλο αυτό το σκηνικό για το σκηνικό της εκπομπής… δημιουργεί πολλά ερωτηματικά!

Γρηγόρης Μελάς

Media Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε